ACG Heren zorgen voor behoud in BVV 2de landelijke AC!

DSC_0314

 

Na de dames was het de beurt aan de heren om te ervaren wat een Beker Van Vlaanderen betekent in 2de landelijke! Een mix van jong en minder jong, van verschillende teams en disciplines zorgden voor het behoud van onze heren AC in 2de landelijke. Een uniek moment waarbij elke atleet zijn bijdrage levert om de ploeg te ondersteunen! Dank aan alle atleten en supporters! Foto’s, Uitslag.

Trainer Eric aan het woord over de promotie van de ACG Cad/Schol in BVV

Promotie naar 2de!De verwachtingen waren hoog gespannen voor de BVV cadetten en scholieren : wegens samenvoeging van de landelijke 3 reeksen stegen er dit jaar 4 ploegen naar landelijke 2 en ambitieus als we zijn …
Er zijn nog zekerheden in het leven en Jelte bewees dat met een 1ste plaats in het speerwerpen. Dat ook mindere zekerheden tot grootse prestaties kunnen komen werd duidelijk toen Valentin Katanga 1,71m hoog sprong en heel vlot de 100m won, goed voor in totaal 37 punten !
De ganse ploeg presteerde op niveau, de halve fond lopers (Maxime, Kasper, Jonas en Raf) behaalden elk 9 tot 15 ptn waarmee we mooi op schema bleven voor de top 4. De broertjes Larmuseau stonden in voor een aanzienlijk aantal punten, elk 16 ptn, Michiel in het kogelstoten, Pieterjan in het verspringen.
Toch wat speciale aandacht voor de 300 en 400m horden, geen evidente disciplines als ge daar niet regelmatig op traint. Michiel en Sjef brachten het er heel goed vanaf met respectievelijk 10 en 11ptn.
Hoogspringer Matthias pakte uit met zijn beste sprong van het seizoen, hij ging over 1m50, goed over 8 ptn.
Halve fond lopers die meedoen aan spurtnummers is meestal geen groot succes, dit keer echter waren Jordy (100m) en Joachim (200m) respectievelijk goed voor 12 en 14 ptn, een mooie bijdrage in de totaaluitslag.
Bij de scholieren hadden we in Anton ook een grote puntenpakker, 16ptn in het verspringen en 17 ptn op de 200m. Tuur deed eveneens zijn duit in het zakje met een goede speerworp, goed voor 12 ptn en daarbovenop nog 6 ptn in het kogelstoten.
We stonden veilig op de 4de plaats voor de aflossingen, maar bij de cadetten liep het mis bij de laatste stokwissel, dus werd het nog spannend. De scholieren aflossing liep ook niet helemaal gesmeerd maar was uiteindelijk goed voor 12 ptn, meteen was de 4de plaats veilig gesteld tot grote vreugde van de schare ACG supporters die meegekomen was.

Bedankt aan aanwezige trainers, supporters en bestuursleden voor de steun,
Eric

ACG Dames zorgen met heel wat PR’s voor behoud in 2de landelijke BVV AC!

2016-05-14 17.05.39

De vrouwen stonden voor een vrij zware opgave na hun promotie van vorig jaar. Toch wisten ze hun plaatsje in 2de landelijke vast te houden ondanks het afhaken van enkele sterkhouders.
Fien opende de dag op een nieuwe discipline: de 100mH. Ze startte zeer goed maar twijfelde halfweg wedstrijd even waardoor ze ritme verloor. Toch haalde ze de finish in 19.78, goed voor de eerste 4ptn. Intussen behaalde Elke DV. een 8ste plaats in het speerwerpen, Dorothy stootte de kogel 8m64 ver, goed voor een 5de plaats en Ebe zorgde met haar 1m40 in het hoogspringen voor 6,5 ptn. Dit halve puntje bleek op het einde van de dag van onschatbare waarde!

Elke S. nam de 400m voor haar rekening. De eerste 3/4 wedstrijd verliepen supergoed maar op het laatste moest ze nog enkele plaatjes prijsgeven. Toch scherpte ze haar PR opnieuw aan tot 63.12. Even later ging Nel er als een speer vandoor op de 100m: 13.21 Jammer genoeg was er teveel rugwind.
Chloé hielp ons uit de nood op de 800m en schudde zowaar een knappe 2.21 uit haar benen, goed voor 9ptn. Eveneens een welgemeende dank je wel aan Sofie (1500) en Hilde (3000) die ons op de afstandsnummer 5 broodnodige punten bezorgden.

Nele gooide haar benen los in het verspringen en verbeterde zichzelf opnieuw met enkele centimeters. Elke DV beet zich dan weer vast in haar discuscompetitie waar ze de schijf maar liefst 33m25 ver gooide, goed voor een 3de plaats en 10 ptn. Nel kreeg ook nog de 200m voorgeschoteld waar ze opnieuw knalde 27.02 maar ook hier was de wind iets te enthousiast.Als afsluiter was er de 4x100m waar Shari, Nel, Ebe en Fien meer dan anderhalve seconde van het clubrecord deden: 52.47!!

In totaal wisten we 66,5 punten te verzamelen, goed voor een 10de plaats. Op deze manier wisten we, met amper een half puntje, de degradatie te vermijden.
Aan iedereen die aanwezig was: DANK U WEL!! en PROFICIAT!!

Foto’s, de volledige uitslag en de individuele uitslag.

Dorothy.

1 2 3 4 79