Werpers in de kijker op het PK alle categorieën

PK alle categorieenNaast de springers en sprinters van kern Zottegem die met een flink aantal medailles gingen lopen, waren het van kern Geraardsbergen vooral de werpers die in de kijker liepen.

Jelte De Cock heeft de stage in Portugal goed verteerd.

Op zaterdag 22/4/17 behaalde hij de zilveren medaille in het discuswerpen met een worp van 47.23m. Een dag later zette hij de kers op de taart met een gouden medaille in het speerwerpen met een worp van eveneens meer dan 47m. Beide resultaten waren ook persoonlijke bestprestaties voor Jelte.

Voor Michiel Larmuseau was het PK in Gentbrugge een eerste test voor de werpnummers bij de scholieren. In het discuswerpen haalde hij als eerstejaars een mooie 5e plaats met een worp van 29m17. Hij snoepte hiermee ook het 41 jaar oude (!) clubrecord af van zijn trainer Luc Dauw. Het is ook duidelijk dat hij er, met wat extra training, dit seizoen zeker nog wat metertjes kan bijdoen. Bij het kogelstoten overtrof hij met een resultaat van 10m74 zijn ambitie voor die dag en verbeterde hij zijn indoorprestatie van de voorbije winter. Hij kan met een gerust gemoed uitkijken naar de BVV.

De overige ACG’ers zetten in vele gevallen een nieuw persoonlijk record neer, de eerstejaars cadetten zetten een eerste prestatie op de tabellen waar ze zich kunnen naar richten in het verdere seizoen.

Nog enkele speciale vermeldingen :

  • Kasper Van Dycke behaalde de zilveren medaille op de 1500m in de meest bizarre wedstrijd van het pk, waar niemand het tempo durfde maken en uiteindelijk het zelfs nog nipt werd om de medailles binnen de beste reeks te houden
  • Wazo De Rouck (5000m JSM)en Michiel De Smedt (1500m schol) misten nipt het podium met beiden een 4de plaats.

 

Resultaten ACG atleten:

resultaten acg atleten pk alle categorieen dag 1

resultaten acg atleten pk alle categorieen dag 2

Eric Van Hijfte

 

ACG organiseert jeugd FUNdag op 29 april

Beste Ouders, Kangoeroes, Benjamins, Pupillen en Miniemen,
In het kader van onze opleiding voor aspirant-initiator organiseren wij op ZATERDAG 29 April een FUN-dag. Op de FUN-dag doen wij verschillende activiteiten zoals race tegen de tijd, puzzelloop, kikkersprong, werpoefeningen, …Hiervoor rekenen wij op een talrijke opkomst van jullie om deze activiteiten te doen slagen.

WANNEER? ZATERDAG 29 April 2017
VERLOOP?
Vanaf 9 uur inschrijven (gratis).
9 u 15 opwarming.
9 u 30 start activiteiten.
11 u 30 einde activiteiten (prijsuitreiking).

WAAR? Het Adriaansstadion te Geraardsbergen (ACG stadion).

WAT DOE IK AAN? Sportkledij en regenkledij indien nodig.

Wij garanderen jullie een voormiddag vol sportplezier. Namens de cursisten van de aspirant-initiator opleiding.
Wens je meer info, contacteer Lotte Van Lierde trainster ACG – Kangoeroes, Benjamins.

trainer-lotte@acgeraardsbergen.be
0487466296

ACG oefenmeeting

Voor het eerst werd afgeweken van de dinsdagavondmeeting en werd er gekozen om onze oefenmeeting te laten plaatsvinden op woensdag. Dit om overbevolking op de piste te voorkomen aangezien ook de atleten van onze Zottegemse kern voor het eerst naar onze piste afzakten. De meeting viel dit jaar trouwens tijdens de paasvakantie en het was dan ook afwachten hoeveel atleetjes de weg naar het Adriaansstadion zouden vinden.

Met precies 50 deelnemers kunnen we alweer van een succes spreken. Het bleef de gehele avond droog alhoewel er een strakke wind stond die topprestaties bijna onmogelijk maakte.

Iedereen kreeg een 4-kamp voorgeschoteld met voor elk een spurt-, werp-, spring-, en afstandsnummer.

Er kwamen tevens 10 “nieuwelingen” proeven van de atletiek en dit werd zowel door henzelf als ons als organisator zeer gewaardeerd.

Een speciaal woordje van dank gaat uit naar de vele helpende handen want zonder hen kunnen wij dit niet aan onze atleten aanbieden.

De uitslag vind je hier: resultaten oefenmeeting 2017

Foto’s zijn onderweg.

En nu op naar een geslaagd zomerseizoen met de interclubs BVV als “echte” opener.  Veel succes iedereen.

De VAL jeugddag

val jeugddag

Na de intensieve winterperiode en een relatief korte rustperiode werd enkele weken geleden de start gegeven van het nieuwe zomerseizoen op de piste. Dit wordt traditioneel gedaan met de jeugddag van de VAL in de topsporthal te Gent. Maar liefst 83 ACG-atleetjes tekenden present om onze clubkleuren te verdedigen. Voor het eerst was ook de kern Zottegem erbij zodat dit voor velen een nieuwe kennismaking werd met hun clubgenoten. Vele enthousiaste ouders reisden met ons mee zodat we voor het eerst met 2 volle bussen (eentje vanuit Geraardsbergen en eentje vanuit Zottegem) de verplaatsing maakten. We waren hiermee de derde grootst vertegenwoordigde club van Vlaanderen !!!

De kinderen konden zich -verdeeld in groepjes van 4 samen met een trainer of ouder- de ganse dag onderdompelen in verschillende proefjes zoals de pinguinrace, de antilopenrun of de marathon des sable .

Een speciale dank gaat uit naar de mensen van Zottegem die dit jaar voor de spandoek hadden gezorgd.

De dag werd opnieuw afgesloten met een groepsactiviteit waarna iedereen nog eens samen op de groepsfoto kon alvorens de terugreis aan te vatten. En of het stil was na een hele leuke maar vermoeiende dag ? Uiteraard, maar iedereen was het erover eens : volgende jaar zijn we er terug.

De foto’s zijn te bekijken via de  volgende link: https://www.flickr.com/photos/acgeraardsbergen/

1 2 3 4 90