PK meerkamp met bronzen medaille en twee clubrecords

Onze jeugdatleten legden vorig weekend de laatste wedstrijd af van het zomerseizoen. Voor een keer konden we op het PK meerkamp effectief nog spreken van een zomerwedstrijd, het zonnetje was van de partij en het warme weer maakte mooie prestaties niet onmogelijk…
Beginnen doe ik dit verslag met onze trots van vorig jaar op dit kampioenschap: Hanne en Liza (toen nummer 1 en 2 bij de benjamins). Ook dit jaar ging Hanne goed van start met meteen een nieuw record op de 60m (9.68). Liza kwam wat moeilijk uit de blokken en finishte na 9.91. Voor Liza was het seizoen wellicht een beetje te kort, stilaan viel haar verspringen terug in de plooi met 3m51 als resultaat. Ook in het kogelstoten verbeterde zij haar record (5m51). Hanne ging met 3m50 1 cm minder ver in het zand maar bleef boos en ontgoocheld achter na het kogelstoten (4m74). Dan maar alles geven op de afsluitende 1000m, moet ze gedacht hebben. Hanne liep van bij de start aan de leiding, een positie die ze pas tijdens de laatste meters moest prijs geven. Een mooie tijd van 3.38 was het resultaat (PR). Liza probeerde zich vast te bijten in het spoor van haar zus en ook zij kon haar tijd verbeteren (3.45). Deze records resulteerden natuurlijk in een flinke verbetering van hun eindtotaal in de meerkamp. Hanne werd tweede, Liza vierde van geboortejaar 2004.

Over naar de pupillen heren met onder hen Jonas. Na een aarzelende start (9.29 op de 60m) zette hij de puntjes op de “i” in het verspringen. Een grote (meer…)

Groep Eric start voorbereiding winterseizoen met Groenloop in Aalst

Groenloop AalstNa een vruchtbaar zomerseizoen waarbij zowat iedereen zijn persoonlijke besttijden sterk heeft verbeterd en een aantal rustige trainingsweken met veel spel en weinig sport is de groep van Eric dit weekend aan de voorbereiding begonnen van het winterseizoen op de Groenloop in Aalst.
Prachtig weer en een massa deelnemers zorgden ervoor dat ouders en atleten heel enthousiast deze parkloop beleefd hebben.
Jordy, Joachim, Daan, Sjef, Jonas, Raf, Eline, Darlien en Irisa gaven het beste van zichzelf op de 3 km en de 6 km loop.
Christophe vD Stockt werd 9de op de 12km en vriendin Liesbeth werd 3de bij de vrouwen.
Ook Emilienne en Anja pakten uit op de 3 km.

Eric

 

ACGer Jonas Gerain wint hoogspringen op Nationaal Criterium!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJonas Gerain heeft zijn favorietenrol in het hoogspringen op het Nationaal Criterium in Nijvel kunnen waarmaken. Jonas zette een reeks sterke sprongen neer en na een sprong over 1m47 was hij zegezeker. Op 1m51 tikte hij de lat driemaal nipt met de voeten aan waardoor een nieuwe recordpoging er niet meer in zat. Toch een hele dikke proficiat met deze bijzondere medaille!

Jelte De Cock nam het als eerstejaars miniem op in het discuswerpen in Nijvel. Met een nieuw PR van 31m65 werd hij mooi 8ste en 3de eerstejaars!
Foto’s en Uitslagen

Tiffany & Peter

ACG actief op sluitingsjeugdmeeting in Aalst

Een kleine delegatie jeugdatleten trok afgelopen zondag naar de meeting in Aalst. Benjamin Louis belandde op de 60m net naast het podium maar wel in een nieuw record (9.72). In het verspringen verbeterde hij zichzelf ook al met een sprong van 3m32. In dezelfde discipline evenaarde Jonas L zijn beste prestatie met een sprong van 3m25. In het kogelstoten zette hij een constante reeks neer en werd met een worp van 7m44 verdienstelijk zesde, ruim een meter verder dan voorheen.
Ook Elise toonde haar goede vorm, ze verbeterde zich op de 60m met zo’n 3 tienden tot 9.49 en werd vijfde. Eerder nam ze voor het eerst deze zomer deel aan het verspringen en landde na 3m45. Jonas G komt na enige afwezigheid stilaan terug op zijn oude niveau. Op de 60m horden verbeterde hij zichzelf (en bijgevolg het clubrecord) tot 11.13. In het hoogspringen legde hij een wat rommelig parcours af maar mocht voor een sprong over 1m49 zijn tweede gouden medaille van de dag in ontvangst nemen.
Anthony kwam ongelukkig ten val tijdens de horden. Door pijn aan de knie moest hij vrede nemen met een sprong van 1m20 hoog. Jordy en Pieterjan sprongen beiden over 1m30 maar verwachtten misschien toch iets meer. Beiden maakten hun dag goed met een record op de 80m. Pieterjan haalde het in 11.22 van Jordy (11.28). In reeks twee strandde Matthias op enkele honderdsten van zijn record (12.24) en wist Anthony de schade te beperken tot 12.49. Even later snelde Jordy vanuit de buitenbaan naar een tijd van 47.44 op de 300m.

Foto’s en Uitslag

Volgend weekend wordt het zomerseizoen voor onze jeugd afgesloten met het Nationaal Criterium en het PK meerkamp. Alvast heel veel succes aan alle atleetjes die nog in actie komen!!
Tiffany

ACG Spaghettifestijn – 700 maal Dank u!

Spaghettifestijn 2014Graag danken we de 700 aanwezigen op ons spaghettifestijn voor de steun aan de werking van onze club. Onder hen werd ook een tombola georganiseerd. Het is Kris D’Haenens uit Geraardsbergen die met de mooie damesfiets naar huis mocht. Proficiat !