ACG en Silvretta 3000 in Ischgl Oostenrijk

IMG_0636Wat een leuke heenreis moest worden werd al vroeg verknald door het slechte weer ….file en regen maakten het er op het einde een echte triller van ….gelukkig kwam iedereen heelhuids aan in het hotel ….ook al waren de routes niet dezelfde…..Na het avondeten snel naar bed om de nachtrust toch wat te respecteren ……wedstrijd weet je wel.
De volgende morgen was het weer opnieuw een spelbreker en verder dan een regenwandeling kwamen we niet….Gelukkig had het dorp Galtur wat te bieden aan leuke drankgelegenheden… Wat op 1600 meter nog als regen viel werd iets hoger sneeuw….op het parcours lag de sneeuw ruim een meter wat voor problemen zou zorgen…… Het hotel had gelukkig een vrij goede fitnesszaal die dan ook uitvoerig getest werd door de ACG atleten. De Sauna werd in deze omstandigheden dan ook een druk bezochte plaats waar de regen volledig werd vergeten.
Vrijdagmorgen begon het weer stilaan wat beter te worden,de regen stopte en een uitstap naar het lager gelegen Ischgl was aan de orde . De nummers werden opgehaald en de plaatselijke horeca deed goede zaken ….Na het avondeten werden nog de laatste afspraken gemaakt voor de volgende dag…..Wedstrijd of D_day… Ilse en ondergetekende deden de taxidienst om de atleten zo rustig mogelijk naar de start te brengen…wat zeker lukte er was amper verkeer op de baan ….Vlug terug naar het hotel en dan de fiets op met de nodige Cola als bevoorrading….Het was een echte beproeving om op het deel van het parcours te geraken waar ze de drank echt nodig hadden….(Had zelf al drank nodig om tot die hoogte te geraken…..was dat afzien zeg constant klimmen an een 15/° percentage….maar je moet iets voor je atleten over hebben als trainer hé…..Het bericht dat Stijn ondertussen de 12km loop had gewonnen sijpelde stilaan door …ook op deze hoge hoogte (zoek de atleten op de foto)!!!! Sofie werd in deze loop eerste in haar categorie. De marathon kreeg door de weersomstandigheden een ander parcours voorgeschoteld en werd ook wat ingekort ,het werd er echter niet gemakkelijker door…Jan ,liesbeth en Christophe deden hun uiterste best en liepen een prima wedstrijd op deze zware 38 km; de rest van de groep die niet voor de 12 KM gekozen hadden liepen de 30 km. Iedereen doorstond deze opdracht probleemloos ….Alle masters waren met brio geslaagd voor deze test ….Bij het jonge geweld ging het er iets competitiever aan toe met een prachtige prestatie van Wazo, Jonas ,Timo en Juliaan die de clubkleuren met brio hebben verdedigd. Bij de prijsuitreiking stond ACG meermaals op het podium wat door iedereen bijzonder gesmaakt werd …..Een prijs hebben we echter laten liggen en dat doet pijn zeker als je weet dat het over veel centjes ging maar ja volgende keer nog beter????? Ik ben zeker nog heel wat atleten vergeten vermelden met hun schitterende prestaties maar de uitslag zal wel genoeg vertellen ….Voor mij was de sfeer de grootste winnaar zeker elke avond rond 18.45 waar jong en oud met of zonder een glas allemaal gezellig samen zat en de verhalen niet stopten …dit was echt ACG….dit is ook de echte reden om mee te gaan en te genieten op naar een nieuwe uitdaging ergens in Europa ……
Trainer Jo

UitslagenAftertrail movie, Foto’s.