ACG behaalt met team Vandewattijne brons op BK Ekiden te Brussel.

Onder een stralend zonnetje ging deze 14e editie van start aan het koning Boudewijn stadion waar telkens rondjes van 5km via het park van Laken gelopen werden. Elk team loopt met 6 lopers om ter snelst een marathonestafette en geven hierbij telkens de Tasuki (lint) door.
Stefaan Paridaens was de startloper van dienst en nam de ploeg op sleeptouw.  Samen met Wazo De Rouck, Bart De Turck, Jonas Colijns, Timothy Vandewattijne en slotloper Juliaan Van Lierde legden ze de marathonafstand af in een tijd van 2u21 en zorgden zo voor de verrassing van de dag. Het Brusselse team RESC won voor CABW, gevolgd door ACG. Hiermee werd ACG tevens eerste Vlaamse atletiekclub. Een mooie afsluiter van het voorbije zomerseizoen.

Een sterke Stijn De Vulder, pas gerecupereerd van zijn marathon in Berlijn, werd gevraagd als gastloper in het Olympic Running team van collega Tim Moriau en mocht samen met dit samengesteld team de overwinning vieren in het algemeen klassement met een Belgisch record er bovenop.

Marnix

Uitreiking Cross- en Indoorcriterium op 24 oktober

De uitreiking van het cross- en indoorcriterium zal plaatsvinden op 24 oktober aanstaande na de training om 19u30. Opmerkingen aan de huidige stand zoals gepubliceerd op de website kunnen doorgegeven worden aan pascal@acgeraardsbergen.be tot 7 oktober aanstaande. Daarna wordt de stand als definitief beschouwd! Mocht je nog je lidmaatschap voor het nieuwe seizoen nog niet in orde gebracht hebben dan is dit het goede moment en ben je meteen klaar om het nieuwe cross- en indoorseizoen aan te vatten.

ACG Masters 4x Goud, 2x Zilver op Prov Kampioenschap, 4x Zilver 2x Brons op Vlaams Kampioenschap, 2x Brons op BK

Geïnspireerd door de mooie resultaten van onze jeugd tijdens de voorbije weken gingen enkele masters in Kessel-Lo op 23 september op zoek naar hun sportieve hoogtepunt en bijhorende podiumplaatsen ter gelegenheid van het Vlaams Kampioenschap. Dit gold tevens als provinciaal kampioenschap zodat er flink wat medailles te verdienen waren.
Het was nog vroeg in de ochtend en de mist hing nog over de immens grote piste als Liesbeth (De Sadeleer) en Lisbeth (Van Lierde) de debatten mochten openen op de 5000m. Ze deden dit beiden voortreffellijk en mochten telkens als 2e het podium op. Dit leverde hen tevens de provinciale titel op.

Gilbert Maesschalck speldde voor het eerst dit jaar nog eens zijn nummer op en hij bracht Vlaams brons en Oost-Vlaams goud mee naar Geraardsbergen.
Juliane beperkte zich tot het discuswerpen en deed even goed als haar oudere broer: 3e op vlaams en 1e op provinciaal niveau.

Op het middaguur was het de beurt aan Pascal. Hij wou zonder echte pistewedstrijden gelopen te hebben en met “slechts” 1 week specifieke training op het menu zijn kansen wagen op enkele technische proeven. Het werd 2x net niet want een kleine hapering op de laatste horde tijdens de 110mH kostte hem de titel. Bij het verspringen was er een miniem verschil van 3 cm. Het werd dus 2x zilver en telkens was een provinciegenoot de betere.
Alle aanwezige ACG-masters haalden echter het podium in hun respectievelijke wedstrijden zodat we alweer van een succes kunnen spreken.

Ook op het Belgisch kampioenschap halve marathon een dag later wistten Christophe Van der Stockt en alweer Lisbeth Van Lierde beslag te leggen op de bronzen medaille. Liesbeth De Saedeleer strandde op 15 seconden van het podium 🙂

Proficiat Masters!

1 2 3 4 95