ACG op herfststage in Oostduinkerke!

Ditmaal was de jeugdherberg De Peerdevisser in Oostduinkerke de bestemming voor de jeugdstage. Bus4you bracht ons ter plaatse, de busrit verliep vlekkeloos..
De weersvoorspellingen waren de week vooraf redelijk onheilspellend maar al bij al viel alles goed mee en was het prachtig weer gedurende de ganse stage.
In de jeugdherberg zelf was het een gezapige sfeer waarbij iedereen zich installeerde in de kamer die hen toegewezen werd. De sloten van de kamerdeuren werden geactiveerd door een kaart, van bij het begin werd gevreesd voor potentiële problemen van verlies en breuk. Aan het eind waren er in totaal 6 kaarten verloren of gebroken. In onze groep waren er meerdere mensen die niet aan de volledige stage konden deelnemen, ze werden elk op hun beurt verwelkomd en uitgewuifd.
In de groep van miniemen en pupillen waren Anais, Darlien en Jonas de begeleid(st)ers. De trainingen werden gehouden in de duinen, het strand of op het atletiekstadion dat zo’n kleine 2 km van de jeugdherberg verwijderd was. De enige jongen bij de pupillen-miniemen groep Jonas De Turck verdient een extra pluim, hij hield zich prima staande tussen al dat meisjesgeweld !

De groep van Eric trok  naar het golfterrein voor een duurloopje, naar de kartuizerduinen voor een bootcamp, naar de duinen en het strand voor iets intensievere duurloopjes en naar de Hoge Blekker voor een interval- en vermogentraining. De bootcamptraining werd beëindigd met een combinatie rugby-voetbal wedstrijd. Tijdens de afsluitende frisbeewedstrijd (op het strand deze keer) was er van vermoeidheid weinig sprake, er werd intens gestreden voor de overwinning.
Op dinsdagmorgen stond er traditioneel een vetloopje op het programma, iedereen was paraat om 7u15 in de morgen voor een loopje naar het strand en op de dijk. Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de mislukte foto van de avond voordien te hermaken (zie verder).
Ook de groep van Marnix maakte gretig gebruik van strand en duinen voor hun duurloopjes. Voor de aanwezige atleten was het weer een blije kennismaking met de jongere atleten, daar dient een stage ook voor. Kasper, Jaron en Lars deden hun eerste volledige stage bij team Vandewattijne, zij voelden meteen aan den lijve wat het betekent om junior te zijn. .
De avondactiviteiten waren opnieuw organisaties van de atleten zelf. De eerste avond was er een ladderspel, een organisatie van Lars en de jongens van groep Eric met chinese voetbal, enz. genoeg actie om de emoties hoog te laten oplaaien.
De laatste avond was een traditionele quizavond met quizploegen samengesteld uit alle leeftijden, een organisatie van Elise, Marieke en Laure, opnieuw goed werk !!  Op zondagavond had kiné Bart een wandelparcours uitgestippeld, deels door de straten van Oostduinkerke, deels door de donkere duinen, wat uiteraard leidde tot enkele griezels. Op de dijk werd aan de 3 groepen gevraagd om zo’n origineel mogelijke groepsfoto te maken in een grote kader die aan het strand opgesteld stond. Die foto’s werd dan gepost op facebook en wie het meeste likes had de dag nadien won de wedstrijd. Het was tenslotte de groep van Darlien/Anais die de wedstrijd won.
De  kiné werd opnieuw gerund door Bart. Hij had weinig werk, het waren vooral oude blessures die wat verzorging nodig hadden.
De stage is weer geslaagd, de overstap naar de zee ipv naar Tongerlo werd een reuze meevaller. Over de mindere punten werd met de uitbater overlegd. Tijdens de afsluitende stage evaluatie  kregen de trainers en begeleiders lof toegezwaaid van de voorzitster en dit werd op luid applaus onthaald door de atleten.
Met een mooie handdoek als aandenken trokken we met zijn allen de bus op naar G”bergen !!

Trainer Eric