ACG organiseert oefenmeeting op 12 april 18u

Nu het veldloopseizoen er op zit wordt het weer uitkijken naar het zomerseizoen op de piste. De eerste wedstrijden zijn de interclubs voor pupillen en miniemen die doorgaan op  het eind van de maand april. Meteen is ook het moment aangebroken om onze jaarlijkse ACG oefenmeeting te organiseren. Deze zal doorgaan op woensdag 12 april 2017 van 18u00 tot ongeveer 20u00.
Alles gaat door op onze vertrouwde piste aan de Zonnebloemstraat te Geraardsbergen. De oefenmeeting staat open voor alle ACG-atleten vanaf Benjamin tot en met Miniem. Ook niet-aangesloten jongens en meisjes zijn welkom. De atleten zullen zich met hun vriendjes meten in de vorm van een meerkamp. De nadruk ligt vooral op het ontspannende al is enige vorm van competitie nooit ver weg. Er kan ingeschreven worden in de kantine vanaf 17u. De deelname is volledig gratis.
Spikes zijn toegelaten maar niet verplicht. Er wordt gelopen met het officiële Val-nummer maar atleten die hier niet over beschikken krijgen ter plaatse een nummer toegewezen.Om alles wat in goede banen te leiden doen wij hierbij ook een oproep aan enkele ouders die een handje willen toesteken bij het welslagen van deze oefenmeeting. Geinteresseerden kunnen zich melden bij Pascal Rijdant voor of na elke training of via pascal@acgeraardsbergen.be

Wij hopen op een grote opkomst en een sportieve avond.

ACG grijpt net naast de medailles op het BK veldlopen

bk veldlopenMet 2 vierde plaatsen voor Kobe Van Rie en Febe De Bolle vielen onze beste vertegenwoordigers net naast het podium. Beiden liepen tijdens de wedstrijd in de kopgroep maar moesten slechts op het eind wat terrein prijsgeven.

Zowel bij de jeugd als bij de cadetten en scholieren was ACG talrijk vertegenwoordigd, we zagen veel mooie prestaties, maar ook ontgoochelingen, want zoals steeds op een BK ging het er heftig aan toe.

Een overzicht van de prestaties van alle ACG’ers vindt u in bijlage: Resultaten BK veldlopen ACG atleten

Het winterseizoen is afgelopen, het is goed geweest. Iedereen snakt naar de zomer, vandaag was alvast een goede start.

Bedankt aan iedereen voor de bijdrage, atleten, trainers, bestuursleden en supporters, bedankt voor de inzet !!

Eric Van Hijfte

ACG Jogcriterium in nieuw jasje!

Vanaf dit jaar zit ons jogcriterium in een nieuw jasje. Er werd beslist om af te stappen van het concept dat iedereen vrij was van deelname aan eender welke jogging/stratenloop waar ook ten lande. Na overleg tussen de verschillende trainers zijn we tot het besluit gekomen dat er vanaf 2017 zal gewerkt worden met een VASTE KALENDER.
De kalender voor 2017 kan je hier vinden (en ook op het secretariaat op het Adriaansstadion). De kalender werd evenwichtig samengesteld door de trainers en de criteriumcommissie. Hierin moet eenieder zeker zijn gading kunnen vinden. Alle wedstrijden kregen een waardering mee en hierbij kunnen deelnamepunten verdiend worden. Nieuw dit jaar is tevens dat de gelopen afstand eveneens in rekening zal gebracht worden.
Het vernieuwde jogcriterium staat open voor iedereen (wedstrijdatleet en jogger) vanaf Cadet tot en met Master. Na elke wedstrijd zal er door de criteriumverantwoordelijke een stand opgemaakt worden die online te volgen zal zijn op de ACG-website. Hierin zal iedereen deelnamepunten krijgen (in functie van belangrijkheid van de gelopen wedstrijd) en prestatiepunten (1 km = 1 pt). Het volledige reglement kan je hier vinden.
Er zal gewerkt worden per kalenderjaar (Jan – Dec). Het nieuwe criterium zal uitzonderlijk starten op 18 maart met de 1e wedstrijd van de kalender. Bij wijze van overgang zal iedereen op het einde van het jaar 2017 de mogelijkheid krijgen om nog 5 extra wedstrijden die niet tot de vaste kalender behoren toe te voegen. Deze dienen wel bewezen te worden aan de hand van een uitslag.

Namens de criteriumcommissie,
Pascal.

Nieuwe overwinning voor Febe De Bolle in Dour

Febe mag met een gerust gemoed richting BK trekken, ze won opnieuw met ruime voorsprong haar wedstrijd in de crosscupmanche in Dour. Ook Maartje (20ste) was van de partij. Voordien hadden ook de benjamins al een mooie wedstrijd gelopen, Aukje (6de), Jenna (11de), An-Sophie (25ste). Ook bij de jongens benjamins hebben we een vaste top 10 loper met Mauro die 7de werd. Thomas werd bij de pupillen 33ste.

Bij de miniemen meisjes 1ste jaars werd Shari 15de, bij de 2de jaars hadden we Hanne (6de) , Felien (7de) en Liza (9de).

Bij de cadetten en de scholieren waren we wat minder talrijk dan gewoonlijk door ski- en  andere vakanties. Bij de cadetten jongens was er pech voor Kobe die een spike in zijn hiel kreeg en hevig bloedend moest opgeven. Jordy G. vocht voor wat hij waard was en werd 29ste, Sverre werd kort daarachter 33ste, Joppe 35ste.

Bij de scholieren zorgden kleine kwaaltjes voor iets mindere resultaten.

Maxime was de uitzondering, hij overwon zijn steken in de zij en werd prachtig 17de, broer Michiel, deze week nog ziek geweest, forceerde niet en werd 29ste. Heel hoopgevend was het wederoptreden van Daan, hij werd 39ste. Een zware hoest hield Jordy op de 46ste plaats en Joachim, juist hersteld van griep, eindigde 47ste, Sander tenslotte werd 50ste.

Bij de meisjes liep iedereen op (hoog) niveau, Laure liep lang in de top-5 maar werd in de lange eindspurt nog naar de 10de plaats verwezen, Marieke werd na een lange remonte 14de. Luna liep een heel goede wedstrijd bij de scholieren en eindigde halverwege het pak 20ste. Heel mooi voor iemand die nog maar een paar maand traint.

Eric Van Hijfte

1 2 3 4 89