• ACG vrouwen eindigen knap 7de op Beker Van Vlaanderen AC!

  Ook deze keer kwamen we opnieuw met een zeer jonge ploeg aan de start. Maar op de piste was daar zeer weinig van te merken. Één voor één wisten onze dames zich volledig te smijten met enkele opmerkelijke resultaten tot gevolg.
  Zo kneep Audrey opnieuw een seconde van haar PR op de 400 (61.18), Lisa verbaasde iedereen door zich maar liefst met 8 seconden te verbeteren op de 800 (2.21) en Valentine ging zowaar met de derde plaats aan de haal op de 200 (26.59). Margot wist na een goede wedstrijd op de 1500 eveneens als 3de over de meet te komen en Elke behaalde een mooie 2de plaats in het discuswerpen.
  Zelfs na een last minute wijziging in de aflossingsploeg wisten we de 7de plaats veilig te stellen.
  Graag willen we dan ook iedereen bedanken voor hun inzet en aanwezigheid!!
  Dorothy

 • Sterke 6de plaats op de BVV cad/schol jongens in Tielt

  Het was even koud en winderig als de dag voordien in Wervik, enkel de buien bleven achterwege. We hebben gestreden tegen de betere clubs van het land, dat maakt het resultaat des te mooier.
  Met toppers als Jelte de Cock en Thijs Roelen in de ploeg weet je op voorhand  dat er 3 potentiele overwinningen inzitten, en dat gebeurde dan ook met overtuiging. Jelte won het discus en de speer en Thijs de 1500m.
  Maar ook de vele andere ereplaatsen droegen bij tot de prachtige uitslag.
  Bij de scholieren werd Pieterjan Larmuseau 2de in het verspringen, Emile De Winne  3de op de 200m, en Matthias Van den Berge 3de op de 400m.
  Bij de kadetten werd Louis Frère 4de in de 400m en 5de in het kogelstoten, Elias Bultot 4de op de 200m en 6de in het verspringen.
  Speciale vermelding voor beide aflossingsteams, die hun reeks wonnen en zo nog een flinke bijdrage leverden in het totale puntenaantal.

  Bedankt aan alle atleten, train(st)ers en supporters die de wind en de koude trotseerden,

  Eric

 • Mooie 8ste plaats voor de cad / schol meisjes in BVV in Wervik

  Ondanks de wat vervelende last minute afzeggingen zijn we er met z’n allen in geslaagd een mooi resultaat te behalen in het winderige Wervik.
  Ik wil hierbij mijn respect betuigen voor diegenen die ’s morgens nog toegezegd hebben om de afzeggingen op te vangen, dank u Anna en Antje !
  Het weer liet geen grote prestaties toe, zo viel de lat van het hoogspringen enkele keer gewoon door een windstoot en maakte de speer de raarste capriolen.
  We zagen een zeer sterke Valentine de 200m winnen, later zou ze met het 4x100m team ook hun reeks winnen.
  Laure was al naar huis vertrokken toen Marie zich kwetste in het verspringen, dus hadden we geen ploeg meer voor de aflossingen. Eén telefoontje was genoeg om papa Van Snick rechtsomkeer doen te maken (hij was al in Kortrijk) en Laure nog eens op te laden voor 4x100m.
  Dit alles bewijst dat we er met zijn allen voor gevochten hebben met alle middelen die we hadden, bedankt iedereen voor de inzet !!

  Eric

 • Goud voor Marie, Kasper en Jelte op het provinciaal kampioenschap

  Het PK werd dit jaar in het paasweekend georganiseerd en nog een week vroeger dan voorgaande jaren. Natuurlijk is dit veel te vroeg om al in topconditie te zijn maar de honger naar de piste was na een lange winter heel groot.
  Op zaterdag in Lebbeke was Marie De Naeyer de snelste op de 100m horden en op zondag in Ninove pakte Jelte De Cock goud in het speerwerpen en won Kasper Van Dijcke overtuigend de 1500m scholieren in een ACG duel met Lars Van Gansbeke die 3de werd.
  Naast de overwinningen pakte ACG nog tal van podiumplaatsen wat ervoor zorgde dat het seizoensbegin heel geslaagd was.
  Nu op naar de interclubs !

  Eric