ACG neemt opnieuw deel aan de Swissalpine op 26 juli, Europa’s hoogste bergmarathon

Voor de 3de maal op rij neemt ACG deel aan de Swissalpine run in Davos, Zwitserland. De jeugd komt aan de start op 25 juli. Op 26 juli komen een 12tal ACGers aan de start van de befaamde K10, K21 en K42. Deze laatste draagt nog altijd de titel van Europa’s hoogste bergmarathon met vertrek in Bergun op 1383m waarna er geklommen dient te worden hoofdzakelijk over singletracks (de zogenaamde geitepaden) naar de Keschhutte op 2632m. Een 6tal km (24km in totaal) verder bereiken de atleten het hoogste punt op 2739m. Vandaar gaat het met afdalingen en af en toe nog pittige hellingen terug naar Davos. De K42 weet elk jaar atleten uit de hele wereld aan te trekken waaronder dit jaar ook 23 Belgen waarvan 9 ACGers! Alvast hier nog wat sfeerbeelden en verhalen van de editie 2013.
Sfeerbeeld van de editie 2013

Sportstadion blijft open in juli – Wijziging trainingen!

Het sportstadion blijft toegankelijk tot 4 augustus aanstaande!

Week 14 juli:
Dinsdag 15 juli: geen training voor de jeugd.Werken piste starten! Donderdag 17 juli: training voor alle jeugd op het stadion!

Week 21 juli:
Geen trainingen voor de jeugd!

Week 28 juli:
Dinsdag 29 juli: geen training voor de jeugd.
Donderdag 31 juli: training voor alle jeugd op het stadion!

Vanaf augustus zullen de trainingen voor de jeugd normaal doorgaan aan de Gavers maar volg zeker het nieuws op de website!

De groepen van Dorothy, Tiffany, Eric, Marnix, Luc en Jo spreken af met de trainer.

Winst voor Pascal Rijdant en menig ACG podium op 12de Jogging Herman Mignon

P1000026Het weer en de vakantie zorgden er waarschijnlijk voor dat er wat minder atleten aan de start stonden. De afwezigen hadden zoals meestal ongelijk. Op de 4km werd verschroeiend gelopen op deze omloop tegen meer dan 18km/u. De overwinning was voor Janik Boone voor Riken Ost en Kevin D’Hondt. Bij de dames wist Annlies De Dyn te zegevieren voor Nele De Vleeschauwer voor het eerst sinds lang terug wedstrijdactief. Op de 8km liep onze eigen Pascal Rijdant naar de winst, gevolgd door Alain De Vos en jawel trainer Jo. Bij de dames won Sofie Nissens en wist Carolien De Vlaminck beslag te leggen op de 3de plaats.
De 12km werd vlot gewonnen door Luc Van Asbroeck voor Wazo De Rouck. Lindsey Haak bewees nogmaals haar vormpeil met winst!

Uitslag en enkele foto’s.

Stijn De Vulder verbetert personal record op Memorial Leon Buyle te Oordegem

Met 2 weken voor de Nacht van Heusden en 1 week later het Belgisch kampioenschap te Brussel is Stijn De Vulder perfect op schema.
Op de internationaal zeer gewaardeerde en hoog aangeschreven meeting te Oordegem mocht Stijn in de A-reeks starten van de 3000m.
Samen met nog 2 andere Belgen deed Stijn het uitstekend. Op 32-jarige leeftijd wist Stijn tussen het internationaal geweld zijn personal best van 8’13” naar 8’10” te verbeteren en staat hiermee op de 4e plaats in de Belgische jaartabel.
Stijn ligt zo perfect op schema voor de 5000m op de Nacht v.Heusden die samen met het BK in het koning Boudewijn stadion met rode stip aangeduid staat in de wedstrijdplanning van Stijn.

Op dezelfde wedstrijd kwamen ook onze 2 talentrijke scholieren Patryk Serafinski en Lorenz Faveriau in actie. Patryk verbeterde op de 800m ondanks de hevige regen met 2’15 voor de derde maal op rij zijn persoonlijk record. Lorenz die op dinsdag met de Belgische ploeg aantrad op de interland te Bertrix was nog niet volledig gerecupereerd. Kreeg halfweg de 1500m de benen niet meer op de juiste snelheid en moest vrede nemen met een respectvolle tijd van 4’15”.

(meer…)

16 podiumplaatsen voor ACG op kermisjogging Zandbergen

Jogging Zandbergen 2014

We hebben het allemaal wel al gemerkt, dezer dagen regeert koning voetbal over het land … Maar op vrijdag 4 juli was daar op de zesde kermisjogging in Zandbergen alvast weinig van te merken. Ondanks de mooie affiche op het WK, kwam opnieuw een recordaantal atleten naar Zandbergen afgezakt. In het totaal waren er 280 starters, 50 voor de jeugdafstanden en 230 voor de langere afstanden. En ook heel wat ACG-ers vonden de weg naar Zandbergen.

Bij de jongste deelnemers eindigde Sem De Temmerman op een mooie vierde plaats. Bij de meisjes mocht Xiana Crucke als tweede mee op het podium. Maartje De Temmerman werd net als haar broer vierde.Bij de 8-9 jarigen sleepte Thijs Stassijns bij de jongens de overwinning in de wacht. Jonas Larmuseau werd derde. Bij de meisjes slaagde Charlotte Van Den Berge er met een sterke eindsprint nog in om als eerste over de streep te lopen. Louise Dejonge werd derde. Bij de 10 tot 12-jarigen kwamen 6 ACG-atleten aan de start. Bij de jongens haalde Pieterjan Larmuseau het voor Matthias Van Den Berge, Jordi van Lierde en Robin Vanderpoorten. Bij de meisjes haalde Laure Van Snick het voor Elise Frère.

Daarna was het de beurt aan de jongeren en volwassenen voor het grotere werk. Op de 2 km kwamen 28 deelnemers aan de start. Bij mannen werd Pascal (meer…)

7 maal eremetaal op PK jeugd, Jonas dubbel springkampioen

Op het provinciaal kampioenschap ben/pup/min te Lokeren is Jonas Gerain er in geslaagd (in twee nieuwe clubrecords) dubbel springkampioen te worden. In het verspringen bleef hij met 4m54 nochtans onder de verwachtingen maar het belangrijkste was winnen en dat deed hij ook. In het hoogspringen testte Jonas de zenuwen van zijn supporters, hij had immers drie pogingen nodig om 1m25 te overschrijden. De tegenstand kreeg hoop maar helaas voor hen, eens op dreef was onze Jonas niet meer te stoppen en ging hij reeds in zijn eerste poging over 1m53. Pittig detail: deze sprong van 1m53 had hem ook winst opgeleverd bij de miniemen, een prachtprestatie…

(meer…)