Brons voor Stijn De Vulder op Belgische kampioenschappen te Brussel

Ondanks de gietende regen was Stijn op meerdere tactische scenario’s voorbereid. Van bij de start was Stijn steeds in de top 3 te vinden zonder echt kopwerk te moeten verrichten. Na de eerste 3km met doorkomst in 8’40”, nam Stijn een eerste maal het voortouw zonder te forceren. Echter om te vermijden dat het tot een sprint zou komen duwde Stijn de voorlaatste ronde nogmaals stevig door. Hierdoor scheurde de 12-tallige kopgroep uit elkaar en ging Stijn de laatste ronde aan de leiding met in zijn kielzog de latere winnaar Koen Naert (vice Belgisch kampioen cross), Lucas Van Assche (2e) en Jesse Stroobant (6e).

Voor de 33-jarige Stijn uit Goeferdinge ging het dit jaar na een 6e pl. in 2012 , een 5e pl. in 2014 en een 3epl. in 2015 crescendo.Na eerder al 2 jaar geleden met de collega’s van het team Vandewattijne (naar aanleiding van de Ekidenwedstrijd) in dit prachtige Heyzelstadion op het podium te staan, deed Stijn het dus nu opnieuw. Deze bronzen medaille zal Stijn de mentale rust geven voor de resterende zomerperiode alsook een superboost geven voor de volgende uitdaging.  Stijn zal namelijk in het najaar zijn debuut maken op de marathon van Eindhoven, waar jawel dit jaar de Belgische kampioenschappen marathon georganiseerd worden. En een weekje later hebben we opnieuw … de Ekidenmarathon waar het podium halen opnieuw het grote doel wordt.

Maar eerst staat er na een welverdiende relatieve rust nog het PK 10000m op het programma, onze eigen ACG-trail en het BK-1/2 marathon te Berlare.
Foto’s, Filmpje podium.

Marnix

Pieterjan met overwicht in Lier: nieuw clubrecord vijfkamp!

Ik herinner me nog vaag hoe mijn ACG-verhaal twee jaar en een half geleden terug begon. Ik weet nog wel dat er een blondje met krullen aan te pas kwam, hij droeg een rood frakske en ik was ervan overtuigd dat hij ‘Lamarusu’ heette. Ik zei tegen Dorothy: “die wil ik wel eens een meerkamp zien doen”. Intussen leerde ik zijn naam correct spellen en ontpopte hij zich samen met enkele anderen tot een waar springkonijn.
Nu, twee jaar en X aantal maanden later stuurde ik dit springkonijn naar de VAL jongerentrofee in Lier voor zijn eerste meerkamp van het seizoen. Ik keek uit naar de clash der titanen in het hoogspringen: ‘PJ’ versus ‘Gerainke’. Wie van deze twee zou als eerste die felbegeerde 1m60 halen? Aanvankelijk schatte ik Jonas zijn kansen wat hoger in maar PJ leek zo sterk tijdens de laatste training dat de twijfel toch toesloeg. Jonas moest op het laatste moment afzeggen en de gedroomde clash kwam er bijgevolg dus niet. Pieterjan hield de eer van de club in zijn eentje hoog want ja, hij ging over 1m60 en kwam meteen aan de leiding!

Tweede nummer van de dag was de 80m, voor Pieterjan lang geleden, wat zou dat geven? Een goede start, tegen de wind in… 11.14 en tweede plaats! Het werd een echte droomstart van de vijfkamp want met 30m94 in het speerwerpen haalde hij reeds zijn derde record van de dag!  Continue reading

Bijna 200 sportievelingen aan de start van de loopwedstrijd GP Zandbergen

Het is stilaan een traditie: al voor de 7e keer stond in Zandbergen het begin van de zomervakantie synoniem met loopwedstrijd. Het afhaspelen van de verschillende afstanden was gezien de grote hitte niet evident, maar toch vonden bijna 200 jonge en iets minder jonge atleten op 3 juli de weg naar de start. Voor de eerste wedstrijden over een korte afstand gaven een 30-tal kinderen het beste van zichzelf. Het leverde ACG enkele podiumplaatsen op. Bij de jongste deelnemers stonden Xiana Crucke (ACG), Vanderhaegen Febe en Van De Vijver Sanne bij de meisjes en Raf Stassijns, Renzo Dierickx (Vita) en Tibo De Coster (Vita) bij de jongens de overwinning. In de leeftijdscategorie tot 10 jaar stonden bij de meisjes Febe De Bolle (ACG), Shari Van Lierde en Amara Ribbens (ZA) op het podium; bij de jongens waren Jonas Larmuseau (ACG), Tijs Stassijns (ACG) en Thor Massaer de gelukkigen. Uiteindelijk werden alle kinderen beloond met een medaille en een prijs.Daarna was het de beurt aan de jongeren en volwassenen voor het grotere werk.

Op de kortste afstand over 900 m kwamen Laure Van Snick (ACG) en Mario Penne als eerste over de streep. Op de 2 km waren Joke Fleurus (DAC) en Stijn Vermeersch de winnaars.
Van de zowat 50 deelnemers aan de 4 km, waren uiteindelijk Els De Schuyteneer (Vita) en Kristof De Borlé (ZA) het snelst. Op de 6 km, met liefst 60 deelnemers, mochten Wendy Vermeir en Jo Van den Brulle overwinningsbeker in ontvangst nemen. Ten Slotte was er ook nog de 10 km waar Cindy Van Den Bossche (Vita) en David Van den Broeck (EA) met de overwinning gingen lopen.

MOOIE PRESTATIES OP JEUGDMEETING IN HUIZINGEN 12 juli 2015

Een kleine delegatie ACG-jeugdatleten, met natuurlijk hun entourage (trainers en ouders), trok naar de jeugdmeeting in Huizingen. Een mooi gelegen piste maar niettegenstaande ook een grote organiserende club nl.OEH was het niet zo’n puike organisatie. Alhoewel er een beperkt deelnemingsveld was, kwam de meeting zeer moeilijk op gang.

Jonas Larmuseau kwam als eerste aan de beurt voor 60m horden. Met pit en souplesse liep hij deze afstand in 12’34. Hij mocht met deze prestaties een zilveren medaille in ontvangst nemen. Proficiat! Elise Frére nam , en dit voor de 1e keer, ook de 60m horden voor haar rekening. Ze liep deze afstand in een zeer mooie 12’69. Later op de dag verbeterde Elise terug haar PR op de 300m. Haar tijd was 47’44. Dit smaakt naar meer!

Continue reading

Montafon am Arlberg Marathon

IMG_8574-Edit-Edit

Woensdag vroeg vertrokken naar ons Oostenrijks verblijf om de bergmarathon te lopen…. Jan ,Peter en Mario zagen de 42 km zitten ;Katrien dacht aan de gevolgen en verkoos de 33 km…Ik zelf besloot ter plaatse te kijken en dan pas te beslissen of er gelopen werd….Na een vlotte reis werden we verwacht in ons hotel waar een lekkere maaltijd klaarstond. De bagage werd uitgeladen en de kamers werden in orde gebracht ….Een avondwandeling in St. Anton werd de afsluiter .De volgende dag splitste de groep ….fietsers en wandelaars.

Continue reading