ACG-jeugd laat zich zien in Lebbeke – ook mooie resultaten op het BK in Hulshout 

Zondag 12 november startte ook voor de ACG-jeugd het veldloop seizoen. In totaal zakten 11 jeugdatleten af naar de cross in Lebbeke. Finn Van Wilderode beet de spits af. Hij liep bij de benjamin jongens een knappe wedstrijd en eindigde als zevende. Bij de eerstejaars pupillen meisjes verdedigde Roos De Vulder de clubkleuren. Ze werd knap 19e. Daarna was het de beurt aan de tweedejaars pupillen meisjes met vier ACG-ers aan de start. Annefleur Larmuseau liep na een stevige start de ganse wedstrijd attent voorin. Ze zorgde met een mooie tweede plaats voor de eerste medaille van de dag. Anna Van Wijmeersch (zesde) en Tess Van Wilderode (achtste) zorgden voor nog twee top 10 plaatsen. Sanne De Munter liep in haar eerste wedstrijd naar een mooie 19e plaats. Bij de jongens zorgde Lander De Braeckenier voor de tweede medaille. Hij liep in zijn wedstrijd naar de derde plaats. 

Bij de tweedejaars miniemen meisjes startte Ilona De Bruyne sterk en eindigde uiteindelijk op een mooie zevende plaats. Fien De Vulder werd 26e. Bij de eerstejaars miniemen jongens won Théo Clam na een spannende eindsprint. Iljo Vanden Eycken werd 24e

Proficiat aan alle deelnemers en bedankt aan alle supporters voor de aanmoedigingen!

Een weekje later trokken Annefleur, Ilona en Théo naar het verre Hulshout voor het Belgische kampioenschap. Na een moeilijkere start door het ellebogenwerk van haar buren, knokte Annefleur zich opnieuw in de wedstrijd. Ze raapte onderweg nog enkele atleten op en finishte heel knap als 12e op 72 deelnemers. Ook Ilona De Bruyne liep een knappe wedstrijd. Ze finishte als 11e op een 80-tal deelneemster, al lijkt er bij de registratie is fout gelopen. Théo kende een mindere dag, maar eindigde toch nog mooi halfweg het deelnemersveld. 
Rebekka.

Foto’s.