Recreanten behalen mooie 9de plaats in Vlaanderens mooiste marathon

ACG heeft recreanten in de club die veel meer in hun mars hebben dan ze dachten. Dit bewezen ze met de aflossingsmarathon in Zwalm waar we met twee teams konden aantreden. Aangezien ik vorige week ziek werd en moest afhaken voor deze wedstrijd, moest ik naar een oplossing zoeken voor mijn team Oké-koffie. Stephane nam daarom twee aflossingsbeurten voor zijn rekening.

Het Team Oké-koffie behaalde uiteindelijk een mooie en verdiende 9de plaats (op 28 teams) in 3u37″35. Myriam moest de spits afbijten (5.1km). Aan aflossing twee wachtte Sofie voor haar 5.9km. Aflossing drie was voor Koen (10.1km). Stephane liep voor twee (vierde en vijfde aflossing), goed voor in totaal 12.5km. Als zesde en laatste was Sofie, beter bekend als Sofie Oké Koffie, aan de beurt voor haar 8.395km.

Het tweede team, Team Grupello, legde beslag op een mooie tiende plaats in 3u38″12. Veerle was (meer…)

ACG ondersteunt meetings voor basisonderwijs en mensen met een beperking !

ACG ondersteunt de sportdienst van de stad Geraardsbergen bij de organisatie van een interscholenmeeting voor het basisonderwijs op 14/5 van 13u tot 16u en een meeting voor mensen met een beperking op 24/4. Dit jaar zal dit een hele dag omvatten nl. vanaf 10u zullen er allerlei spelletjes doorgaan en dit tot de middag, met in de namiddag vanaf 13u de klassieke meeting.
De sportdienst heeft ons gevraagd om indien mogelijk aan beide mee te helpen, wel met de nadruk op de namiddag. De beide, zowel de spelletjes als het atletiekgedeelte zullen zeker doorgaan want er is ook een regenscenario voorzien in sportzaal De Veldmuis ! Bij goed weer gaan beide natuurlijk door op het Stedelijk Sportstadion.
Langs deze weg een warme oproep om mee te helpen op deze meetings en er een fijne dag van te maken! Aarzel dus niet en druk hier om mee te helpen op de interscholen of de meeting voor mensen met een beperking en bezorg deze atleten een fantastische dag!

 

Eerste zomer jeugdmeeting in Oordegem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De eerste wedstrijd van het zomerseizoen genoot maar weinig belangstelling, niet alleen van onze ACG’ers maar ook bij de andere clubs was dit het geval. Jonas G. liet de tegenstand meteen voelen dat hij een van de te kloppen mannen is deze zomer. Niemand kon antwoord bieden op zijn 4m37 (PR) in het verspringen (de tweede beste van de dag haalde 3m70). Niet veel later toonde hij ook op de 60m de beste te zijn (8.95 en opnieuw PR). Ondertussen overtroffen onze miniemen zich in het speerwerpen. Joachim gooide de speer liefst 24meter ver, Michiel verbeterde zijn record met liefst 5 meter en ging voorbij de 23m en Pieterjan deed het met 22m ook lang niet slecht voor zijn eerste keer. Deze laatste mocht wat later de zilveren medaille in ontvangst nemen voor een sprong van 4m48 ver. Ook Michiel waagde zich aan de geliefkoosde discipline van zijn broer maar behaalde met 2m85 net niet zijn doel. Pieterjan kreeg het ten slotte zwaar te verduren tijdens de 1000m, hij was dan ook ontgoocheld met zijn tijd van 3.18. Joachim kon wel tevreden zijn, hij verbeterde zijn record tot 3.41. De volgende wedstrijd op ons programma is de beker van Vlaanderen, hopelijk kunnen we er dan een mooie clubprestatie van maken!

Tiffany

ACG Jeugd zomerkalender beschikbaar!

DSC_1697

De VAL heeft er ons lang laten op wachten, maar hier is hij dan: de zomerkalender 2014!!!
Bij het opstellen hebben we in de eerste plaats rekening gehouden met de verplaatsingen en hebben we verder getracht toch een gevarieerd aanbod te kunnen presenteren. Op deze meetings zal er ook begeleiding zijn van één of meerdere trainers die atleetjes én ouders kunnen bijstaan met raad en daad.
De komende weken zullen we op de trainingen zoveel als mogelijk de verschillende disciplines aan bod laten komen, zodat iedereen goed voorbereid zijn verschillende nummers kan aanvatten.”

Hier kan je de jeugdkalender vinden!

Koen

Laatste jeugd indoor sluit het winterseizoen echt af!

SVS Indoor

De meesten hebben het winterseizoen al even afgesloten maar voor enkele jonge ACG’ers bracht dit seizoen nog een laatste grote uitdaging. Vijf jongens: 4 miniemen en 1 pupil wilden de uitdaging met de horden aangaan. Bij de miniemen beloofde het een spannende strijd te worden met Matthias (houder van  het clubrecord), Anthony (“koning van de horden”), Maarten (ongetwijfeld diegene die de meeste progressie boekte in deze discipline) en Pieterjan (de snelste van de vier). Anthony beet de spits af. Zijn bijna onberispelijke techniek bracht hem naar 11.61, meteen 6 tienden onder het fel besproken en bevochten clubrecord (12.21). Ook Maarten strandde hier niet ver vandaan, met 12.42 kan hij tevreden terugblikken op zijn eerste 60mH. De volgende aan beurt was Pieterjan. Hij deed exact wat van hem gevraagd werd: snel starten en snel 3-passenritme tot hij té snel was, té dicht op de volgende horde kwam en er noodgedwongen onder kroop. Hij heeft zichzelf niets te verwijten het effect van deze piste is gewoon niet te vergelijken met het versleten lapje voor onze verspringbak… Laatste kanshebber was Matthias en ook hij ging snel! Het was nagelbijten voor Anthony want beide waren aan elkaar gewaagd dat geven ook de tijden aan: Matthias haalde 11.63. Ik verwacht deze zomer alweer een spannende strijd! Er was ook een pupil paraat zei ik, al hing de deelname van Arne lange tijd aan een zijden draadje. Zijn inschrijvingskaartje werd geweigerd wegens “volzet”. Nooit eerder tegengekomen! Maar dan kennen ze ons nog niet! =) Arne liet zich niet doen en werd derde in zijn reeks met 12.82, een knappe tijd voor iemand met weinig ervaring!

(meer…)