• ACG nodigt je uit op het (afhaal) eetfestijn Zaterdag 19 februari!

  Beste ACG – leden en sympathisanten

  Het hoeft niet meer gezegd te worden dat het coronavirus ons in de greep blijft houden en een invloed heeft op ons dagelijkse leven. We zien ons hierdoor genoodzaakt om opnieuw te werken met een afhaalformule in plaats van ons jaarlijks eetfestijn. We bieden dan ook de mogelijkheid om een lekkere maaltijd te bestellen en af te halen.

  Praktisch:

  • Je kan reserveren via de ACG website of bij Lut  0485987103 lut@acgeraardsbergen.be  of Karel 0478531731 karel@acgeraardsbergen.be
  • Er is keuze uit:
   • Kipfilet saus Fine Champagne of saus Archiduc, garnituur en puree – volwassene €15 – kind €8
   • Tongrolletjes in Normandisch sausje, garnituur en puree – volwassene €15 – kind €8
   • Vegetarische burger met ratatouillegroentjes en rijst
  • De maaltijden kunnen besteld worden tot zaterdag 12 februari
  • De maaltijden kunnen afgehaald worden op zaterdag 19 februari van 11u00 tot 14u in de kantine van het Adriaansstadion, Zonnebloemstraat – Geraardsbergen.
  • Alle ingrediënten zijn apart verpakt. Gelieve een plooibox, boodschappentas, … mee te brengen om alles handig te kunnen vervoeren.
  • Betaling kan ter plaatse cash of Payconiq
  • Ter plaatse kan je ook genieten van een drankje, aperitiefje of een lekker biertje ……

  Er is een ploeg voorzien die de maaltijden rondbrengt, dit is echter enkel voor diegenen die zich absoluut niet kunnen verplaatsen.

  We mogen al ettelijke jaren rekenen op jullie steun en talrijke opkomst op onze eetfestijnen. We hopen ook nu tijdens deze moeilijke periode massaal op jullie te kunnen rekenen.

  Hou het gezond,
  het ACG – bestuur.

   
   
   
   
   
   
   
   
 • Winst voor Maurine Ricour in veldloop te Zottegem

  Voor Maurine is het de eerste veldloopoverwinning uit haar carrière!
  Na eerdere podiumplaatsen te Oudenaarde en op het pk-Maldegem was het ditmaal wel raak. Van bij de start nam ze een aantal atleten op sleeptouw. Collega Jolien de Schaapmeester kon het langst aanklampen maar halfweg ging Maurine solo naar winst. 
  Bij de juniores was een zeer gefocuste Jordy Geeroms op zijn sterkst en behaalde na een nek-aan-nek race zijn allereerste podiumplaats bij de juniores.  
  Uit het team Vandewattijne behaalden ook Janne Van Gansbeke (scholieren 6e), Tina de Leye (seniores 7e), Lorenz Faveriau (seniores 8e), Jonas Vervust (seniores 16e) Hannes Van Nieuwenhove (juniores 5e) en Steven De Bruyne (masters 6e) zeer knappe prestaties. 
  Het nodige vormpeil bij de meesten zit goed om na een weekje relatieve rust de seizoensfinale in februari aan te gaan met het drieluik Hamme, KVV Diest en de crosscup te Hannuit. Succes!
  Trainer Marnix 

 • Winterbreak voor onze jeugd

  Zaterdag 18/12 is de laatste jeugdtraining voor 2021. Daarna genieten we van een welverdiende rust en hernemen we de trainingen vanaf 8 januari.

  De jeugdatleten vanaf pupil die graag willen deelnemen aan het PK veldlopen op 16 januari en/of willen verder sporten gedurende deze periode, kunnen op aanvraag twee trainingsopdrachten per week krijgen. Zij kunnen hiervoor een mailtje sturen naar: acg@val.be

 • ACG-team neemt sterke collectieve start in eerste lange crosswedstrijd te Lebbeke.

  Margot Ricour gaf opnieuw het voorbeeld met een mooie 2e plaats. Voorbij halfweg moest koploopster Mariska Parewyck na een valpartij de wedstrijd staken en kwam Margot plotseling alleen aan de leiding. In de laatste 300m werd Margot echter nog geremonteerd door een sterkere Eline Van Craenenbroeck (atletiekclub Dilbeek). Sara Van Cleemputte toonde in haar eerste lange veldloop direct haar talent met een mooie 6e plaats, dit na een zeer sterke laatste ronde. Bij de mannen deed Margot’s partner, “Juliaan Van Lierde” niet onder en behaalde eveneens het podium met een zeer verdienstelijke 2e plaats. Dit achter Marco Vanderpoorten, recent nog top 8 in Crosscup Mol. Laurenz Faveriau (5e), Jaron De Cubber (9e) en Jonas Vervust (12e) lieten eveneens knappe prestaties zien en waren als ACG-kwartet het sterkst vertegenwoordigd bij de seniors. Bij de juniores liep Jordy Geeroms in zijn eerste juniors-cross heel geconcentreerd, werd ronde na ronde sterker in de wedstrijd, en behaalde een 4e plaats op slechts luttele seconden van podium. De stage met de vele trainingskilometers gaf iedereen de nodige uithouding en boost om ons cross-drieluik aan te vangen.  Op naar Deinze nu!
  Marnix