Wedstrijden team Annick september 2021 BK CAD/SCH Lier – BK (KVV) masters Ninove

De afgelopen 2 weken stonden in het teken van kampioenschappen en doelwedstrijden.

In het weekend van 11 & 12 september kwamen er 5 geselecteerde ACG atleten aan de start op het BK CAD/SCH in Lier.

Lisa Libberecht beet de spits af en spurtte naar een stevig nieuw PR! Ze behaalde een mooie 9de plaats op 23 deelnemers in een tijd van 60”58. Op de 200m konden we Laura Claeys aan het werk zien bij de cadetten en Valentine Anyanwu bij de scholieren. Laura werd 17de (van 24) in een tijd van 27’’74. Valentine snelde in een tijd van 26’’48 naar een 2de plaats in haar reeks. Ze werd 9de in totaal (van 34). Op de 100m bij de scholieren heren knalde Laurens Lecocq opnieuw naar een persoonlijk record en clubrecord bij de scholieren! Hij werd 15de (van 34) in een tijd van 11’’44. Claire Depoortere kwam aan de start op de 800m bij de cadetten en won haar reeks in een tijd van 2’27’’27. Zij behaalde een 7de plaats in totaal (van 15). Op dag 2 was Valentine opnieuw van de partij op de 100m en finishte in een chrono van 12’’97 en werd daarmee 18de van 31 deelnemers. Proficiat aan onze atleten die allemaal zeer verdienstelijke prestaties behaalden op een BK!

Eerder die week, op woensdag 8 september, nam Ruben Dhondt deel in Ninove en kwam aan de start op de 800m bij de senioren. Hij won zijn reeks en verpulverde zijn PR op de 800m met bijna 3 seconden en klokte af op 1’58’’60. Dubbel en dik verdiend. Proficiat Ruben!

Afgelopen weekend, 18 september, vond het BK & KVV master plaats. Pascal Rijdant nam deel aan de 100m & 200m bij de M50+ en wist medailles binnen te halen op de beide nummers: brons voor het BK 100m in een seizoensrecord van 12’’79 en zilver voor de 200m in een seizoensrecord van 26’’07. Deze prestaties waren ook goed voor 2x zilver voor het KVV klassement.