Nieuwe pasmoment voor clubkledij op 24 november

ShortsleeveHeb jij nog geen clubkledij of mis je nog iets dan kan je op het pasmoment op dinsdag 24/11 gebruiken om het passend maatje te vinden. Naast onze officiële clubtrui, die steeds gedragen worden bij deelname aan wedstrijden, bieden wij een gamma van clubkledij aan. Op deze manier willen wij laten zien dat wij samen tot dezelfde club ‘ACG’ behoren en ook deze met de nodige fierheid vertegenwoordigen op allerhande wedstrijden en activiteiten. We hebben voor een ruim assortiment gekozen. Al deze kledij wordt voorzien van het nieuwe ACG-logo en de ondersteunende sponsors.

Wij hebben gekozen voor het merk Erima. Er zijn modellen voor zowel kinderen, dames als heren. Deze artikelen worden verkocht aan een zeer schappelijke prijs. Je kan ze hier al op foto bewonderen.

Op volgende data kan deze kledij worden gepast en besteld.
Dinsdag 24 november 2015 van 19u30 tot 21u
Locatie: Kantine Adriaansstadion, Zonnebloemstraat, Geraardsbergen

Bestellingen kunnen enkel gebeuren als ook de betaling ontvangen is.
Met vragen hieromtrent kan je terecht bij Kathleen.

4 dagen ACG Jeugdstage in Tongerlo!

In navolging van de masters die al een paar jaar naar Tongerlo trokken, waren de Kempen nu ook de bestemming voor de jeugdstage. Bus4you bracht ons ter plaatse deze keer, de trein was geen optie door de ligging van het SPORTA centrum ver van een station.
De herfst had zijn werk al gedaan in de bosrijke omgeving van het sportcentrum : een prachtige kleurenschakering van bladeren verwelkomde ons en zou ons de ganse stage vergezellen. Ook het weer was ons gunstig gezind, 3 dagen volle zon enkel onderbroken door een mistige morgen op maandag.
Rond het sportcentrum strekt zich een prachtige sportaccommodatie uit met voetbal- basket- (beach)volley- en tennisterreinen en een schitterende atletiekpiste. Daartussen slingert zich een finse piste van 1 km aan de rand van een klein bosje waarin een avonturenpiste is opgesteld.
De groep van Koen heeft voor de trainingen tenvolle gebruik gemaakt van de plaatselijke accommodatie met een oriëntatieloop als hoogtepunt. Ook de beachvolley terreinen en de minigolf Continue reading

ACG gooit hoge ogen in Schaal De Booser in Zwijnaarde

Nog geen week na de stage trokken we met zijn allen naar Gent Zwijnaarde om de stagebenen te testen, dit in een cross die niet meer de uitstraling van weleer heeft maar toch nog steeds veel deelnemers aantrekt.
De zon was van de partij, het leek wel een mooie nazomerdag begin november !

Op het einde van de dag kwamen we naar huis met 4 medailles !!
ACG mocht al meteen juichen met een bronzen medaille voor benjamin Febe De Bolle.
Niet veel later pakte pupil Thomas Libbrecht uit met een verschroeiende versnelling een paar 100m van het einde en werd 3de.
In de oudere pupillen reeks was het Jarno Collijns die voor de 3de medaille van de namiddag zorgde, hij spurtte zich in het zog van de winnaar naar een tweede plaats.
Bij de miniemen meisjes spurtte eerstejaars Hanne De Backer weg van de andere sterke ACG-ers naar een 3de plaats en de 4de medaille van de namiddag voor ACG !!

In de eerste benjamins reeks hadden we het debuut van de jongere zus van de Larmuseau broers, Ann Sofie, die heel goed haar streng trok. Bij de pupillen showden Louise De Jonghe (11de) en Laura Claeys (26ste) hun stageconditie.
Bij de pupillen maakte Jonas Larmuseau een sterke remonte op het einde en legde beslag op de 20ste plaats.
Bij de jongste miniemen meisjes volgden kort na Hanne Felien Van Rie en Lisa Libbrecht en legden beslag op de 5de en de 6de plaats ; bij de tweedejaars zagen we continu 2 clubgenoten rond de 5de plaats lopen, met een stevige eindsprint werd Elise Frère 5de, Marieke De Backer werd 7de. Iets verderop werd Laura Claeys verdienstelijk 26ste.
Bij de miniemen jongens waren er mooie prestaties van Milan De Coppel (12de), Jordy Geeroms (16de). Sverre Van Trimpont werd 26ste, op de voet gevolgd door Robin Van Der Poorten (28ste).

Bij de scholieren meisjes was er het debuut van Morgane Faveriau, die, heel gemotiveerd om te crossen, heel goed standhield en nog 2 loopsters achter zich hield.

De cadetten jongens stonden met 7 deelnemers aan de start (op 44 deelnemers). Ieder van hen was ambitieus na een goede trainingsmaand en dito stage, en terecht.
Kasper Van Dijcke startte wat behoudend maar na een spectaculaire inhaalrace strandde hij in het spoor van een medaille op de 4de plaats. Daan Beernaert startte wel snel en hield heel goed stand op de 7de plaats. Pieter-Jan Larmuseau, Maxime en Michiel De Smedt en Jordy Van Lierde eindigden heel dicht in elkaars buurt op resp de 14de,16de, 18de en 20ste plaats.
De supersnel gestarte Joachim Gerain moest in de 2de ronde wat gas terugnemen en werd 28ste.
Onze twee scholieren, Sander Sonck en Sjef Cocriamont debuteerden en ervaarden algauw dat de combinatie afstand en tempo geen evidentie is.

Bij de seniores en de masters waren we ook nog stevig vertegenwoordigd :
– Sofie Nissens liep op een snel parcours mooi naar een 7de plaats in de lange cross
– Jana Van Liefferinge debuteerde eveneens op de lange cross voor ACG met een 12de plaats
– Jonas Collijns werd op de korte cross mooi 9de
– Nico Van Damme miste op een haar het podium bij de masters met een 4de plaats
– Bart De Turck werd 8ste in de lange cross

Eric