BK aflossingen in Andenne : Scholieren bezorgen trainer mooi afscheidscadeau

 

De 2dejaarsscholieren van groep Eric hadden een plan voor de 4x800m op het BK aflossingen. Ze hadden zelf de ploeg samengesteld, de volgorde van lopen zorgvuldig overwogen, elkaar wat opgepept en ze waren klaar voor de strijd. Lars en Maxime waren aanwezig als supporters maar liepen mee de opwarming kwestie van de atleten scherp te houden.
Van de 13 ploegen aan de start stonden we met de 9de tijd gekwoteerd, het leek er dus op dat we in de achtergrond moesten gaan strijden.
Joachim was de startloper en hij zette zich autoritair aan de leiding. In de laatste rechte lijn werd nog duchtig versneld en de aflossingsstok werd als 3de doorgegeven naar Daan.
Het werd gauw duidelijk dat RCG en FLAC gingen strijden voor het goud, maar Daan als niet-specialist in de 800m hield heel goed stand en gaf de stok als 4de door aan Jordy. Op het einde van de derde 800m kwam achter de eerste 3 alles weer samen en zoals steeds werden de snelste lopers als eindloper ingezet. Bij ons was dat Michiel die veruit zijn snelste 800m van het seizoen liep ( 2’02” )  en die als 7de aan de finish doorkwam, slechts op 5 sec van een medailleplaats. De eindtijd van 8’28” was bijna 15 sec sneller dan de tijd op het PK op 2 sept 18, waarin de scholieren met 2 ploegen op het podium stonden (zilver en brons) en waar we geklopt werden door E Aalst die op het BK ver achter ons eindigden. Hier alvast een filmpje van de 4x 800 op het BK.
Hiermee komt voor 5 atleten (Joachim, Daan, Jordy, Michiel en Maxime) een einde aan hun periode bij de trainingsgroep van Eric, die op zijn beurt zijn atleten wil bedanken voor hun inzet.

Eric