Zilver voor Stijn De Vulder op BK – halve marathon te Sint-Truiden

IMG_0303

Een prachtige 2e plaats in 1u06m35 (PR), na de ongenaakbare maar sympathieke El Hachimi, was voor Stijn het hoogst haalbare. Stijn trok stipt om 11u00 de 220-koppige bende op het tartan van de locale atletiekclub op gang. Gedurende meer dan 10km nam Stijn de leiding op een al bij al lastig parcours. Halfweg wedstrijd nam Abdelhadi E.H. het commando over en stond vervolgens zijn leiderspositie niet meer af. Jeroen Hendrickx vervolledigde het podium. Voor Stijn was dit zilver na zijn bronzen medaille op BK 10000m en goud op PK 10000m een mooie afsluiter van zijn meer dan geslaagd zomerseizoen.

Ook onze masters waren met Peter De Cock en Mario Van Wayenberg goed vertegenwoordigd. Mario die even in de knoop lag met zijn losse veters haalde de finish in 1’37”52 en behaalde hiermee de 16pl. bij de categorie M+40. Peter die jawel zijn eigen peren meebracht naar de fruitstreek, realiseerde een mooie tijd van 1’46”32. (foto’s en Uitslag BK Halve Marathon Algemeen)

Teammakker Lorenz Faveriau liep een dag eerder naar winst op de 1500m in de interprovinciale wedstrijd te Moeskroen en had zo zijn deel in de overwinning van de Oost-Vlaamse provincie (foto’s)

Lindsay De Couck, gehaasd door haar wederoptredende echtgenoot, behaalde met een tweede plaats eveneens een sterkte prestatie in de jogging van Zwalm.

Marnix

3e Plaats voor Lorenz Faveriau op Memorial Van Damme

DSC_0011De Memorial Van Damme biedt naast het hoofdprogramma naar jaarlijkse gewoonte ook een voorprogramma voor de betere atleten op de sprint en de halve fond.

Lorenz die reeds vooraf zijn selectie bedongen had, mocht na zijn bronzen plak op het voorbije BK opnieuw de spikes aanbinden voor een 1000m-wedstrijd tegen de Belgische kampioenen van de 800,  1500 en 3000m.  Wekenlang was Lorenz met de wedstrijd bezig, op de waarde-ranking vooraf stond hij op de 6e plaats. Alle mogelijke wedstrijdscenario’s werden vooraf doorlopen. Lorenz die zowel op een goede uithouding kan teren, tevens een sterke sprint in de benen heeft en recent zijn beste wedstrijden achter de rug had, was mentaal beresterk en supergefocust. Reeds van bij de start was Lorenz vooraan in de kopgroep te vinden. Dit alles volgens plan. Na een eerste verkenningsronde in 63” kwam Lorenz langzaam uit de groep om de laatste ronde met een splijtende versnelling aan te vangen (56”). Slechts in de laatste rechte lijn werd Lorenz nog geremonteerd, hij kon uiteindelijk een onverhoopte 3eplaats uit de wacht slepen in een persoonlijk record van 2’32”.  Meerdere kleppers, met ondermeer de Belgische kampioenen op 800m en 3000m, gaf Lorenz met zijn offensieve aanpak hiermee het nakijken.
Foto’s en Filmpje.

Volgend weekend sluit Lorenz zijn uitmuntend zomerseizoen af met een 1500m op de interprovinciale match te Moeskroen.
Marnix

Twee medailles en een clubrecord voor ACG op de jeugdmeerkamp in Oudenaarde

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet einde van het zomerseizoen nadert razend snel maar de maand september biedt onze jeugdatleten nog een drietal kansen om de spikes aan te trekken en het beste van zichzelf te geven. De eerste wedstrijd op het programma was de meerkamp in Oudenaarde. Daar was Thomas onze jongste deelnemer. Met nieuwe records op 60m, verspringen en hockey kan hij niet anders dan tevreden terugblikken op deze namiddag. In dezelfde categorie behaalde Jonas een mooie zevende plaats en ook hij behaalde drie nieuwe records (60m, hockey, 600m).

Bij de pupillen meisjes kregen we vier deelneemsters aan de start. Hanne deed, dankzij nieuwe records op de 1000m en het kogelstoten, liefst 200 punten beter dan tijdens haar meerkamp in de maand mei. Met 1450 punten haalde zij het hoogste puntenaantal van onze meisjes. Liza miste routine in de aanloop van het verspringen en liet zo reeds tijdens de eerste proef heel wat punten liggen. Met een nieuw record in het kogelstoten wist ook zij haar puntentotaal nipt te verbeteren. Charlotte deed haar uiterste best maar was zelf niet altijd even tevreden. Ze eindigde op een verdienstelijke 20ste plaats en kan tevreden terugblikken op haar afsluitende 1000m. Lisa werd net als haar broer knap 2de in haar reeks van de 60m en ook bij het kogelstoten en het verspringen ging het telkens beter. Resultaat: drie nieuwe persoonlijke records!

Bij de jongens verbaasde Thijs zichzelf door het ene record na het andere neer te zetten met het clubrecord op de 1000m als hoogtepunt (3.04). Als extraatje mocht hij ook nog eens als 3de mee op het podium van de vierkamp.

Tenslotte waren er nog enkele miniemen jongens. Pieterjan nam een matige start maar zette uiteindelijk een degelijke meerkamp neer met vooral een verrassende prestatie in het speerwerpen. Ook bij de andere proeven wist hij voldoende punten te verzamelen om de eindoverwinning naar zijn hand te zette. Anthony werd 7de in het klassement met een totaal boven de 2000 punten. Na vandaag blijkt nog maar eens dat hij technisch bijzonder sterk is. Kobe en Kasper kwamen enkel voor de afsluitende 1000m. Kobe kwam met een tijd van 3.07 in de buurt van zijn record, Kasper zette 3.19 neer.

Tiffany