• ACG ondersteunt meetings voor Geraardsbergse scholen en mensen met een beperking !

  ACG ondersteunt de sportdienst van de stad Geraardsbergen bij de organisatie
  van de komende interscholenmeetings voor het basisonderwijs op woensdag 15/5 van 13u tot 16u.
  Daarnaast steunen we ook een meeting voor mensen met een beperking op
  donderdag 2/5 van 10u-15u.
  De sportdienst heeft onze ondersteuning gevraagd voor deze organisaties.
  Hier zeggen we graag ja op natuurlijk.
  Echter dit kan niet zonder de nodige vrijwilligers! Kan jij je vrijmaken op één
  of meerdere data en je steentje bijdragen om onze jeugd en mensen met een
  beperking een fantastisch atletiekmoment te bezorgen aarzel dan niet en
  neem contact op met Luc 0486206697 en bezorg deze atleten
  een fantastische dag!

   

 • 30ste VAL jeugddag was weer top!

  Na een zware winter is het voor de meeste atleetjes rusten geblazen maar niet vooraleer er nog 1x een laatste inspanning geleverd wordt tijdens de traditionele afsluiter op de jeugddag te Gent.

  Net als vorig jaar was ACG massaal aanwezig want de 2 bussen (eentje voor Kern Geraardsbergen en een andere voor Kern Zottegem) zaten opnieuw goed vol. We konden dan ook maar liefst 14 ploegjes inschrijven en waren daarmee opnieuw de grootste Oost-Vlaamse vertegenwoordiger.

  De jeugddag ging dit jaar voor de 30e maal door en dat was meteen reden voor een (verjaardags)feestje. De proefjes kregen dan ook toepasselijke namen zoals: slingerworp, hoedjesloop, taartenbezorger en zo veel meer. Verdeeld over ploegjes van 4 kinderen + 1 volwassen begeleider dienden zij per uur 3 proeven af te leggen in een vooraf bepaalde volgorde. Na de middagpauze kon de voltallige groep op de foto met hordenloopster Eline Berings en tussendoor was Spike (de Val mascotte) druk in de weer met het plaatsen van handtekeningen en

 • Scholiereninterland in Munster: Vlaamse Atletiekliga met ACG atleten worden tweede!

  De scholieren van de Vlaamse Atletiekliga lieten zaterdag in de scholiereninterland in het Duitse Munster, net als vorig jaar, alleen Nederland voor zich. De zaal in Munster beschikte in tegenstelling tot het Nederlandse Zoetermeer in 2018 wel over een piste van 200m met 4 banen. Zo kwam er een 200m, een 400m en een aflossing bij.

  Een meevaller, want de twee VAL-zeges bij deze landenmatch voor eerstejaarsscholieren vielen net bij 2 van die 3 nummers te noteren.  Tibo Malumgré/LOOI, 6 dagen eerder 3de bij het BK-scholieren 400m in 51”30, won in Munster met 51”97. Veerle De Block/ACW, My Lien Loenders/OEH, Marie De Naeyer/ACG en Laurien Adewoye/AVT beten bij de 4x200m de spits af in 1’42”49. Laura Van Den Brande/AVKA (hoog, 1m70) en Mirthe Vansimpsen/AVT (hinkstap, 11m36) zorgden bij de meisjes voor 2de plaatsen.

  Bij de jongens slaagde enkel de ploeg van de 4x200m in die krachttoer. Rendel Vermeulen/MACW, Emiel De Winne/ACG,