2 bronzen medailles voor ACG op BK cadetten en scholieren

Moeskroen is een mooie locatie voor een BK. Als de zon dan ook nog 2 dagen van de partij is, wordt het een hoogdag voor de deelnemende cadetten en scholieren en hun supporters.
En toch, misschien had ACG in stilte wel iets meer verwacht !

Op zaterdag bezorgde Kaat De Mulder ACG een eerste medaille, brons in het discuswerpen.
Lars Van Gansbeke vocht lange tijd mee voor het brons op de 3000m, maar moest in het slot nog 2 atleten laten voorgaan en werd mooi 5de, wel met een serieuze verbetering van zijn PR.
Anna Baele liep een heel mooie 1500m met een PR verbetering van 2sec als beloning.
Jasper De Geeter was gekomen om zijn PR te verbeteren en deed dit ook op de 400 bij de cadetten.
Lisa Libberecht en Audrey Van Der Haegen verbeterden eveneens hun PR op de 400m, Lisa bereikte zelfs de finale maar moest daar spijtig genoeg voor afzeggen wegens andere prioriteiten. Valentine Anyanwu liep zowel de 200m als de 100m maar kon geen finaleplaats bemachtigen, evenals Jonas Gerain en Matthias Van Den Berghe op de 400m bij de scholiieren.
Laurens Lecocq haalde wel de finale (op de 100m) en werd daarin knap 5de.
Liza was klaar om voor het eerst dit seizoen zonder stress en met veel goesting haar wedstrijd op de 80mh af te werken. Jammer genoeg kon ze door een foutieve aanmelding niet tonen wat ze eigenlijk in haar mars heeft.

Op zondag zorgde Jelte De Cock ook voor een bronzen medaille in het speerwerpen, dit wel met zijn allerlaatste worp !! In een taktische 1500m spurtte Thijs Roelen zich naar een ondankbare 4de plaats, Kasper Van Dijcke werd 10de. Onze getalenteerde verspringers, Pieterjan Larmuseau, Jonas Gerain en Ferdinand Nyokila geraakten dit keer niet bij de laatste 8.

Eric