Scholieren jongens behalen de nationale titel in het clubkampioenschap BK veldlopen, Thijs Roelen pakt brons op BK bij de cadetten!

Het was een zeer geslaagde namiddag in een zonovergoten park van Laken waar de scherpe NO-wind nauwelijks de pret kon bederven.
Op een zeer selectief en overzichtelijk parcours zagen we mooie en spannende wedstrijden en de aanwezigheid van ACG is zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan.
In de groep van Eric had de griep lelijk huisgehouden waardoor 4 ingeschreven atleten in bed lagen, mede daardoor hadden we slechts 3 kadetten aan de start.
Bij de meisjes was enkel Felien Van Rie paraat. Ze kwam wat laat toe waardoor ze bijna zonder opwarming moest starten. Ze eindigde 51ste.
Bij de jongens waren Lander Van Acker en Thijs Roelen aanwezig. Thijs werd afgeroepen als medefavoriet, normaal na een schitterend veldloopseizoen. En zoals steeds maakte Thijs mee de wedstrijd, hij zorgde voor de eerste schifting. Toen Tom Delrez stevig doortrok in een bergop strook kreeg Thijs het even moeilijk, maar in de lange eindsprint kon hij schitterend de 3de plaats vasthouden. De nog talrijke supporters lieten zich horen na de Branbançonne.
Lander was niet zo tevreden na zijn wedstrijd waarin hij als 53ste eindigde, hij was wat ziekjes geweest, zoals zovelen.
Bij de scholieren waren we in de 2 leeftijdscategorieën talrijk aanwezig.
Bij de eerstejaars hadden we Kobe Van Rie, Lars Van Gansbeke, Kasper Van Dijcke en Jaron De Cubber aan de start. Kobe was van bij de start goed mee en leek in een comfortabele positie te lopen. Toen in de laatste ronde versneld werd vooraan verkrampte Kobe (van de koude ?) en moest de rol lossen, hij eindigde 8ste. Lars was niet ambitieus gestart na zijn skireis en hij startte ook eerder voorzichtig. Naarmate de wedstrijd vorderde schoof hij steeds verderop naar voren en eindigde 26ste. Kasper kon nooit zijn tempo vinden en liep dan ook niet echt op niveau. Hij pakte wel nog uit met een sterke eindsprint waardoor hij nog enkele plaatsen opschoof naar de 28ste plek. Jaron is één van de atleten die het meeste vooruitgang gemaakt hebben. Hij traint heel gedreven en dat vertaalde zich in een sterke inhaalrace om als 47ste te eindigen.
Bij de tweedejaars startten Daan Beernaert, Maxime en Michiel De Smedt, Joachim Gerain en Jordy Van Lierde. Het werd een snelle wedstrijd op een zwaar parcours, een kolfje naar de hand van Daan, die steeds maar sterker wordt naarmate het seizoen vordert. Hij liep continu rond de 10de tot 15de positie maar in de laatste ronde pakte hij nog uit met een versnelling bergop wat hem een prachtige 7de plek opleverde. Michiel liep op het einde van de eerste ronde rond de 30ste plek, maar ook hij versnelde continu en begon een geweldige inhaalrace. Hij dook zich in de laatste bergafstrook naar een 16de plek. Broer Maxime liep ook een opbouwende wedstrijd, ook hij had nog energie om in laatste rechte lijn nog een paar plaatsen te winnen naar de 34ste plaats. Respect voor Joachim en Jordy, die sedert nieuwjaar parttime bij Dorothy trainen op snelheid en dus wat minder lange afstand training in de benen hebben. Toch deden ze hun uiterste best, Joachim werd 49ste, Jordy (na een week ziekte), 57ste.
Het werd dan spannend afwachten naar de uitslag van het clubkampioenschap bij de scholieren. En jawel, ACG is clubkampioen geworden bij de  scholieren jongens, een mooier afscheidsgeschenk konden de 2de jaars hun trainer niet bezorgen !!

Bedankt aan de atleten, ouders, supporters, medetrainers en bestuursleden voor de prachtige winter,

ps: een verslagje van de jeugd volgt nog!

grts,
Eric