Juliaan Van Lierde wint Davos #Swissalpine marathon bij M20, Wazo De Rouck mooi 3de bij M20!

P1060864Voor het 3de jaar op rij was ACG van de partij met een uitgebreide groep van atleten op de Swissalpine marathon. In het Zwitserse Davos gaat men er prat op  de hoogste Europese bergmarathon te organiseren, de zogenaamde K42. Naast deze wedstrijd staan er ook nog de K10, K21 en K78 op het programma. Voor de K78, juist 78 km door de bergen, waren er dit jaar geen ACG deelnemers. Onze Jan Van Lierde moest met spijt in het hart verstek laten gaan.

Waar vorig jaar de swissalpine marathon gelopen werd op de de warmste dag in Davos van de afgelopen 100 jaar was deze editie ook uniek. Er was wat de Zwitsers noemen “Dauerregen”, met temperaturen van 9 graden aan de start (de lokale speaker had het over neun plus grad waarmee hij wou aangeven dat net iets meer was) en 0 graden of het vriespunt bij de Keschhutte op 2632m.

1085 deelnemers uit 42 landen hadden zich ingeschreven voor deze marathon. Uiteindelijk zouden 718 atleten de finish halen! Onder hen ook 30 Belgen waarvan 7 ACG’ers. Na een halfuurtje sporen van Davos naar Bergun startten de besten in de eerste “wave” om 10u30, een tweede “wave” start om 11u30. (meer…)

ACG jeugd wint Teens wedstrijd in 2014 Davos #Swissalpine jeugdreeksen!

DSC_2901Naar traditie zijn er de dag voor de Swissalpine marathon ook de jeugdwedstrijden. In elke categorie van de allerkleinsten tot de Teens traden er ACG atleetjes aan. In een nog zonovergoten Davos wisten onze kleine atleetjes ACG en Belgie op de kaart te zetten. Jonas Larmuseau kaapte de 3de plaats weg bij de Minis (2005-2006) en het podium bij de Teens (2001-2002) was bijna volledig ACG met een 1ste en 2de plaats voor Kobe Van Rie en Pieterjan Larmuseau. Ook Stan, Brechtel en Jasper De Smet, Jelte De Cock, An-Sofie en Michiel Larmuseau en Fien Van Rie zetten hun beste beentje voor!

Foto’s en Uitslagen.

ACG neemt opnieuw deel aan de Swissalpine op 26 juli, Europa’s hoogste bergmarathon

Voor de 3de maal op rij neemt ACG deel aan de Swissalpine run in Davos, Zwitserland. De jeugd komt aan de start op 25 juli. Op 26 juli komen een 12tal ACGers aan de start van de befaamde K10, K21 en K42. Deze laatste draagt nog altijd de titel van Europa’s hoogste bergmarathon met vertrek in Bergun op 1383m waarna er geklommen dient te worden hoofdzakelijk over singletracks (de zogenaamde geitepaden) naar de Keschhutte op 2632m. Een 6tal km (24km in totaal) verder bereiken de atleten het hoogste punt op 2739m. Vandaar gaat het met afdalingen en af en toe nog pittige hellingen terug naar Davos. De K42 weet elk jaar atleten uit de hele wereld aan te trekken waaronder dit jaar ook 23 Belgen waarvan 9 ACGers! Alvast hier nog wat sfeerbeelden en verhalen van de editie 2013.
Sfeerbeeld van de editie 2013

Sportstadion blijft open in juli – Wijziging trainingen!

Het sportstadion blijft toegankelijk tot 4 augustus aanstaande!

Week 14 juli:
Dinsdag 15 juli: geen training voor de jeugd.Werken piste starten! Donderdag 17 juli: training voor alle jeugd op het stadion!

Week 21 juli:
Geen trainingen voor de jeugd!

Week 28 juli:
Dinsdag 29 juli: geen training voor de jeugd.
Donderdag 31 juli: training voor alle jeugd op het stadion!

Vanaf augustus zullen de trainingen voor de jeugd normaal doorgaan aan de Gavers maar volg zeker het nieuws op de website!

De groepen van Dorothy, Tiffany, Eric, Marnix, Luc en Jo spreken af met de trainer.

Winst voor Pascal Rijdant en menig ACG podium op 12de Jogging Herman Mignon

P1000026Het weer en de vakantie zorgden er waarschijnlijk voor dat er wat minder atleten aan de start stonden. De afwezigen hadden zoals meestal ongelijk. Op de 4km werd verschroeiend gelopen op deze omloop tegen meer dan 18km/u. De overwinning was voor Janik Boone voor Riken Ost en Kevin D’Hondt. Bij de dames wist Annlies De Dyn te zegevieren voor Nele De Vleeschauwer voor het eerst sinds lang terug wedstrijdactief. Op de 8km liep onze eigen Pascal Rijdant naar de winst, gevolgd door Alain De Vos en jawel trainer Jo. Bij de dames won Sofie Nissens en wist Carolien De Vlaminck beslag te leggen op de 3de plaats.
De 12km werd vlot gewonnen door Luc Van Asbroeck voor Wazo De Rouck. Lindsey Haak bewees nogmaals haar vormpeil met winst!

Uitslag en enkele foto’s.

Stijn De Vulder verbetert personal record op Memorial Leon Buyle te Oordegem

Met 2 weken voor de Nacht van Heusden en 1 week later het Belgisch kampioenschap te Brussel is Stijn De Vulder perfect op schema.
Op de internationaal zeer gewaardeerde en hoog aangeschreven meeting te Oordegem mocht Stijn in de A-reeks starten van de 3000m.
Samen met nog 2 andere Belgen deed Stijn het uitstekend. Op 32-jarige leeftijd wist Stijn tussen het internationaal geweld zijn personal best van 8’13” naar 8’10” te verbeteren en staat hiermee op de 4e plaats in de Belgische jaartabel.
Stijn ligt zo perfect op schema voor de 5000m op de Nacht v.Heusden die samen met het BK in het koning Boudewijn stadion met rode stip aangeduid staat in de wedstrijdplanning van Stijn.

Op dezelfde wedstrijd kwamen ook onze 2 talentrijke scholieren Patryk Serafinski en Lorenz Faveriau in actie. Patryk verbeterde op de 800m ondanks de hevige regen met 2’15 voor de derde maal op rij zijn persoonlijk record. Lorenz die op dinsdag met de Belgische ploeg aantrad op de interland te Bertrix was nog niet volledig gerecupereerd. Kreeg halfweg de 1500m de benen niet meer op de juiste snelheid en moest vrede nemen met een respectvolle tijd van 4’15”.

(meer…)