Geslaagde ACG Jeugdmeeting

Vorige zondag ging na 2 jaar onderbreking opnieuw onze jeugdmeeting door. Reeds in de vroege ochtend was er veel bedrijvigheid in het Adriaansstadion. Met vereende kracht werden de tenten opgezet en het terrein klaargemaakt voor de verschillende proefjes. De allerjongsten ( kangoeroes en benjamins ) werden in de voormiddag verwacht om te proeven van het nieuwe concept dat door de Vlaamse Atletiekliga werd uitgetekend en waarvoor onze jeugdtrainers en verantwoordelijken op cursus gestuurd waren. 

54 moedige atleetjes tekenden present en gaven het beste van zichzelf tijdens de loop-, spring- en werpnummers. De voorspelde regen bleef gelukkig uit tot net voor de afsluitende proef zodat zij in bijna ideale omstandigheden hun kunnen mochten tonen aan de talrijk opgekomen toeschouwers. 

Voor velen was het hun eerste kennismaking met deze vorm van competitie en de uitgereikte persoonlijke uitslagensticker en medaille maakten hun dag compleet. We zagen dan ook niets dan blije gezichten.

Na de pauze waren de pupillen en miniemen aan de beurt.  De voorinschrijvingen werden afgesloten met 74 deelnemers. Zij lieten zich niet afschrikken door een beetje regen maar rond de klok van 14u30 kwam een waterzonnetje het publiek opwarmen. De deelnemers uit alle hoeken van het land (van Izegem tot Tessenderlo en zelfs Thuin) streden voor een volle tribune voor de medailles en persoonlijke besttijden.

Alle proeven werden minutieus volgens het vooropgestelde tijdschema afgewerkt met dank aan de juryleden en de vele helpende handen op en rond het terrein. Ook de kantine draaide op volle toeren.

Als club kunnen wij dan ook met grote voldoening terugkijken op een zeer geslaagde jeugdmeeting .

Een speciaal woordje van dank aan alle deelnemers en supporters,  het voltallig team vrijwilligers en aan onze huisfotograaf die dit alles vastlegde op de gevoelige plaat. De foto’s zijn hier te bekijken. 

Uitslagen van pupillen en miniemen via atletiek.nu, voor de kangoeroes en benjamins worden geen uitslagen opgemaakt.

We zien u graag terug bij een volgende gelegenheid.

Pascal