Vlaamse en Belgische scholenkampioenschappen

Vorige week woensdag mochten de ‘scholieren’ zich bewijzen op de Vlaamse scholenkampioenschappen. Michiel Larmuseau verscheen na veel blessureleed terug op het toneel tijdens het kogelstoten. Het was een wederoptreden in stijl want hij verbeterde zijn PR met maar liefst 62 cm tot 9m17! Niet veel later liepen Anton, Ruben en Valentin de reeksen van de 60m. Anton ging met reekswinst aan de haal in 7.59, goed voor een plaatsje in de finale later op de dag. Ruben maakte na een matige start heel veel goed en finishte 2de in 7.46. Valentin maakte indruk door op sportschoenen naar een knappe 7.64 te sprinten.

Tijdens de 200m kwamen onze meisjes voor de 1ste keer in actie. Nele liep, een dagje na haar verjaardag,  met een zware hoest haar wedstrijd. Ze hield nog wat energie over voor op het einde en liet een tijd van 29.40 optekenen. Nel liet een reeks later het beste van zichzelf zien. Ze nam een zeer snelle start en liep mooi aan de leiding. In de laatste rechte lijn zette ze nog eens alle zeilen bij en leek op weg naar een heus PR maar toen sloeg het noodlot toe! Ze plaatste een misstap en maakte onzacht kennis met de piste. Een bezoek aan het ziekenhuis werd aangeraden waar ze uiteindelijk een breuk aan het sleutelbeen vaststelden. Een operatie drong zich noodgedwongen op. Nelleke, heel veel beterschap en hopelijk zien we je snel terug!!

De rest van de atleten was duidelijk aangeslagen, vooral ons Nele die later deelnam aan het verspringen. Met 4m14 bleef ze wel amper 9 cm onder haar PR. Valentin nam terzelfder tijd deel aan dat andere springnummer: het hoogspringen. Met schaarsprong klaarde hij de hoogte van 1m50 maar voor 1m60 was dit niet meer haalbaar. Hij besloot in zijn laatste poging toch maar eens de floptechniek te gebruiken, tot zijn grote verbazing en vreugde slaagde hij hierin! Nadien volgden nog 3 pogingen op 1m70 maar dit was nog iets te hoog gegrepen.

Terug naar de 200m want ook Anton Continue reading

Kampioenschap van Vlaanderen Cad/Schol en AC

De voorbije 2 weekends stonden de Vlaamse kampioenschappen indoor op het programma. 4 ACG’ers wisten een selectie af te dwingen: 3 scholieren en 1 junior. De grote constante tijdens deze weekends kan je samenvatten in 1 woord: STRESS!!
Anton beet de spits af op de 60m. Met amper 2 wedstrijden in de benen sinds zijn debuut kon hij al een ticket voor deze wedstrijd verzilveren, maar er was ook een keerzijde “zullen de anderen niet veel beter zijn dan mij?”. Je kan het al raden: Stress! Toch bracht hij het er zeer goed vanaf: hij deed namelijk een plaatsje beter dan op de inschrijvingslijsten en benaderde zijn PR tot op enkele honderdsten. En niet onbelangrijk, dit was een leerschool voor de volgende keer.
Nel was de volgende die in actie kwam, dit op de 200m. Zij wist zich als laatste te plaatsen en vroeg zich af: “heb ik dit wel verdiend? ” Tuurlijk wel! Je hebt er net als de anderen voor getraind! Ze had op voorhand een niet al te best gevoel, toch gaf ze zichzelf (zoals altijd) voor de volle 100%! Uiteindelijk bleef ze steken op 9 honderdsten van haar besttijd en was ze voornamelijk ontgoocheld zich niet opnieuw te kunnen verbeteren.
Ruben kwam als laatste scholier in actie. Zonder veel woorden (zo kennen we hem) bereidde hij zijn wedstrijd voor. Na een babbeltje met papa kwamen we al het een en het ander te weten: de altijd rust uitstralende Ruben, gaat vanbinnen kapot van de stress. Met amper of zelfs geen nachtrust tot gevolg. Na 50m wedstrijd was het al duidelijk dat hij zijn dagje niet kende, hij verklaarde zelf ook nergens last te hebben, het ging gewoon niet vandaag, hij drong ook niet verder aan en strandde uiteindelijk op plaats 5.
Jordi waagde een weekje later zijn kans bij de ‘grote jongens’.  Op de 60m wou hij het CR (van oude bekende Guy) aanvallen. Helaas bleef hij opnieuw op 2 honderdsten steken waardoor hij enkel zijn PR evenaarde. Maar zonder, jawel, de stress en het idee van ‘het moet’ zit dit er zeker nog in.
Een uurtje later nam hij nog deel aan de 200m. Hier wist hij nog net het laatste plaatsje te veroveren. Zijn doel was dan ook heel eenvoudig: niet laatste worden. En jawel hoor, daar slaagde hij in! Hij hield nog 2 atleten achter zich en had hij het 20m op voorhand niet ‘opgeven’ had hij zelfs zijn PR kunnen aanscherpen.
Dorothy

ACG op een snel parcours in Bornem!

Bij de 2de jaarsminiemen snelde Thijs Roelen naar een 3de plaats, brons dit keer voor Thijs.
Opnieuw een mooie ACG aanwezigheid bij de cadetten. Met 7 atleten op 47 deelnemers werd er op een zeer snel parcours perfect op waarde gelopen. De verrassing kwam van Kobe Van Rie met een 5de plaats, gevolgd door Kasper Van Dycke op de 9de plaats. Kort daarachter kwam het tot een prestigespurtje tussen 3 ACG’ers voor de 15de plaats : Michiel De Smedt werd uiteindelijk 15de, Daan Beernaert 16de, Maxime De Smedt 17de.
Joachim Gerain (27ste) en Jordy Van Lierde (28ste) bleven de hele wedstrijd in elkaars buurt.
Bij de scholieren ook opnieuw drie ACG’ers aan de start. Sjef Cocriamont (39ste) ging wat voortvarend van start en moest zijn tempo nadien terugschroeven. Raf De Rick (33ste) moest in de tweede helft van de cross nog wat plaatsen inleveren. Jonas Spitaels (28ste op 42 deelnemers) schuift elke week dichter naar de middenmoot.

Eric

66 ACG atleten aan de start van de Egmont veldloop in Zottegem

creen Shot 2016-01-17 at 11.12.30Wat een fantastisch schouwspel speelde zich af aan de rood-gele ACG-tent op de festivalweide aan de Bevergemse vijvers in Zottegem. Overal kleine ACG-ertjes, enthousiast gemaakt door hun fantastische trainers om deel te nemen en eens te proeven van een veldloop. Deze mini-atleetjes waren vergezeld van hun even enthousiaste ouders en grootouders.  Gauw werden er nog wat clubtruien en spikes gepast, andere pinnetjes opgezet, startkaartjes geschreven… beetje chaos. Toch fijn dat wij terug een heel pak jonge atleetjes en hun ouders wegwijs konden maken in het beoefenen van deze mooie sport. Hopelijk zijn zij allen vertrokken voor een aantal jaren veldloopplezier.

Elk jaar weer moeten we vaststellen dat onze ACG-atleten daar ook steeds in hun sas zijn. En tijdens deze editie konden we ook weer vele nieuwe gezichten verwelkomen in ons ACG competitieteam. Met Leinse (11de), Jenna (14de), Aukje (17de) en Ann Sofie (22ste) werd alles op gang getrokken. Ons 4-tal liet voor een eerste deelname direct een mooie regelmatige wedstrijd zien en ze zullen met nog wat meer ervaring bij de volgende crossen nog enkele stapjes voorwaarts zetten. Onze meisjes ’07 maakten er zowaar een ACG-invasie van. Met Febe (2de), Xanthe (3de), Claire (4de), Xiana (6de), Maartje (18de) en Nona (29ste) blijkt nog maar eens dat de toekomst van ACG best mooi oogt.
David (14de), Rune (20ste), Lander (30ste) en Mauro (33ste) bij de jongens ’08 en Toon (3de) en Ben (19de) wilden zeker niet onderdoen voor de meisjes.  Prachtige prestaties jongens!

Louise (11de), Shari (15de) en Kaat (19de) kregen met de middenronde nog een extra zware strook voorgeschoteld, maar lieten zich daardoor niet van de wijs brengen. Hun resultaat bewijst een moedige en sterke race. Met Thomas (15de), Stijn (27ste) en Lars (30ste) zagen we ongeveer hetzelfde wedstrijdverloop. De onfortuinlijke Lars verloor zelfs beide spikes en liep “kousevoetend” de wedstrijd uit.

Bij de jongens ’05 zag Milan een parcours op zijn lijf geschreven, maar een mindere dag weerhield hem van een zoveelste podiumplaats. Hij strandde op plaats 4, even later gevolgd door een hele sterke Jonas (10de). Louis (20ste), Roel (25ste), Jeff (29ste) en Xant (30ste) vervolledigden dit sterk pupillen ploegje.

Met onze miniemen meisjes komt er altijd een druk moment. Niettegenstaande er enkele afwezige atleetjes waren, konden we toch weer 8 meisjes toejuichen. Onze jongste miniemen maakten er tijdens de wedstrijd een onderonsje van en eindigden uiteindelijk met 4 in de top 10! Hanne eindigde net naast het podium (4de), Lisa (6de), Liza (8ste), Emma (10de) en Charlotte (19de). Ook onze oudste meisjes liepen in elkaars buurt. Hun inzet en doorzettingsvermogen loodste hen naar een 5de (Elise), 9de (de na een vervelende kwetsuur wederoptredende Laure) en 13de (Marieke) plaats. Onze jongens miniemen mochten deel 1 afsluiten. Iebe liet bij zijn eerste seizoensveldloop alweer zien dat hij naast voetballer ook een uitstekend én slim atleet is. Na een mooi opgebouwde wedstrijd eindigde hij op een prachtige 5de stek. Hannes die ondertussen al eens geproefd heeft van het veldlopen liep naar een mooie 22ste plaats, even later gevolgd door Brent (29ste).

Bij de oudste jongens ging Thijs er in de laatste hectometers Continue reading