Brons voor ACG-mannen op Brussels Ekiden marathon

Dit jaar waren de verwachtingen niet zo hoog gespannen. Mede door afwezigheid van Stijn De Vulder en Wazo De Rouck werd de ploeg sterk aangepast. Zo kreeg Stefaan Paridaens een prominentere rol om samen met Juliaan van Lierde met succes de 10km voor hun rekening te nemen. Verdere vaste waarden Timothy Vandewattijne die als startloper de tasuki als 10e kon doorgeven en Bart De Turck die zijn eerste wedstrijd liep na een jaar uit te zijn geweest met blessure losten de verwachtingen in. Na 30km wedstrijd opgerukt naar de 4e plaats, kwam de verrassing van onze youngsters Jaron De Cubber en Lars Van Gansbeke die de overstap naar onze groep probleemloos verteerden. Voor hen was het hun eerste deelname. Jaron kon opgejaagd door een paar sterke achterliggende concurrenten zijn positie knap vasthouden en Lars ging in de laatste kilometers over de slotloper van Duffel om zo in 3e positie het stadion binnen te lopen en met een tijd van 2u23m35 opnieuw het brons te verzilveren.
Hiermee mocht ons team voor het 3e jaar op rij het podium betreden op deze discipline.
Bij onze dames waren na hun 3e plaats van vorig jaar de verwachtingen wel wat hoger. Onder leiding van ploegkapitein Tina De Leye slaagde de ploeg met startloper Marieke De Backer, Margot en Maurine Ricour, Elise Frère en nieuwkomer Caroline Halet erin liefst 9 minuten beter te doen als vorig jaar. Echter door de sterkere concurrentie moesten ze vrede nemen met een alsnog verdienstelijke 5e plaats in 2u50m57.
Hiermee toont acg opnieuw over een heel brede basis te beschikken waar naast individuele prestaties ook teamprestaties in een aangename sfeer hoogst gewaardeerd worden.

Trainer Marnix