ACG Masters probleemloos door in 2de landelijke!

De laatste interclubwedstrijd van dit seizoen is traditioneel voorbehouden voor onze masters. Sinds 2 jaar treden de dames en heren samen aan in 1 gezamelijke reeks. De punten van beide ploegen worden samengeteld om zo de kampioen en de 2 dalers te bepalen.

Dit keer trokken we met zijn allen naar Lebbeke met de betrachting om ons te handhaven in 2e Landelijke. De ploegen waren in tegenstelling tot de voorgaande jaren ruim op voorhand gekend maar toch waren er in de laatste week nog afzeggingen zodat er uiteindelijk nog moest gesleuteld worden aan de opstelling. We kunnen elk jaar opnieuw wel rekenen op een “vaste kern” want bij onze mannen zitten er wel enkele specialisten maar de dames hebben maar weinig echte competitieatleten zodat het afwachten was hoe zij het er zouden vanaf brengen. Aangezien enkele onder hen toch een discipline zouden doen waar zij weinig of geen ervaring in hebben werd daarom enkele weken geleden in alle stilte voorgesteld om op woensdagavond samen te komen en specifiek naar deze wedstrijd toe te trainen.

Langeafstandsloopster Kathleen ontdekte zo de sprint en turnster Sigrid werd tot volwaardige verspringster gekneed. Zelfs de estafetteploeg maakten enorme progressie zodat we met vertrouwen aan de competitie konden beginnen.

Al na enkele proeven zou blijken dat we een goede uitgebalanceerde ploeg samengesteld hadden. Iedereen presteerde op niveau en er sneuvelden zelfs 6 clubrecords alhoewel er toch bij sommigen een zweem van ontgoocheling waar te nemen viel ondanks een seizoensbeste. En of het algemene niveau hoog lag ? Je staat niet elke dag oog in oog met een Veerle Dejaeghere en andere toppers.

De dames eindigden bij bijna elke proef netjes in de middenmoot. Kathleen sprintte naar 2 nieuwe clubrecords, Sigrid werd in haar eerste competitie ooit buiten verwachting 5e. Hilde, Sofie en Lisbeth (ondanks een zware val de dag voordien) liepen zich de longen uit hun tengere lijf terwijl Els, Carine en Ilse hun prestaties van vorig jaar ruim verbeterden.Ook de heren presteerden bij wijlen op een zeer hoog niveau. Tom wierp na slechts 1 training de speer ruim 32m ver. Stijn zette solo de 5000m naar zijn hand, Pascal liet vele jongere masters achter zich in het kortste nummer van de dag, Christoph evenaarde zijn eigen clubrecord bij het hoogspringen en Marnix en Stefaan haalden alles uit de kan na toch wel tactische races. Wim deed wat hij kon maar ondervond de nadelen van enkele kilootjes minder.

Bij elke nieuwe tussenstand schoven we een plaatsje op zodat we bij aanvang van de estafetten op een mooie 6e plaats stonden. Alle druk viel zo van onze schouders. We waren dan al zeker van het behoud. Uiteindelijk eindigden onze masters op een mooie 8e plaats in de eindrangschikking.

Bedankt aan iedereen voor de inzet gedurende de laatste weken, aan de persfotograaf van dienst en aan de talrijk meegereisde supporters voor de vocale steun.

De volledige uitslag kan je hier bekijken.

Een tevreden ploegkapitein,

Pascal