ACG Masters 4x Goud, 2x Zilver op Prov Kampioenschap, 4x Zilver 2x Brons op Vlaams Kampioenschap, 2x Brons op BK

Geïnspireerd door de mooie resultaten van onze jeugd tijdens de voorbije weken gingen enkele masters in Kessel-Lo op 23 september op zoek naar hun sportieve hoogtepunt en bijhorende podiumplaatsen ter gelegenheid van het Vlaams Kampioenschap. Dit gold tevens als provinciaal kampioenschap zodat er flink wat medailles te verdienen waren.
Het was nog vroeg in de ochtend en de mist hing nog over de immens grote piste als Liesbeth (De Sadeleer) en Lisbeth (Van Lierde) de debatten mochten openen op de 5000m. Ze deden dit beiden voortreffellijk en mochten telkens als 2e het podium op. Dit leverde hen tevens de provinciale titel op.

Gilbert Maesschalck speldde voor het eerst dit jaar nog eens zijn nummer op en hij bracht Vlaams brons en Oost-Vlaams goud mee naar Geraardsbergen.
Juliane beperkte zich tot het discuswerpen en deed even goed als haar oudere broer: 3e op vlaams en 1e op provinciaal niveau.

Op het middaguur was het de beurt aan Pascal. Hij wou zonder echte pistewedstrijden gelopen te hebben en met “slechts” 1 week specifieke training op het menu zijn kansen wagen op enkele technische proeven. Het werd 2x net niet want een kleine hapering op de laatste horde tijdens de 110mH kostte hem de titel. Bij het verspringen was er een miniem verschil van 3 cm. Het werd dus 2x zilver en telkens was een provinciegenoot de betere.
Alle aanwezige ACG-masters haalden echter het podium in hun respectievelijke wedstrijden zodat we alweer van een succes kunnen spreken.

Ook op het Belgisch kampioenschap halve marathon een dag later wistten Christophe Van der Stockt en alweer Lisbeth Van Lierde beslag te leggen op de bronzen medaille. Liesbeth De Saedeleer strandde op 15 seconden van het podium 🙂

Proficiat Masters!