• Geslaagde ACG Jeugdmeeting!

  Onze ACG Jeugdmeeting van 19 mei kunnen we als heel geslaagd omschrijven. Met 225 deelnemende atleten kenden we een spectaculaire groei van het aantal atleten.
  In de voormiddag waren onze allerkleinste atleetjes de kangoeroes en benjamins aan de beurt. In een heel sportieve sfeer lieten alle ouders zich niet onbetuigd in het aanmoedigen van alle atleetjes! Sfeerbeelden hiervan kan je hier vinden.
  Na de middag was het onder een stralende zon de beurt aan onze pupillen en miniemen. Heel wat atleetjes mochten er een nieuw PB of SB noteren. Ook hier foto’s en uitslag beschikbaar.
  Dank aan de vele atleten, ouders, vrijwilligers, juryleden, trainers om onze jeugd te laten geniet van een mooie atletieknamiddag!

 • Met een schitterende 2de plaats op de Beker van Vlaanderen stijgen onze cadetten & scholieren naar Landelijke 2!

  Afgelopen zondag ging de Beker van Vlaanderen door voor de cadetten en scholieren. Onze ACG dames & heren kwamen aan de start van de interclub wedstrijd in landelijke 3a te Tielt.

  Ondanks de koele temperaturen en stevige wind, zette iedereen zijn beste beentje voor en heeft gestreden voor elk punt. Het werd spannend tot aan de laatste aflossingswedstrijd, maar jullie doorzettingsvermogen en team spirit resulteerde in een knappe 2de plaats! Hiermee stijgen wij naar een hogere afdeling, op naar landelijke 2.

  We behaalden 6x een eeste plaats, 4x een tweede plaats en 5x een derde plaats over de verschillende disciplines. Een aantal atleten behaalden tevens een mooi persoonlijk record. Proficiat!

  Dank u wel aan al onze atleten die vandaag deelnamen: Claire, Lena, Ruben, Emilie, Maxime, Maartje, Thijs, Maite, Marie-Jozefa, Lucas, Febe VDK, Christian, Nena, Stan, Saartje, Victor, Pieter, Jens, Kato, Femke, Rhune, Febe DB, Liete, Thibault, Matisse, Nine, Jenna, An-Sofie, Basile, Jonas en iedereen die dit mee mogelijk gemaakt heeft. Het werd een geslaagde editie en fijne dag samen.

  Annick Heymans

 • Beker van Vlaanderen jeugd PUP/MIN – ACG een knappe vijfde plaats!

  Vandaag trokken we met onze pupillen en miniemen naar Ninove om te strijden voor de jaarlijkse Beker met de meisjes en jongens in 1 competitie. We kwamen in deze editie aan de start met 48 atleetjes.

  Onder enthousiaste aanmoedigingen van mede-atleten en ACG supporters werd het een dag vol mooie persoonlijke prestaties en nieuwe leermomenten. Leren winnen, verliezen, omgaan met spanning voor een wedstrijd, maar bovenal plezier beleven en supporteren voor elkaar. Wij hebben er alvast van genoten en hopelijk jullie ook. Jullie prestaties en inzet voor gans het team leverde een zeer mooi resultaat op. Na Vlierzele, Lebbeke, Endracht Aalst en Olympic Essenbeek Halle werd AC Geraardsbergen knap vijfde in de totaal eindstand met liefst 7 top drie plaatsen (1x goud, 3x zilver, 3x brons) gespreid over de verschillende discplines! Proficiat allemaal!

  Bedankt ook aan iedereen die zijn/haar steentje bijdroeg en in het bijzonder aan al onze jonge atleten die de weekend deelnamen voor onze club!

  Het jeugdtrainersteam

 • Jeugd planning voor zaterdag 27 april

  Zaterdag 27 april treedt onze club aan in de Beker Van Vlaanderen (BVV) voor de pupillen en miniemen op het atletiekstadion van Ninove. Vanaf 11u30 tot 17u kan je onze ACG atleetjes aanmoedigen! Voor de pupillen en miniemen die niet deelnemen aan de BVV is er dan ook geen training op zaterdag 27 april.
  Voor de Kangoeroes en Benjamins gaat de training van 10u-11u30 door zoals gepland.