Tevreden atleten en trainers na herfststage in Tongerlo!

Voor het 4de jaar op rij was Tongerlo in de Kempen ook nu weer  de bestemming voor de jeugdstage.
Bus4you bracht ons ter plaatse, de busrit verliep vlekkeloos.De weersvoorspellingen waren niet rooskleurig maar al bij al viel alles goed mee.
In het sportcentrum zelf was het een drukte van jewelste met 2 atletiekclubs en vooral een lawaaierige groep begeleiders in opleiding die soms iets te enthousiast hun creatieve ideeen ten uitvoer brachten vooral tijdens het eten. In onze groep waren er meerdere mensen die niet aan de volledige stage konden deelnemen, ze werden elk op hun beurt verwelkomd en uitgewuifd.
In de groep van miniemen en pupillen waren Karen en Darlien de begeleiders. Er is voor de trainingen ten volle gebruik gemaakt van de plaatselijke accommodatie zowel binnen als buiten. De technische trainingen op de piste konden door het mooie weer zonder probleem doorgaan.
De laatste dag werd wegens regenweer in de sporthal getraind als afsluiter van een geslaagde stage.
De groep van Eric trok elke dag naar de Beeltjens of naar Westerlo, voor duurloopjes, intervaltraining en vermogentraining. De bootcamptraining in spelvorm werd intens beleefd met wisselende kansen en verrassende wendingen. Het afsluitende koordtrekken moest uiteindelijk de overwinnaar aanduiden.
Tijdens de afsluitende frisbeewedstrijd (in zaal deze keer) was er van vermoeidheid weinig sprake, er werd intens gestreden voor de overwinning.
Op maandagmorgen stond er traditioneel een vetloopje op het programma, iedereen was paraat om 7u20 in de morgen. Eric stelde een conditioneel sterke groep vast die een eind verder staat dan vorig jaar.
Alle groepen trokken op maandagnamiddag naar het zwembad. Het was de bedoeling de spieren wat te ontspannen na de trainingsarbeid van de laatste dagen.
De groep van Marnix week opnieuw uit tot in Herentals voor duurlopen van meer dan 20km.
Voor alle aanwezige atleten was het weer een blije kennismaking met de jongere atleten, daar dient een stage ook voor. Daan, Maxime en Michiel deden hun eerste volledige stage bij team Vandewattijne, zij voelden meteen aan den lijve wat het betekent om junior te zijn. Daan liep een lichte voetverstuiking op en dat was meteen de enige blessure van de ganse stage.
De avondactiviteiten waren allemaal een schot in de roos, voor de eerste keer waren het allemaal organisaties van de atleten zelf. De eerste avond was er een spelletjesavond (prima organisatie van Daan en Lars) met chinese voetbal, enz. genoeg actie om de emoties hoog te laten oplaaien.
De volgende avond was er een kettingspel met opdrachten op verschillende lokaties binnen het gebouw. Wazo was verdacht van doping gebruik tijdens het BK marathon en om zijn onschuld te bewijzen moest iedereen de opdrachten tot een goed einde brengen. Er was tenslotte een extra opdracht nodig om voldoende punten te behalen. Het spel was een organisatie van Elise, Marieke, Hanne, Felien en Liza, mooi gedaan !! De laatste avond was een traditionele quizavond met quizploegen samengesteld uit alle leeftijden. Hilarisch was de NICNAC proef waar elke deelnemer zoveel mogelijk nicnacjes in zijn of haar mond moest stoppen.Het leken wel eekhoorntjes die aan het hamsteren waren. Stijn bewees hier welke grote mond hij wel heeft.  De decibels gingen ettelijke keren de hoogte in, de adrenaline bereikte topwaarden. Een mooie welgesmaakte organisatie van Tina en Maurine.
De  kiné werd ditmaal gerund door Tina. Zij had weinig werk gezien de propere stage die we afgewerkt hebben.
De stage is weer geslaagd, de formule is nog niet onderhevig aan slijtage, Tongerlo is een wondermooie locatie met alle mogelijkheden. In de afsluitende stage evaluatie  kregen de trainers en begeleiders lof toegezwaaid van de voorzitster en dit werd op luid applaus onthaald door de atleten.
Met een mooie looppolsband als aandenken trokken we met zijn allen de bus op naar Geraardsbergen !!

Trainer Eric