30ste VAL jeugddag was weer top!

Na een zware winter is het voor de meeste atleetjes rusten geblazen maar niet vooraleer er nog 1x een laatste inspanning geleverd wordt tijdens de traditionele afsluiter op de jeugddag te Gent.

Net als vorig jaar was ACG massaal aanwezig want de 2 bussen (eentje voor Kern Geraardsbergen en een andere voor Kern Zottegem) zaten opnieuw goed vol. We konden dan ook maar liefst 14 ploegjes inschrijven en waren daarmee opnieuw de grootste Oost-Vlaamse vertegenwoordiger.

De jeugddag ging dit jaar voor de 30e maal door en dat was meteen reden voor een (verjaardags)feestje. De proefjes kregen dan ook toepasselijke namen zoals: slingerworp, hoedjesloop, taartenbezorger en zo veel meer. Verdeeld over ploegjes van 4 kinderen + 1 volwassen begeleider dienden zij per uur 3 proeven af te leggen in een vooraf bepaalde volgorde. Na de middagpauze kon de voltallige groep op de foto met hordenloopster Eline Berings en tussendoor was Spike (de Val mascotte) druk in de weer met het plaatsen van handtekeningen en het maken van selfies met de verschillende atleten.

Het werd weer een leuke maar toch vermoeiende dag en we mochten vaststellen dat wij als club toch een heel positieve indruk nalieten bij de andere aanwezige clubs. Zowel sportief als extrasportief waren onze kinderen een voorbeeld voor velen.

De indrukwekkende afsluiter was de aanval op het Belgisch record “kinderpolonaise”. Om dit te verbeteren waren er 1400 jeugdatleetjes nodig en de aanwezige deurwaarder telde er samen met Karrewiet reporter Jelle jammer genoeg maar 1360. De recordpoging was dus mislukt maar daar treurde eigenlijk niemand om. Het belangrijkste was dat iedereen er alweer een leuke sportieve dag van gemaakt had. Er waren dan ook niets anders dan blije gezichten die de terugreis aanvatten.

Het bestuur en de trainers zagen dat het goed geweest was en zijn op hun beurt fier op de ganse groep.

Een speciaal woordje van dank gaat uit naar Niko voor de leuke en vlotte samenwerking, Luc en Albert die meehielpen bij de organisatie ter plaatse en de talrijk opgekomen ouders die mee instonden voor de begeleiding van een groepje. Zonder hen kunnen we dit niet organiseren voor onze kinderen.
Sfeerfoto’s en filmpjes zijn te bekijken via onze website.

Graag tot volgend jaar.
Pascal