4x Zilver en 2x goud op jeugd provinciaal kampioenschap in Hamme

PodiaVier maal zilver en twee maal goud op een Provinciaal Kampioenschap, welke club zou hiervoor niet tekenen. Met enige ambitie werd er uitgekeken naar dit PK in Hamme. Vooral onze tweedejaars pupillen en miniemen konden daar toch  misschien iets bewijzen, werd vooraf gedacht. Verjaardags-, schoolfeesten,  andere verplichtingen en groeipijnen snoeiden in het aantal ACG-deelnemers. Maar er was misschien  wel minder kwantiteit maar er was wel kwaliteit aanwezig. Traditiegetrouw worden in de voormiddag de werpnummers en de horden afgewerkt alsook het hoogspringen miniemen stond op het voormiddagprogramma. Jonas Larmuseau beet bij de pupillen de spits af met 60m horden, die hij  als 1e jaars pupil voortreffelijk en veilig  afwerkte in een tijd van 12’64. Hij was hiermee ook 1e van zijn jaar. Proficiat Jonas! Het zal toch gekriebeld hebben in de buik van Jelte De Cock. Hij was kanshebber voor een medaille bij het discus en speer, dit als 2e jaarsminiem. Zijn trainer, Luc, had ons reeds toevertrouwd dat de kansen zeer hoog waren en dat hij super was op de laatste training. De verwachtingen werden ingewilligd door hele mooie worpen (speer 39,53m en discus 40,12m). Dit zijn 2 persoonlijke records en 2 clubrecords. Jelte  haalde hiermee 2 x de zilveren medaille binnen. Super!! Deze voormiddag moest Jonas Gerain ook 2 disciplines afwerken. nl. het hoogspringen en de 150 m vlak.

Wij zagen een schitterende Jonas Gerain op zijn favoriete discipline nl.het hoogspringen. Hoe kan een jongen zomaar gezwind hoger springen dan zijn eigen lengte?   Net als de miniem uit Oudenaarde sprong hij over een 1m55,  maar met een poging meer.  Hierdoor werd Jonas pas 2e en haalde dus ook een zilveren medaille. Maar een  pluspunt is dat onze Jonas nog maar 1e jaars miniem is, dus zijn tijd komt nog. Wees gerust!! Met het hoogspringen in de benen trad hij ook aan in de 150m. Hij perste alles uit zijn frele lichaam om een mooie tijd van 21’19 neer te zetten.

Tijdens de middagpauze kwam Continue reading

5e plaats voor Stijn De Vulder op de Gouden 3000m te Ertvelde.

Screen Shot 2015-06-27 at 07.18.48Na het exploot van Stijn vorig jaar, toen hij op deze vernieuwde piste het hele deelnemersveld op het PK 10000 dubbelde , stond deze
3e editie sindsdien met rode stip genoteerd in onze wedstrijdkalender.
Organisator “Xavier Rondas” zorgde opnieuw voor een feilloos verloop met heel veel zorg voor detail en kwaliteit.
Zo waren er opnieuw heel wat geldprijzen en bonussen, een sterke bezetting met nationale toppers en heel wat hazen om de groep naar de gewenste tempo’s te leiden.
Dit werd door de 79 deelnemers op de 3000m zeer geapprecieerd, waaronder Juliaan Van Lierde, Bart De Turck en Wazo De Rouck die in de 2e reeks aan de start kwamen.
Juliaan en Wazo zetten opnieuw hun persoonlijk record scherper naar respectievelijk 8’50” en 8’51”. Wazo liep hierbij een onwaarschijnlijke laatste ronde door van de 28e positie naar de 15e op te rukken en zo zijn record 6 seconden scherper te stellen. Bart gehinderd aan de finishllijn, haalde met 9’00”07 net de doelgrens van de 9’00 minuten niet.
De inmiddels 32e jarige Stijn was gans de wedstrijd in de kopgroep en liep ideaal gegangmaakt door de haas naar een persoonlijk record van 8’09”. De versnelling in de laatste ronde kon hij jammergenoeg niet beantwoorden maar werd desondanks mooi 5e . Opnieuw een mooie opsteker voor de komende wedstrijden “Nacht van Heusden” en het BK in het koning Boudewijnstadion.

Een dag eerder was er ook traditioneel de pistewedstrijd in Ninove. Continue reading

ACG Begeleiding komende jeugdwedstrijden

VEHAMu1434391349Daar onze oefenmeeting is niet kunnen doorgaan is het voor de ouders van onze kleinste atleten (benjamins, pupillen en miniemen) niet altijd evident wat er zo allemaal gebeurt op een jeugdmeeting. Je kan vanaf nu dan ook op de website terugvinden welke trainer een jeugdmeeting uit de ACG kalender begeleidt. Spreek dan ook gerust deze begeleider(s) aan. Je kan wellicht ook je steentje bijdragen als we met veel atleetjes zijn voor veel verschillende disciplines. Alvast bedankt voor jullie bijdrage en om te supporteren voor onze kleinsten!