ACG stapt mee in Processie van Plaisance aanstaande zondag!

Traditiegetrouw gaat in Geraardsbergen de kermiszondag de 501e PROCESSIE VAN PLAISANCE uit en dit op  zondag 28/08/2016.
Deze jaarlijkse rondgang in de stad wordt gekleurd door deelname van alle Geraardsbergse verenigingen, vergezeld van hun clubvlag en  hun mannekenpis, getooid in de kleuren en de kledij van de vereniging. Op deze 501ste  editie mag ook ACG mét zijn mannekenpis in zijn ACG -kostummeke niet ontbreken.
Hierbij doen wij een warme oproep aan eenieder die zich zondagmorgen 28/08/2016  tussen 9u30 en 12 uur kan vrijmaken.
Wij spreken af om 9u30 uur aan het clublokaal ‘De Presse’, op de Markt, graag in clubkledij. Na de rondgang nestelen wij ons nog even op het terras van De Presse voor een drankje jullie graag aangeboden door de club.

Wij rekenen op jullie allen voor deze plezante uitstap.
Sportieve groeten,
Het clubbestuur
NB : deze deelname telt ook mee voor deelname aan de jeugdstage.

ACG jeugd laat zich opmerken op jeugdmeeting in Ninove

De medaillewedstrijd te Ninove kende vooral een talrijke opkomst van onze ACG atleten. Maar liefst 18 atleten hebben het uiterste van zichzelf gegeven op de diverse proeven. En dit werd op het einde van de dag mooi beloond met maar liefst 9 medailles.
Als eerste stoomden de Benjamin meisjes zich klaar voor het kogelstoten. De Bolle Febe (5.50m), De Temmerman Maartje (5.26m), Van Nieuwenhove Jenna (5.04m) & Depoortere Claire (3.73) zette hierbij een mooi prestatie neer.  Ondertussen was het pupillen meisje, Van Lierde Shari aan het verspringen. Ze haalde een sprong van 2.81m.

Als tweede volgenden de sprintnummers. Van Nieuwenhove Hannes mocht als eerste van start bij de 80 meter minieme jongens. Deze werkte hij af met een mooie tijd van 12.96. Bij de 60 meter pupillen meisjes weerde Van Lierde Shari zich tussen de anderen en behaalde een mooie 6de plaats  met een tijd van 9.59. Bij de pupillen jongens 60 meter hadden we Crucke Xant aan de start. Hij liep een mooie tijd van 10.73. Nadien volgde weer de bende van de benjamin meisjes. Namelijk, Crucke Xiana (10.40), De Temmerman Maartje (10.48), Van Nieuwenhove Jenna (10.54), Depoortere Claire (10.34), Haak Aukje (10.36) & De bolle Febe (9.79) die met haar tijd op het 2de schavotje mocht gaan staan.

Libberecht Lisa, minieme meisje, verdedigde zich bij het discuswerpen, jammer genoeg viel ze net naast het podium met een worp van 16.66meter. Haar broer, Tomas Libberecht haalde zijn beste werparm boven bij het hockeywerpen van de pupillen heren. Thomas gooide een worp van 17.37.

Ondertussen was de bende van de Benjamin meisjes aan het ver springen. Van Nieuwenhove Jenna (3.04m), De Temmerman Maartje (3.03m), Depoortere Claire (2.95m), Haak Aukje (2.69m) & De Bolle Febe behaalde haar 2de  zilveren medaille met een sprong van 3.39m.

Van Den Berge Charlotte & Libberecht Lisa waagden zich aan het hoogspringen bij de miniemen meisjes. Beiden  sprongen ze over 1m20.

De Jonge Louise & Van Lierde Shari waren ondertussen Continue reading

Zilver en brons voor ACG op het PK steeple in Oudenaarde (2/8/16)

Prachtige avond in Oudenaarde, weer een mooi staaltje van teamwork, elkaar naar mooie prestaties stuwen op weg naar zilver en brons EN minima voor het BK voor Kasper en Michiel en mooie tijden voor alle andere cadetten op het pk 1500m steeple voor cadetten. Pechvogel was Lars die gediskwalificeerd werd toen hij, gehinderd door een vallende atleet, zijn handen gebruikte om over de balk te gaan. De jury was onverbiddelijk.
In het voorprogramma van het pk steeple verbeterde Jonas zijn PB, voor het eerst onder de 2.50 op de 1000m, Raf miste zijn start en was de hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen. Kristof won zijn reeks bij de masters in 2.57. Ook Pascal Rijdant pakte uit, op de 100 en 200m, weliswaar in zeer ondankbare omstandigheden vanwege het regenweer. Ook Elke was aanwezig in het discuswerpen, zij wierp rond de 32,5m.
Trainer Eric

ACG succesvol op de Memorial Vilja Tytgat in Dilbeek

Op 20 juli zakten enkele ACG-ers af naar Dilbeek voor de jaarlijkse Memorial Vilja Tytgat.
Pascal won er zijn reeks van de 300 meter en evenaarde met zijn tijd zijn eigen clubrecord (40”78).
Michiel Larmuseau boekte de voorbije maanden heel wat vooruitgang in het kogelstoten: van 8m73 bij het begin van het seizoen, 9m54 tijdens de BvV en 10m38 in juli in Oordegem. Het clubrecord van 10m69 lag stilaan binnen bereik. In Dilbeek bewees hij nogmaals zijn goede vorm. Al bij zijn eerste poging slaagde hij erin het clubrecord met enkele centimeters te verbeteren. Maar hij dacht wellicht ‘save the best for last’. Na een sterke wedstrijd verstevigde hij in zijn laatste poging zijn clubrecord met een worp van 11m26! De trainingsinzet van de voorbije weken is hiermee zeker beloond! Misschien zit er dit seizoen nog meer in …
De gouden 1000 was dan weer een voltreffer voor het team van Eric. Bij de cadetten traden met Kasper, Lars, Jordy, Michiel en Maxime 5 atleten aan, bij de scholieren Raf en Jonas. Het werd nogmaals duidelijk dat ze een sterke groep zijn. Het was zoals één van de ouders opmerkte, de groepsdynamiek stuwt iedereen naar een hoger niveau, de ene trekt zich op aan de andere. En dat bleef niet zonder gevolg. Het doel, iedereen onder de 3 minuten grens, werd meer dan bereikt. Meer zelfs alle tijden lagen tussen de 2’50” en 2’56”, voor sommigen een verbetering van hun besttijd met meer dan 15 sec!!  Voor Jordy was de bronzen medaille een extra beloning.

Rebekka

1 2 3 4 81