ACG levert 2 provinciale kampioenen, de pupillen meisjes en de scholieren jongens slepen het clubkampioenschap in de wacht op het PK in Lokeren

Het eerste weekend van februari staat traditioneel het PK veldlopen op het programma. Dit jaar trokken de atleten naar Lokeren voor een mooi, maar niet te onderschattten en selectief parcours. Met Xanthe Mathys bij de pupillen meisjes en Thijs Roelen bij de cadetten jongens bekroonde ACG twee provinciale kampioenen.
Bij de benjamin meisjes was het uitkijken naar Mogan Heirman. Ze liep een sterke wedstrijd en eindigde uiteindelijk vierde, op amper 2 seconden van het podium. In dezelfde reeks liepen ook nog Flore Soetaert (14e) en Charlotte De Jonge (38e). Bij de benjamins jongens stond maar 1 ACG-atleetje aan de start. Maxime De Paepe eindigde 22e op ruim 50 deelnemers.

Dan waren de pupillen meisjes aan de beurt. Op basis van de voorbije crossen, konden we hier zeker hopen op een paar mooie resultaten. Bij de eerstejaars pupillen meisjes noteerden we misschien wel de verrassing van de dag met Mirte die zich in haar eerste grote veldloop, na een sterke wedstrijd, naar een zevende plaats wist te spurten. In haar kielzog volgde Aukje met een mooie 14e plaats. An-Sofie bevestigde haar progressie van dit seizoen met een verdiende 32e plaats op bijna 50 deelnemers. De verwachting waren het hoogst gespannen voor de tweedejaars pupillen meisjes. ACG heeft hier al het ganse seizoen een aantal podiumkandidaten in haar rangen. Febe moest jammer genoeg ziek afhaken, net als Jenna trouwens bij de eerstejaars. De ACG-ers waren onmiddellijk bij de les en liepen attent voorin. Xanthe Mathys zette haar zegereeks van de voorbije weken verder, met Claire (6e) en Lize (8e) had ACG nog 2 10-top plaatsen. Xiana finishte 19e en Maartje 25e.  De pupillen meisjes werden, niet geheel onverwacht, net als vorig jaar provinciaal clubkampioen.
Bij de pupillen jongens kon Liam Heirman zich met een 18e plaats in de top-20 nestelen en behaalde Schiettecatte Thibeau een 44e plaats.

Ook bij de miniemen meisjes en jongens verdedigden een aantal atleten de ACG-kleuren. Bij de miniemen meisjes eindigde Vanhee Jana 34e, Claeys Laura 37e en De Jonge Louise 38e bij de eerstejaars en Van Lierde Shari 38e bij de tweedejaars. Bij  de miniemen jongens , Libberecht Thomas (34e) Soetaert Wieland (37e) en Jonas Larmuseau (34e) en Xant Crucke (58e).

We zagen een heel mooie wedstrijd bij de scholieren jongens, die op voorhand favoriet waren voor het clubkampioenschap. Daan Beernaert voerde de forcing in de achtervolging op een ontsnapte tweedejaars. Kobe Van Rie nam als eerstejaars over en trok stevig door. In de eindsprint moest hij enkel zijn meerdere erkennen in een atleet van Zottegem en werd zo heel mooi 2de eerstejaars. Wat verderop eindigden Kasper Van Dycke (7de) en Lars Van Gansbeke (8ste) mooi in de top10.
Daan werd 2de tweedejaars, Michiel De Smedt werd 3de na een sterke remonte in de tweede wedstrijdhelft. Maxime De Smedt werd 6de, Joachim Gerain 7de en Jordy Van Lierde 11de.
Zo behaalden de scholieren 3 medailles, logisch dus dat we bij de scholieren ook clubkampioen werden.Ook de masters 50+ behaalden opnieuw podiumplaatsen. Het was dit keer Christophe VD Stockt die zilver behaalde, Marnix Vandewattijne werd 3de in een wedstrijd die dit keer meer dan 6km lang was.

Bij de masters 70+ stond Mario Castagna op het hoogste schavotje en zo werd het een zeer geslaagde namiddag voor ACG.

Proficiat aan alle atleten, bedankt aan de trainers om de atleten steeds opnieuw goed voor te bereiden en bedankt aan alle supporters om de atleten aan te moedigen en te ondersteunen

Eric & Rebekka
Foto’s en uitslag