Belgische marathontitel voor Stijn De Vulder te Eindhoven.

Net als het voorbije jaar werd het Belgisch kampioenschap Marathon opnieuw op Nederlandse bodem in de lichtstad Eindhoven georganiseerd.
Deze 3e grootste Marathon van Nederland is met zijn supersnel parcours en zijn diverse wedstrijdafstanden ook zeer geliefd bij het grote Belgische loperspubliek. Stijn De Vulder debuteerde er één jaar terug met een tweede plaats. Mocht nu, 2 marathons later, de felbegeerde Belgische titel en de Hollandse bloemen mee naar Geraardsbergen nemen.
De wedstrijdomstandigheden met amper 10°, een mooi zonnetje, en een lichte noorderwind waren ideaal. Met Lander Van Droogenbroeck kon Stijn ook rekenen op een zeer ervaren luxehaas, die Stijn 25km lang op sleeptouw nam in een ideaal gelijkmatig tempo. Lander kon Stijn onderweg ook de nodige mentale rust brengen en zette Stijn op het spoor voor een eindtijd richting 2u18’20”. Stijn voelde zich zo goed dat hij het tempo in de laatste 17km verder optrok met als doel een felle verbetering van zijn persoonlijk record. Hij schudde zo de thuisloper Harm Sengers van zich af en sloop eenzaam en alleen de top-10 binnen. Dit als eerste blanke in een overwegend Afrikaans gezelschap.
Twee kilometer voor het einde kwam de man met de hamer Stijn terughalen, en werd Stijn terug voorbijgesneld door de plaatselijke vedette Harm Sengers. De Belgische titel was desalniettemin binnen en Stijn kan tevreden terugblikken op een geslaagde wedstrijd met voor de 3e maal op rij een tijd onder de 2u20’. Minder verging het Sofie Nissens, die in de laatste week te kampen kreeg met een kuitblessure en zo haar deelname in extremis moest afzeggen.

Uit de groep van Jo debuteerde Master Stephan Van Onacker in zijn eerste grote marathon in een zeer sterke tijd van 3u37’ en deed zo 8 min beter dan zijn vooraf vooropgestelde doel van 3u45’. Bij de halve marathon was er de slag der Titanen tussen Peter De Cock (ACG-secretaris) en Jan Van Lierde (ACG-bestuurslid) die op sportief vlak de strijd aangingen. Jan haalde het met 1u44 van Peter 1u56. Het was echter Hilde de Bock die de Titanen het nakijken gaf met een tijd van 1u36.
Proficiat aan allen en dank aan de meegereisde supporters en begeleiders.

Groetjes Marnix

Mooie resultaten voor ACG op PK Meerkampen, Titels en podium voor Pascal Rijdant en Juliane Maesschalck op KVV.

Het officiële seizoen einde nadert met rasse schreden. Het voorbije weekend stonden dan ook zowat de laatste kampioenschappen op het programma.
Op zaterdag stonden 2 benjamin meisjes aan de start op de selectiewedstrijd in Nijvel. Maartje werd er knap 5de in het hockeybalwerpen en verbeterde zich met 85 cm tot 26m80. Claire eindigde haar 600m op een 12de plaats en verbeterde zich eveneens fors met bijna 1”50 tot 2.03.

Diezelfde dag waren er ook de Vlaamse en Provinciale kampioenschappen Masters. Juliane werd er in het discuswerpen 3de op Vlaams niveau en 1ste Oost-Vlaamse. Pascal deed het nog beter en keerde met 4 gouden medailles huiswaarts. Dit op de 110m horden en het verspringen.

Maar de grootste energievreters van het weekend waren ongetwijfeld de meerkampen. Ook hier werden de provinciale titels verdeeld. ‘Slechts’ 7 ACG’ers kwamen er aan de start maar met mooie prestaties. Nel besliste deze zomer Pieterjan gezelschap te houden tijdens deze 2-daagse. Jammer genoeg moest Pieterjan, tot grote frustratie van zichzelf, forfait geven met een virale infectie. Hopelijk krijgen we volgend jaar een seizoen zonder ziekte. Nel vond dit super jammer maar stortte zich speciaal op haar 7-kamp. Tijdens de 1ste discipline: de 100m horden ging ze er meteen vandoor, verloor wat snelheid op het einde maar finishte in een nieuw CR: 17.36! Even later vond ze haar vertrouwen in het hoogspringen wat terug en miste maar nipt op 1m40. Resultaat: 1m35. Het kogelstoten, een mindere discipline, bleek plots niet zo slecht want ze verbeterde zich met +/- 1 meter tot 7m53. Als afsluiter van dag 1 stond nog een 200m op het programma. Met een moeilijke ademhaling bleef ze toch nog onder de 28”. Zo haalde Nel in de tussenstand een 9de plaats met 2019 punten.

Dag 2 werd aangevat met een pijnlijke kuit in het afstootbeen. Niet meteen ideaal om het verspringen aan te vatten. Toch kwam ze (met tegenwind) dicht in de buurt van haar PR met 4m59. Het speerwerpen was wat afwachten, maar ook daar haalde ze de middenmoot met 18m05. Tijdens de afsluitende 800m begon Nel voorzichtig maar na 1 ronde zat ze mooi op schema. De 2de ronde werd plots heel zwaar waardoor ze wat terrein verloor. Met nog een versnelling op het eind winst ze toch onder de 3 minuten te blijven. In totaal werd ze knap 8ste Oost-Vlaamse én haalde ze de kaap van 3000 punten: 3090 ptn. Volgend jaar misschien het CR??

Ook de jeugd toonde zich van zijn beste kant. Continue reading

1 2 3 4 84