ACG Masters winnen BVV in 3e Landelijke.

3 jaar geleden werd onze ploeg geteisterd door enkele afzeggingen met de degradatie als gevolg. Corona zorgde er voor dat de beker van Vlaanderen 2 jaar op rij niet kon doorgaan maar nu was alles opnieuw zoals vroeger. De ploegopstelling was ruim op tijd gekend maar op het allerlaatste moment vielen opnieuw enkele mensen uit zodat er in allerijl moest gesleuteld worden. We zochten en vonden enkele nieuwkomers om de gaten op te vullen. Aangezien er vooraf diende ingeschreven te worden hadden we al enig zicht op de kwaliteiten van onze tegenstanders. De top 4 zou opnieuw promoveren en dat was dan ook de belangrijkste opdracht voor ons team.

De voorbije week werden de nieuwkomers nog snel wegwijs gemaakt via een spoedcursus stokwissels en in banen lopen maar zij gaven al gauw blijk van talent en motivatie.

Met een mix van ervaring en jeugdig (35+) enthousiasme trokken we naar de buren uit Ninove voor een goedgevulde atletieknamiddag. 

De eerste proeven leverden al meteen enkele verrassingen op met winst voor Els (discus) en een 2e plaats voor Laetitia en Pascal (100m dames en heren). Lisbeth sprong eveneens op niveau. Bij de eerste tussenstand stonden we – zij het met miniem verschil – zowaar aan de leiding. Dit gaf een zodanige boost aan de rest van het team dat iedereen het volle pond gaf en de nodige punten bleef binnen rijven. Timothy (2e bij kogel en winst in verspringen) en Stefaan (2e op de 1500m) deden er nog een flink pak punten bij. Laetitia ( 200 m), Carine  (kogel), Lindsay (800m) en Caroline (3000m) trachtten de schade te beperken en slaagden daar met glans in. Tussendoor bezorgde Cedric als nieuwkomer ons nog de volle buit op de 400m en deed sterkhouder Stijn hetzelfde op de 3000 m. Voor Pedro (speer) en Pascal (discus) was de opdracht duidelijk: enkele puntjes verzamelen om onze ploeg in een goede uitgangspositie naar de estafettes te loodsen. 

Net voor die aflossingen werd de stand nogmaals omgeroepen en de spanning was te snijden. We stonden ex-aequo op kop met TACT en slechts 2 pt voor op OLSE. De beide aflossingen zouden dus beslissend zijn. Onze dames van de 4×100 gaven het  volle pond en wisten als 3e de beide concurrenten achter zich te houden. De heren van de 4×400 moesten dus net voor of net achter TACT eindigen en lange tijd trokken we aan het langste eind maar finaal moesten we hen toch laten voorgaan.

Uiteindelijk vertaalde dat zich in een nieuwe gelijke stand zodat de individuele overwinningen de doorslag zouden geven. Ook hier gaven de beide ploegen elkaar geen duimbreed toe (4-4) zodat de 2e plaatsen in aanmerking kwamen en daarin bleek ACG ruim de sterkste (6-4).

De trofee ging de lucht in en de flessen konden open. Onze mastersploeg wint de bvv en neemt opnieuw zijn plaats in in 2e landelijke.

Een hele dikke merçi aan alle atleten en ook aan de vele meegereisde fans voor zoveel sportieve en vocale ondersteuning.

Een fiere ploegkapitein.

Pascal