BVV pupillen en miniemen meisjes: titelverdediger ACG plaatst zich overtuigend voor de finale!

Zaterdag 21 april trokken de pupillen en miniemen meisjes als titelverdediger naar Oordegem voor de schifting in de Beker van Vlaanderen. Aan de ene kant was er het besef dat ACG zeker niet kansloos was om zich opnieuw voor de finale te plaatsen. ACG kon immers rekenen op veel, goede en gemotiveerde atleten.
Maar was die ambitie terecht? Op sommige nummers, zoals de horden en het hoogspringen bij de pupillen, hadden we niet onmiddellijk specialisten op de startlijst. De ‘aangeduide vrijwilligers’ kregen wel een aantal specifieke trainingen, maar het bleef toch wat bang afwachten voor het resultaat in de wedstrijd. Ook zijn aantal atleten die ACG vorig jaar naar de eindoverwinning hielpen, intussen doorgestroomd naar de cadetten en zijn een aantal (sterke) pupillen van toen intussen miniem.
Maar dit jaar stonden dan weer een aantal nieuwe atleten aan de start – vorig jaar nog benjamin en nu vol ongeduld voor hun eerste Beker van Vlaanderen. Ze hadden er al veel over gehoord, maar dit jaar konden ze het voor het eerst zelf beleven.

Besluit: de ambitie voor een nieuwe finaleplaats was niet geheel onterecht: er lopen bij de pupillen en miniemen nog steeds een pak atleetjes rond die op ‘hun’ nummer kunnen meestrijden voor de overwinning. Bovendien werkte het succes van vorig jaar inspirerend en motiverend en waren er ook heel wat supporters om de atleten de steunen. Tel hierbij de inzet van de trainers, zowel tijdens de voorbereiding als op de wedstrijddag, en je weet dat het goed zit.
ACG nam van bij de eerste tussenstand de leiding en heeft die de ganse namiddag niet meer afgestaan. Op heel wat nummers haalden we 13 of 11 punten binnen, en zelfs op de minder evidente nummers, bleek al gauw dat het beperkt aantal specifieke trainingen zeer efficiënt was. Al was het bij elke tussenstand even goed de oren spitsen om te horen of we nog op kop stonden en hoe groot of soms klein de voorsprong nog was. Maar na 2 overwinningen op de 1000 meter, konden we nog voor de aflossingen al met een geruster gemoed de einduitslag afwachten. Want ook bij de aflossingen bewees ACG haar strekte met een eerste en een tweede plaats.

Samenvatting van de resultaten:
Eerste plaats (13 punten)
• Miniemen: kogel (Kaat), ver, 80 en 150 (Aïcha), 1000 (Anna), hoog (Antje)
• Pupillen: hockeybal (Maartje), 1000 (Febe), 4×60 (Maartje, Febe, Claire, Elise)

Tweede plaats (11 punten)
• Miniemen: speer (Kaat), 4×80 (Rune, Anke, Antje, Aïcha)

Derde plaats (10 punten)
• Miniemen: 60h (Anke)
• Pupillen: 60 (Elise), kogel (Maartje)

Vierde plaats (9 punten)
• Pupillen: 60h (Febe)

Vijfde plaats (8 punten)
• Miniemen: 300 (Anke)
• Pupillen: ver en hoog (Claire)

Uiteindelijk had ACG in de einstand met 202 punten, een comfortabele voorsprong op de tweede. Bij dit mooie resultaat kunnen we nog een aantal reeksoverwinningen en persoonlijke records toevoegen. De pupillen en miniemen meisjes hebben het pisteseizoen dus overtuigend ingezet. Dit belooft voor de komende wedstrijden.
Bedankt aan de ouders om hun dochters te begeleiden en te ondersteunen.
Bedankt aan de trainers voor de voorbereiding en begeleiding.
En last but not least, proficiat aan Aïcha, Amara, Anke, Anna, Anna, An-Sofie, Antje, Aukje,  Claire, Elise, Febe, Inge, Jana, Jenna, Jenske, Kaat, Laura, Lize, Louise, Maartje, Rune, Shari. Jullie waren fantastisch! 

Afspraak op 15 september in Sint-Niklaas voor de finale.

Pupillen en miniemen jongens behalen 7e plaats in BVV

Traditioneel maken de pupillen en miniemen jongens de dag na de meisjes hun opwachting hun match in de Beker van Vlaanderen, dit jaar in Lebbeke.

In tegenstelling tot de meisjes, is er bij de jongens al enkele jaren geen sprake van een luxeprobleem en is het steeds weer een uitdaging voor de trainers om voldoende atleten te overtuigen om deel te nemen. En ondanks het gepuzzel van de trainers, was het deze keer net niet gelukt om voor elk nummer een atleetje te overtuigen om aan de start te komen.  Maar alle eer aan de atleten. Dat ze niet zouden meedoen voor het podium wisten ze vooraf, maar aan motivatie en inzet ontbrak het hen zeker niet. Onder een stralende zon zetten ze allemaal hun beste beentje voor.

Op heel wat disciplines was de tegenstand sterk en vielen de prestaties van de ACG-ers misschien niet onmiddellijk op. Maar anderzijds, bewezen de atleten, onder meer met enkele PR’s, toch dat ze progressie gemaakt hebben. Bovendien kon ACG zich hier en daar wel laten opmerken. Louis bewees zijn kunnen met een tweede plaats in het kogelstoten en haalde nadien op de sprint nog een eerste en derde plaats, in het totaal goed voor 34 punten. Jonas liet op de 80h zien dat hij de techniek, ondanks een jaar afwezigheid wegens blessureleed, niet vergeten was. Hij ging vlot en mooi over de horden en eindigde tweede. David, die debuteerde over de horden, liep na een val de wedstrijd toch uit, maar werd nadien jammer genoeg gediskwalificeerd. 

Verder haalde ACG nog heel wat zesde en zevende plaatsen:

  • • Bij de pupillen op ver (Liam), 60m (Ilano), 1000m (Liam), hockey (Liam) en 4×60 (Ilano, Rune, Thibeau, Liam)
  • • Bij de miniemen op hoog (Yarne), 300m (Yoani), 1000m (Servaas) en 4×80 (Thor, Elowin, Yoani, Simon).

Verder waren er nog punten op kogel bij de pupillen (Thibeau) en op speer en ver bij de miniemen (Thor en Yoani)

Uiteindelijk haalde ACG in de eindstand de 7e plaats.
Proficiat aan Rune, David, Thibeau, Jonas, Louis, Servaas, Thomas, Bert, Elowin, Yarne, Thor, Ilano, Simon, Liam
Bedankt aan supporters om de deelnemers te steunen en aan de trainers om hen voor te bereiden en te begeleiden.