• Loop mee met ACG in de processie van plaisance!

  Traditiegetrouw gaat in Geraardsbergen op kermiszondag de 503ePROCESSIE VAN PLAISANCE uit en dit op zondag 26/08/2018. Deze jaarlijkse rondgang in de stad wordt gekleurd door deelname van alle Geraardsbergse verenigingen, vergezeld van hun clubvlag en  hun manneke pis, getooid in de kleuren en de kledij van de vereniging.
  Op deze 503e  editie mag ook ACG mét zijn manneken  pis in zijn ACG -kostummeke niet ontbreken.
  Hierbij doen wij een warme oproep aan eenieder die zich zondagmorgen 26/08/2018  tussen 9u30 en 12 uur kan vrijmaken.
  Wij spreken af om 9u30 uur aan het clublokaal ‘De Presse’, op de Markt, graag in clubkledij. Na de rondgang nestelen wij ons nog even op het terras van De Presse voor een drankje jullie graag aangeboden door de club.
  Wij rekenen op jullie allen voor deze plezante uitstap.
  Sportieve groeten,
  Het clubbestuur

  NB: deze deelname telt ook mee voor deelname aan de jeugdstage.

 • Wazo De Rouck wint duatlon Halle

  Net voor de wedstrijd werd Wazo verrassend aangekondigd als de grote favoriet voor de overwinning.
  Over de 5,4km lopen gevolgd door 38,5km fietsen en tenslotte opnieuw 2,8km lopen domineerde Wazo de wedstrijd van bij de start. Timothy Vandewattijne die minder geluk had op de wissels en hierdoor wat tijd moest toegeven werd knap 7e op 156 dlnrs.  Ook was er voor ACG-youngster Laure Van Snick een mooie podiumplaats bij de jeugdcategorie weggelegd.
  Een nieuwe trend zet zich door. Meerdere atleten combineren atletiek met andere competitievormen en dit met succes.
  Zo ook Wazo die van vele markten thuis is. In de voorbije winter kon hij winst behalen in het veldlopen, won inmiddels ook meerdere joggings en trails, neemt ook regelmatig zijn wielerwedstrijdje mee, wint zijn pistewedstrijd 3000m op de beker van Vlaanderen. En als klap op de vuurpijl doet hij ook mee aan triathlon.
  Recent behaalde hij in de prestigieuze Halve triathlon challenge te Geraardsbergen een knappe podiumplaats in zijn leeftijdscategorie en nam hij inmiddels deel aan de triathlon op de Alpes d’Huez.
  Wazo wordt hiermee ook een van onze locale favorieten voor de aanstaande manneken pis trail – lange afstand.

  Marnix

 • Margot Ricour wint 10km streetrace in Denderleeuw.

  Margot die zich pas heel recent aangesloten heeft bij ACG, combineert in navolging van haar zus Maurine de triathlon met atletiek.
  In een zeer sterke tijd van38m36s wist ze haar belangrijkste opponent Kathleen Steenhoudt nipt af te houden van de zege.
  Net terug van haar triathlon op Alpes d’Huez legt Margot zich nu samen met haar teamgenoten toe op haar voorbereiding op de marathon van Eindhoven.

  Op de korte afstand legde onze man in vorm Stefaan Paridaens beslag op de 4e plaats. Dit op slechts luttele seconden van het podium. Stefaan heeft inmiddels al meerdere stratenlopen op zijn palmares geplaatst en neemt terug een serieuze optie op een selectie bij het estafetteteam voor de Brussels ekiden eind september.
  Marnix