Knappe prestaties in de indoorhal: Jonas Gerain Vlaams kampioen hoogspringen

Zondag 21 januari vond in de indoorhal in Gent het Vlaams kampioenschap cadetten en scholieren plaats. Reeds vroeg in de ochtend steeg de spanning in de topsporthal voor het hoogspringen van de cadetten heren. Jonas Gerain zette een prachtige reeks sprongen neer en werd met een persoonlijk record van 1m78 voor het eerst Vlaams kampioen! Tijd om te vieren was er niet, amper enkele minuten later moest hij al starten in de verspringscompetitie. Ook daar plaatste hij zich met een record van 5m87 in de kijker, goed voor een zilveren medaille. Een mooi voorbeeld voor onze vele jeugdatleten!

Intussen waren de reeksen van de 60m volop aan de gang met vier deelnemers van ACG. Noortje Merckaert verdedigde onze kleuren bij de scholieren dames, merkwaardig want zij startte pas bij het begin van het schooljaar met de trainingen. Met 8.58 bleef zij slechts één honderdste boven haar besttijd. Bij de cadetten was het uitkijken naar Kevin Koffi Ansah Johnson, een hele mond vol maar een sprinter pur sang. Goed vertrokken zoals we van hem verwachten maar het hoofd dan toch wat laten hangen: 8.18. Jordy Van Lierde krijgt stilaan de smaak van het indoorgebeuren te pakken en startte bij de scholieren. Zonder veel specifieke training liet hij 7.90 optekenen. Voor Matthias Van Den Berge was het na alle blessureleed met gipsen, groeipijnen, noem maar op al een mirakel dat hij kon deelnemen. Hij lijkt sterker dan ooit tevoren maar een trage reactietijd strooide voor hem roet in het eten: 7.82. Hopelijk kan Matthias een sprankeltje hoop bieden aan Liza en Pieterjan, twee toppers die door groeipijnen nog steeds niet aan wedstrijden toekomen…

Pechvogel van de dag was zonder twijfel eerstejaars cadet Lisa Libberecht. Lisa boekte sinds haar overgang naar Dorothy enorme vooruitgang en zag zich op de provinciale kampioenschappen beloond met een zilveren medaille op de 400m. Hierdoor echter diende ze in de allersnelste reeks van start te gaan. 300m lang kon ze antwoord bieden op het verschroeiende tempo maar daarna brak de veer volledig. Uiterst jammer maar alweer een les geleerd. Quasi tezelfdertijd bewees Michiel Larmuseau dat men in Geraardsbergen ook kan werpen. Hij stootte de kogel naar 12m14, een nieuw record en een zevende plaats maar leek niet helemaal tevreden. Wellicht omdat ook hijzelf beseft dat er meer in zit.

Valentine Anyanwu zette van start tot finish een zeer sterke 200m neer. Resultaat: zij verbeterde zich van 27.96 naar 27.28, werd 12e in totaal en tweede van de eerstejaars cadetten. Leer die naam alvast uitspreken, de toekomst zou wel eens aan haar voeten kunnen liggen. De laatste loper was Kevin. Was hij in slaap gedommeld van het lange wachten, ik weet het niet maar van zijn flitsstart op de 60m was op de 200m geen sprake. Hij probeerde de schade te beperken maar geraakte niet verder dan 26.64.

Voor een uitgebreid verslag van de Zottegemse atleten laten we graag de plaatselijke trainers aan het woord. Hier alvast hun prestaties: Marie De Naeyer (ZILVER 60mH, 8e 200m), Broekaert Gijs (BRONS HSS, 6e 200m), Emile De Winne (5e 200m), Audrey Van Der Haegen (8e HSS), Helena Oste (10e HSS).

Tiffany