Maurine Ricour knalt naar zilver op Bk-marathon te Eindhoven

Maurine die inmiddels aan haar 3e marathon toe is, werd opnieuw met succes gegangmaakt door vriend Wazo De Rouck. Na een zeer behouden start namen Wazo en Maurine een grote groep atleten op sleeptouw en maakten ze er een heuse afvalrace van. Iets na doorkomst halfweg in 1u21 kreeg Maurine zicht op de 2e plaats en ging vervolgens met een achterstand van bijna 4 min op jacht naar de latere winnares Karen van Proeyen. De laatste 10km die gekenmerkt werd door felle tegenwind en opkomende warmte werd alzo een ware thriller waarin de achterstand fel terugliep en ze uiteindelijk slechts een 50 seconden tekort kwam op de nieuwe Belgische kampioen. Met een tijd van 2u43m02 verpulverde Maurine opnieuw haar persoonlijk record met liefst 10min.
Maurine die het wedstrijdlopen bij onze ACG-club succesvol combineert met duatlon en triatlon, won 3 weken terug ook al brons op het Bk halve marathon te Wevelgem en een week voordien zilver op het Bk duatlon te Herentals.
Voor zus Sarah Ricour die eveneens debuteerde op de marathon was de doelstelling vooral uitlopen om zo het voorbeeld te zijn in haar trainingsgroep voor haar mannelijke collega’s, wat haar met brio gelukt is.
Voormalig Belgisch kampioen Stijn Devulder koos ditmaal succesvol voor het hazenwerk en startte hiermee zijn voorbereiding op zijn volgende voorjaarsmarathon.
Voor de snellere atleten was er ook de 10km-wedstrijd op het programma.
In dit 3000-koppige deelnemersveld wist de jongere zus Margot Ricour, die ook al aan winst was in Beernem en de Moryjogging, beslag te leggen op de 2e plaats. Ook Juliaan van Lierde, winnaar in de Moryjogging, werd met een snelheid van 18km/u eveneens 2e.
Collega Stefaan Paridaens, lukte juist niet de aansluiting en kwam 20 seconden na Juliaan als 4e over de eindmeet. Stefaan wist hiermee zijn PR met een dikke minuut aan te scherpen.

Trainer Marnix