• ACG-team neemt sterke collectieve start in eerste lange crosswedstrijd te Lebbeke.

  Margot Ricour gaf opnieuw het voorbeeld met een mooie 2e plaats. Voorbij halfweg moest koploopster Mariska Parewyck na een valpartij de wedstrijd staken en kwam Margot plotseling alleen aan de leiding. In de laatste 300m werd Margot echter nog geremonteerd door een sterkere Eline Van Craenenbroeck (atletiekclub Dilbeek). Sara Van Cleemputte toonde in haar eerste lange veldloop direct haar talent met een mooie 6e plaats, dit na een zeer sterke laatste ronde. Bij de mannen deed Margot’s partner, “Juliaan Van Lierde” niet onder en behaalde eveneens het podium met een zeer verdienstelijke 2e plaats. Dit achter Marco Vanderpoorten, recent nog top 8 in Crosscup Mol. Laurenz Faveriau (5e), Jaron De Cubber (9e) en Jonas Vervust (12e) lieten eveneens knappe prestaties zien en waren als ACG-kwartet het sterkst vertegenwoordigd bij de seniors. Bij de juniores liep Jordy Geeroms in zijn eerste juniors-cross heel geconcentreerd, werd ronde na ronde sterker in de wedstrijd, en behaalde een 4e plaats op slechts luttele seconden van podium. De stage met de vele trainingskilometers gaf iedereen de nodige uithouding en boost om ons cross-drieluik aan te vangen.  Op naar Deinze nu!
  Marnix 

 • Infoavond ACG jeugd 27 oktober 19u30

  Het nieuw atletiekseizoen 2021-2022 start officieel op 01 november. Ondanks een moeilijk coronajaar zijn heel veel jeugdatleetjes, kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen de trainingen blijven bijwonen en hebben heel wat nieuwe atleetjes de weg gevonden naar onze club, hieronder ook een 10-tal cadetten.

  Maar nu is  het moment aangebroken om onze clubwerking aan jullie voor te stellen, kennis te maken met bestuur en trainerskorps. Er zal uitleg worden gegeven over de clubvisie, trainingen en wedstrijden.

  Wij heten jullie, ouders en geïnteresseerde jeugdatleten, welkom op deze INFO-AVOND die zal doorgaan op woensdag 27 oktober 2021 om 19u30 in de cafetaria van het Adriaansstadion, Zonnebloemstraat te Geraardsbergen.

  Om praktische redenen vragen wij om jullie aanwezigheid te bevestigen voor 24/10 via mail lut@acgeraardsbergen.be.

  Wij rekenen op jullie belangstelling en kijken reeds uit om jullie te mogen verwelkomen. Uiteraard zal een drankje en hapje niet ontbreken.

  Met sportieve groeten,
  Namens ACG-bestuur en trainerskorps,
  Van Lierde Lut
  Voorzitter

 • Brons voor Maurine Ricour en Stefaan Paridaens op BK 10km te Lokeren.

  Met liefst 12 deelnemers was onze club heel sterk vertegenwoordigd op dit BK.Onze ACG-chickies : Maurine, Margot, Sara, Tina en Elise beten de spits af. 
  Maurine die recent nog een 6e plaats behaalde op het EK-Duatlon liep van bij de start in een 3-tallige kopgroep mee aan de leiding. Moest pas de rol lossen in de laatste 3km en finishte zeer sterk en eervol als 3e, achter de voorbije winnaar van de 20km van Brussel. Zus Margot werd knap 7e. Sara kwam ten val en kon desondanks haar PR met 30 seconden aanscherpen. Elise en Tina debuteerden met zeer belovende mooie resultaten.  Onze mannen werden op sleeptouw genomen door Wazo die de 10km aan een tempo boven de 19km/u aflegde en zo een mooie 24e pl. behaalde. Stefaan volgde op anderhalve minuut en nam hiermee het Brons in zijn leeftijdscategorie 40+. Met nog maar eens een persoonlijk record er bovenop. Chris die een week eerder ook al de halve marathon van Kuurne beslechtte, etaleerde opnieuw zijn goede vormpeil  met een verbetering van zijn PR met 30 seconden en een snelheid van 16,5km/u. Liefst 4 atleten debuteerden op deze afstand met een voortreffelijk resultaat. Jaron (17km/u), Jordy(16km/u), Joppe(16,5km/u) en Wannes(16km/u). 
  Marnix