• Mario!

  De 75jarige Mario Castagna, aangesloten bij ACG woont al jaren in België, maar blijft toch Italiaan in hart en nieren. Zo trok hij in het weekend van 18 november tot 26 november naar zijn geboortestreek in Sicilië, niet alleen om er zijn familie op te zoeken, maar om er deel te nemen aan de halve marathon van Palermo op zondag 20 november. Mario mocht er het podium beklimmen met een 2de plaats in zijn leeftijdscategorie en realiseerde er een tijd van 2u09min33sec.

  BRAVO MARIO! CONGRATULAZIONI.

  Carine

 • Sint op bezoek bij ACG!

  Beste ouders, atleetjes,

  Naar jaarlijkse gewoonte ontvangen wij graag De Sint in onze club. Wij verwachten hem op zaterdag 03/12/2022. Wij willen tevens, jullie als ouder, ook die dag uitnodigen naar onze open-trainingsvoormiddag waarbij jullie de kinderen in actie kunnen zien. Tijdens en na de training zijn jullie, maar ook natuurlijk onze kinderen welkom in de kantine voor een warme wijn, warme chocomelk en een lekkere pannenkoek en natuurlijk een babbel. 

  Wij hopen jullie te mogen verwelkomen,

  ACG-bestuur en Trainerskorps

 • ACG laat zich opmerken in Lebbeke

  Onder een stralende herfstzon trokken zes ACG-ers naar Lebbeke voor hun eerste veldloop van het seizoen. Bij de tweedejaars benjamin jongens stond Lenn Keyaerts wat zenuwachtig aan de start voor zijn allereerste wedstrijd. Maar hij liep een puike wedstrijd en finishte mooi halfweg het deelnemersveld. 

  Bij de eerstejaars pupillen meisjes startte Annefleur Larmuseau sterk. Ze zat onmiddellijk mee voorin en liep daarna bijna de ganse wedstrijd in derde positie. Ze kon die plaats ook vasthouden en mocht zo mee het podium op om een bronzen medaille in ontvangst te nemen. 

  Daarna was het de beurt aan Lander De Braeckenier bij eerstejaars pupillen jongens. Ook Lander toonde onmiddellijk zijn loopkwaliteiten door de ganse wedstrijd attent voorin te lopen. Het leverde hem een tweede plaats op. 

  Bij de eerstejaars miniemen meisjes stond voor ACG Ilona De Bruyne aan de start. Ondanks een wat moeilijkere wedstrijd, finishte ze nog mooi als vijftiende. Bij de miniemen jongens verdedigde Maxime De Paepe de clubkleuren. En met succes. Ook Maxime zat al snel in de wedstrijd vooraan en mocht uiteindelijk als tweede het podium op. 

  Ten slotte stond Jonas De Turck voor zijn vuurdoop bij ‘de grote jongens’, de cadetten. Het is even wennen aan de grotere afstand, maar Jonas liep een mooie wedstrijd en finishte als zestiende. 

  Proficiat aan alle atleten en een welgemeende dank je wel aan Pieterjan voor de begeleiding van de atleten, aan Lut en Luc voor de ondersteuning en aan alle meegereisde supporters voor de aanmoedigingen! 

  Sfeerfoto’s hier.

  Rebekka

 • Jeugdtrainingen pupillen miniemen op donderdag

  Om organisatorische redenen zijn we genoodzaakt om de training voor pupillen en miniemen te verplaatsen naar donderdag om 1830 in plaats van dinsdag 1830, dit met ingang na de herfstvakantie. De zaterdagtrainingen blijven doorgaan zoals voorheen.

 • Info-avond jeugdwerking ACG op maandag 24 oktober om 20u

  Het nieuw atletiekseizoen 2022-2023 start officieel op 1 november. Heel veel  jeugdatleetjes, kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen zijn  het voorbije atletiekseizoen de trainingen blijven bijwonen en heel wat nieuwe atleetjes hebben  de weg gevonden naar onze club, hieronder ook heel wat cadetten.

  Maar nu is het moment aangebroken om onze clubwerking aan jullie voor te stellen, kennis te maken met bestuur en trainerskorps en uitleg te geven over clubvisie, trainingen en wedstrijden.

  Wij heten jullie, ouders en geïnteresseerde jeugdatleten, welkom op onze INFO-AVOND die zal doorgaan op maandag 24 oktober 2022 om 20u in de cafetaria van het Adriaansstadion, Zonnebloemstraat te Geraardsbergen.

  Om praktische redenen vragen wij om jullie aanwezigheid te bevestigen voor 20/10 via mail Lut@acgeraardsbergen.be.

  Wij rekenen op jullie belangstelling en kijken al uit om jullie te verwelkomen. Uiteraard zal een drankje en hapje niet ontbreken.

  Met sportieve groeten,

  Namens ACG-bestuur en trainerskorps,
  Van Lierde Lut
  Voorzitter