2013 50 Jaar ACG

Ter gelegenheid van het 50jarig bestaan van ACG organiseerde ACG een wervelende avond in het Arjaantheater in Geraardsbergen met getuigenissen uit het verleden en een blik op de toekomst. Gevolgd door een mooie fototentoonstelling en een prachtige receptie! Het verslag van een spetterende avond…

 

ACG heeft zaterdag zijn 50 jarig bestaan gevierd met een wervelend gebeuren in een prachtig met spikes en clubtruitjes door de jaren heen versierd Arjaantheater. Enkele maanden intensieve voorbereiding gingen vooraf aan deze memorabele avond. Het organiserend comité heeft puik werk afgeleverd, proficiat!
Na het welkomstwoord van onze voorzitter zorgde Willie Verhegghe voor de aaneenschakeling van de tooggesprekken. Telkens kwamen enkele kroongetuigen aan het woord om hun ervaringen en anekdotes te brengen deskundig geïnterviewd door Peter ’t Kint. Om te starten kregen we zo een beeld van de evolutie van atletiek en ACG in het bijzonder door de jaren heen. Daarna mochten enkele trainers op het podium om de evolutie in de sportieve aanpak te illustreren. Stijn De Vulder mocht samen met Herman Mignon en Corinne De Baedts het podium delen om hun ervaringen te delen. Tot slot blikten we vooruit naar de toekomst van ACG in Geraardsbergen!
Schepen van Sport Veronique Fontaine bevestigde hierin dat er ja een budget voorzien is voor deze legislatuur voor de vernieuwing van de piste en dat er nu eerst gestart wordt met een studie om alle problemen van afwatering te vermijden. Goed nieuws dus, we kijken uit naar de “eerste tartan”.

Een opsomming geven van alle leuke en spannende verhalen is onmogelijk, de reacties van de zaal waren duidelijk, iedereen hing bij wijlen aan de lippen van de kroongetuigen! De fantastische verhalen van Roger Pools en Herman Mignon zijn nu al in ieders geheugen gegrift!

Guido en Julie zorgden voor prachtige muziekmomenten en een gelegenheidslied samen met de jeugd gebracht mocht het muzikaal intermezzo afsluiten.

Tot slot richtte ook VAL voorzitter Eddy de Vogelaere nog een woordje tot de aanwezigen.

In het “Groen Kruiske” werden daarna nog veel meer herinneringen naar boven gehaald, gestimuleerd door een prachtige fototentoonstelling en menig glas Cava!

Ik onthou vooral dat vele getuigenissen door de jaren heen illustreerden dat het prachtig is deel uit te maken van deze groeiende provinciale atletiekclub met een eigen karakter, veel sportieve ambities en een aangename sfeer en veel vriendschapsbanden.

Een oprechte dank aan elkeen die bijgedragen heeft tot deze club de afgelopen 50 jaar!

Filmpjes

– ACG Vandaag en de toekomst

– ACG Trainers en accomodaties door de jaren heen

– ACG Hoogtepunten atlteten en recreanten