ACG Kern Zottegem organiseert Atletiekstage Zomer 2018

Al vakantieplannen voor deze zomer ?
Overweeg dan zeker de stage die jullie atletiekclub ACG Kern Zottegem
organiseert in augustus !
Alle atletiekdisciplines komen ruim aan bod
(lopen, sprinten, werpen, springen, enz.).
Voor wie ? Voor iedereen tussen de 6 en 17 jaar
(reeksen kangoeroe tot en met scholier).
Door wie ? Onder de deskundige begeleiding van jullie gediplomeerde trainers.
Wanneer ? Van maandag 27 augustus tot en met vrijdag 31 augustus 2018 (telkens van 9.30 u tot 16.00 u).
Waar ? Stedelijk Sportstadion Zottegem, Kastanjelaan 85, 9620 Zottegem.
Deelnemingsprijs ?
€ 65 voor aangesloten atleten en € 75 voor niet-aangesloten atleten (2de lid binnen het gezin krijgt € 10 korting).
Inschrijven
Door overschrijving van het juiste bedrag op rekeningnummer van
IBAN BE54 001-0168607-97 van ACG vzw, 9500 Geraardsbergen
(met vermelding van: je voornaam + naam én zomerstage 2018).
Nadien ontvang je alle verdere praktische info.
De plaatsen zijn beperkt, dus snel zijn is de boodschap!
Meer info nodig karel@acgeraardsbergen.be
Met sportieve groeten
Het trainersteam

Xanthe Mathys pakt bronzen medaille op BK veldlopen


Het was een zeer geslaagde namiddag in een zonovergoten park van Laken waar de scherpe NO-wind nauwelijks de pret kon bederven.
Op een zeer selectief en overzichtelijk parcours zagen we mooie en spannende wedstrijden en de aanwezigheid van ACG is zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan.

De jeugdatleten kwamen al vroeg goed ingeduffeld aan in de clubtent. Uiteindelijk tekenden 16 atleten paraat om de koude te trotseren.
Bij de benjamins meisjes Mogan Heirman en Charlotte De Jonghe. Mogan finishte als 10e, Charlotte als 55e.
Zoals zo vaker dit seizoen, was het weer uitkijken naar de prestaties van de pupillen meisjes. Met Mirthe Buidin, Aukje Haak, An-Sofie Larmuseau en Jenna Van Nieuwenhove, Lize Van Acker, Febe De Bolle, Claire Depoortere, Xanthe Mathijs en Maartje De Temmerman waren ze opnieuw talrijk aanwezig.

Hoewel we op het PK al zagen wat Mirthe in haar mars had, was het toch even afwachten wat een BK, waar toch alle toppers samen aan de start staan, zou brengen. En ja, ze verbaasde toch opnieuw iedereen met een bijzonder sterke race. In de laatste meters liep ze zelfs nog op een vierde plaats. In de sprint werd ze nog bijgehaald door 2 atleten en eindigde uiteindelijk op een schitterende 6e plaats. Dat belooft voor de volgende jaren! In dezelfde race liepen Jenna en Aukje zoals gewoonlijk in elkaars buurt. Ze eindigden uiteindelijk 33ste en 34ste. An-Sofie bevestigde haar vooruitgang bij de start. Nadien viel ze wat terug, wellicht een combinatie van een zwaar parcours en een niet optimale conditie na een ziekteperiode. Ze eindigde 76ste.

Bij de tweedejaars konden we Xanthe na een sterk seizoen …Continue reading

Scholieren jongens behalen de nationale titel in het clubkampioenschap BK veldlopen, Thijs Roelen pakt brons op BK bij de cadetten!

Het was een zeer geslaagde namiddag in een zonovergoten park van Laken waar de scherpe NO-wind nauwelijks de pret kon bederven.
Op een zeer selectief en overzichtelijk parcours zagen we mooie en spannende wedstrijden en de aanwezigheid van ACG is zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan.
In de groep van Eric had de griep lelijk huisgehouden waardoor 4 ingeschreven atleten in bed lagen, mede daardoor hadden we slechts 3 kadetten aan de start.
Bij de meisjes was enkel Felien Van Rie paraat. Ze kwam wat laat toe waardoor ze bijna zonder opwarming moest starten. Ze eindigde 51ste.
Bij de jongens waren Lander Van Acker en Thijs Roelen aanwezig. Thijs werd afgeroepen als medefavoriet, normaal na een schitterend veldloopseizoen. En zoals steeds maakte Thijs mee de wedstrijd, hij zorgde voor de eerste schifting. Toen Tom Delrez stevig doortrok in een bergop strook kreeg Thijs het even moeilijk, maar in de lange eindsprint kon hij schitterend de 3de plaats vasthouden. De nog talrijke supporters lieten zich horen na de Branbançonne.
Lander was niet zo tevreden na zijn wedstrijd waarin hij als 53ste eindigde, hij was wat ziekjes geweest, zoals zovelen.
Bij de scholieren waren we in de 2 leeftijdscategorieën talrijk aanwezig.
Bij de eerstejaars hadden we Kobe Van Rie, Lars Van Gansbeke, Kasper Van Dijcke en Jaron De Cubber aan de start. Kobe was van bij de start goed mee en leek in een comfortabele positie te lopen. Toen in de laatste ronde versneld werd vooraan verkrampte Kobe (van de koude ?) en moest de rol lossen, hij eindigde 8ste. Lars was niet ambitieus gestart na zijn skireis en hij startte ook eerder voorzichtig. Naarmate de wedstrijd vorderde schoof hij steeds verderop naar voren en eindigde 26ste. Kasper kon nooit zijn tempo vinden en liep dan ook niet echt op niveau. Hij pakte wel nog uit met een sterke eindsprint waardoor hij nog enkele plaatsen opschoof naar de 28ste plek. Jaron is één van de atleten die het meeste vooruitgang gemaakt hebben. Hij traint heel gedreven en dat vertaalde zich in een sterke inhaalrace om als 47ste te eindigen.
Bij de tweedejaars startten Daan Beernaert, Maxime en Michiel De Smedt, Joachim Gerain en Jordy Van Lierde. Het werd een snelle wedstrijd op een zwaar parcours, een kolfje naar de hand van Daan, die steeds maar sterker wordt naarmate het seizoen vordert. Hij liep continu rond de 10de tot 15de positie maar in de laatste ronde pakte hij nog uit met een versnelling bergop wat hem een prachtige 7de plek opleverde. Michiel liep op het einde van de eerste ronde rond de 30ste plek, maar ook hij versnelde continu en begon een geweldige inhaalrace. Hij dook zich in de laatste bergafstrook naar een 16de plek. Broer Maxime liep ook een opbouwende wedstrijd, ook hij had nog energie om in laatste rechte lijn nog een paar plaatsen te winnen naar de 34ste plaats. Respect voor Joachim en Jordy, die sedert nieuwjaar parttime bij Dorothy trainen op snelheid en dus wat minder lange afstand training in de benen hebben. Toch deden ze hun uiterste best, Joachim werd 49ste, Jordy (na een week ziekte), 57ste.
Het werd dan spannend afwachten naar de uitslag van het clubkampioenschap bij de scholieren. En jawel, ACG is clubkampioen geworden bij de  scholieren jongens, een mooier afscheidsgeschenk konden de 2de jaars hun trainer niet bezorgen !!

Bedankt aan de atleten, ouders, supporters, medetrainers en bestuursleden voor de prachtige winter,

ps: een verslagje van de jeugd volgt nog!

grts,
Eric

ACG levert 2 provinciale kampioenen, de pupillen meisjes en de scholieren jongens slepen het clubkampioenschap in de wacht op het PK in Lokeren

Het eerste weekend van februari staat traditioneel het PK veldlopen op het programma. Dit jaar trokken de atleten naar Lokeren voor een mooi, maar niet te onderschattten en selectief parcours. Met Xanthe Mathys bij de pupillen meisjes en Thijs Roelen bij de cadetten jongens bekroonde ACG twee provinciale kampioenen.
Bij de benjamin meisjes was het uitkijken naar Mogan Heirman. Ze liep een sterke wedstrijd en eindigde uiteindelijk vierde, op amper 2 seconden van het podium. In dezelfde reeks liepen ook nog Flore Soetaert (14e) en Charlotte De Jonge (38e). Bij de benjamins jongens stond maar 1 ACG-atleetje aan de start. Maxime De Paepe eindigde 22e op ruim 50 deelnemers.

Dan waren de pupillen meisjes aan de beurt. Op basis van de voorbije crossen, konden we hier zeker hopen op een paar mooie resultaten. Bij de eerstejaars pupillen meisjes noteerden we misschien wel de verrassing van de dag met Mirte die zich in haar eerste grote veldloop, na een sterke wedstrijd, naar een zevende plaats wist te spurten. In haar kielzog volgde Aukje met een mooie 14e plaats. An-Sofie bevestigde haar progressie van dit seizoen met een verdiende 32e plaats op bijna 50 deelnemers. De verwachting waren het hoogst gespannen voor de tweedejaars pupillen meisjes. ACG heeft hier al het ganse seizoen een aantal podiumkandidaten in haar rangen. Febe moest jammer genoeg ziek afhaken, net als Jenna trouwens bij de eerstejaars. De ACG-ers waren onmiddellijk bij de les en liepen attent voorin. Xanthe Mathys zette haar zegereeks van de voorbije weken verder, met Claire (6e) en Lize (8e) had ACG nog 2 10-top plaatsen. Xiana finishte 19e en Maartje 25e.  De pupillen meisjes werden, niet geheel onverwacht, net als vorig jaar provinciaal clubkampioen.
Bij de pupillen jongens kon Liam Heirman zich met een 18e plaats in de top-20 nestelen en behaalde Schiettecatte Thibeau een 44e plaats.

Ook bij de miniemen meisjes en jongens verdedigden een aantal atleten de ACG-kleuren. Bij de miniemen meisjes eindigde Vanhee Jana 34e, Claeys Laura 37e en De Jonge Louise 38e bij de eerstejaars en Van Lierde Shari 38e bij de tweedejaars. Bij  de miniemen jongens , Libberecht Thomas (34e) Soetaert Wieland (37e) en Jonas Larmuseau (34e) en Xant Crucke (58e).

We zagen een heel mooie wedstrijd bij de scholieren jongens, die op voorhand favoriet waren voor het clubkampioenschap. Daan Beernaert voerde de forcing in de achtervolging op een ontsnapte tweedejaars. Kobe Van Rie nam als eerstejaars over en trok stevig door. In de eindsprint moest hij enkel zijn meerdere erkennen in een atleet van Zottegem en werd zo heel mooi 2de eerstejaars. Wat verderop eindigden Kasper Van Dycke (7de) en Lars Van Gansbeke (8ste) mooi in de top10.
Daan werd 2de tweedejaars, Michiel De Smedt werd 3de na een sterke remonte in de tweede wedstrijdhelft. Maxime De Smedt werd 6de, Joachim Gerain 7de en Jordy Van Lierde 11de.
Zo behaalden de scholieren 3 medailles, logisch dus dat we bij de scholieren ook clubkampioen werden.Ook de masters 50+ behaalden opnieuw podiumplaatsen. Het was dit keer Christophe VD Stockt die zilver behaalde, Marnix Vandewattijne werd 3de in een wedstrijd die dit keer meer dan 6km lang was.

Bij de masters 70+ stond Mario Castagna op het hoogste schavotje en zo werd het een zeer geslaagde namiddag voor ACG.

Proficiat aan alle atleten, bedankt aan de trainers om de atleten steeds opnieuw goed voor te bereiden en bedankt aan alle supporters om de atleten aan te moedigen en te ondersteunen

Eric & Rebekka
Foto’s en uitslag