11e plaats voor ACG-heren op Bvv AC te Brugge

Voor het 2e jaar op rij mocht onze Acg-herenploeg optreden in landelijke 2.
Het grote doel dit jaar was de prestatie van vorig jaar te bevestigen en het behoud te verzekeren.  Dit ging echter niet geheel zonder slag of stoot.
Heel wat afzeggingen zorgden ervoor dat we met een fel vertimmerde ploeg moesten aantreden. Maar bij elk nadeel is er een voordeel. Zo konden we hierbij rekenen op heel wat jeugd, en ook de ondersteuning uit onze nieuwe kern Acg-Zottegem zorgde voor een surplus.
Eerste jaars kadet Jonas Gerain opende de wedstrijd met hoogspringen en deed dit met 1m60 heel behoorlijk. Parallel ging ook het 400h van start waar invaller Timothy Vandewattijne jammer genoeg niet verder kwam dan 68sec maar toch goed was voor 4 punten.
Ansel Vandertrappen, startte eveneens op het speerwerpen en deed dit met 47m zeer voortreffelijk. Citaat Ansel: Hoe meer intensief hij niet traint, hoe beter hij wordt.
Het grote voorbeeld van de ploeg – Luc Dauw, nam het kogelstoten op zich, en lukte net niet de kaap van de 7m.
Ondertussen was het de beurt aan Ruben D’Hondt die knap 3e werd op de volle baanronde in een tijd van 52″19 en zich zo langzaam ontpopt tot sterkhouder van de ploeg. Op de 100m kwam inmiddels kadet Emile De Winne aan de start. Emile die als voormalig zwemmer die 1,5 jaar terug de overstap maakte naar atletiek liet dit niet blijken en klokte mooi af in 12″35
Bij de dubbel baanronde was het de beurt aan Master Stefaan Paridaens die tevens zijn eerste wedstrijd in zijn nog prille carrière op de piste liep.  Hij finishte in 2’07″86 en selecteerde zich hiermee voor de deelname bij de bvv-Masters volgende maand in Oudenaarde.
Ploegmakker Wazo De Rouck nam traditioneel de 1500m voor zijn rekening.  Wazo die op tactische wedstrijden steeds op zijn best is, deed zijn naam eer aan, en legde de wedstrijd 1000m lam, om dan de laatste 500m te ontploffen en knap een 3e plaats uit de wacht te slepen.
Op de 3000m was Juliaan Van Lierde van de partij.
Juliaan die vorig jaar zijn seizoen op de bvv met 9’09” opende, deed dit jaar 5 sec beter. Juliaan had desondanks echter op meer gehoopt en herpakte zich mooi op de afsluitende 4x400m.
Op de 5000m zorgde Stijn De Vulder voor de enige Acg-overwinning van de dag, dit in een beklijvende millimetersprint met collega Stijn Garain van acp.

Jordy Van Lierde, tot nu toe enkel bekend van de cross, toonde zijn sprinterskwaliteiten door als eerste jaars scholier een sterke 200m te lopen in 24″83 en later als finisher de 4x100m kleur te geven. Deze 4x100m belooft voor de toekomst. Met Emile, Jonas en Jordy kwamen respectievelijk 2 kadetten en 1 scholier aan de start, aangevuld met supertalent Ansel die de jonge gasten perfect op sleeptouw nam.
De afsluitende 4x400m was bepalend voor de totaaluitslag en wie zou dalen. Acg vocht een fel duel uit met buur acp, maar moest jammer genoeg nipt de duimen leggen. Het inbrengen van Jonas Spitaels kon het resultaat niet meer veranderen.
Hierdoor hadden we het lot niet meer in eigen handen en waren we afhankelijk van de resultaten in de hogere landelijke 1., dat gelukkig in ons voordeel uitdraaide en waardoor we hierdoor volgend jaar opnieuw de Acg-kleuren mogen verdedigen in landelijke 2.

resultaten acg atleten bvv mannen landelijke 2b

Trainer Marnix

Jongens behouden met glans hun plaats in Landelijke 2

BVV cad schol jongens in Aartselaar op 7/5/2017 :
De jongens waren vorig jaar gestegen naar 2de landelijke dus was het eerste doel in die reeks te blijven.
Jelte gaf alvast het goede voorbeeld met 2 overwinningen in speer en discus.
Onze ploeg was compleet en met enkele dichte ereplaatsen wisten we de 7de plaats te bemachtigen op 12 ploegen.
De aflossingsploeg bij de cadetten (Gijs, Emile, Pieterjan en Jonas) werd prachtig 2de, Jonas is helemaal terug met een 2de plaats op hoog en een 3de plaats op ver, Michiel verbeterde zijn PR in het kogelstoten met een 3de plaats, Emile werd eveneens 3de in de 300H, net als Simon in het kogelstoten.

Twee mooie atletiekdagen hebben ons geleerd dat ACG weer op de kaart staat als volwaardige atletiekclub, met op alle nummers zeer mooie prestaties.
Uitslag en Foto’s.

Eric Van Hijfte

Meisjes winnen op overtuigende wijze hun BVV in Landelijke 3

BVV cad schol meisjes in Kortrijk op 6/5/2017 :

Drijvend op een aanstekelijk enthousiasme was het een complementair team van de beide kernen van ACG dat Kortrijk veroverde.
Van bij het begin van de wedstrijden was het duidelijk dat we gingen meedraaien, zelfs op de minder bezette nummers haalden we behoorlijk wat punten.
De overwinningen van Britt (hoogspringen), Laure (1500m) en de aflossingsploeg cadetten (Britt, Elise, Lieselot, Marie) brachten veel punten op, evenzeer als de 2de plaatsen van Marie (100 en 200m), Elise (800m), Laenja (800m), Julie (ver) en Helena (400H).
Voor de start van de aflossingen waren  we al zeker van promotie, de overwinning bij de cadetten was de kers op de taart,  proficiat aan iedereen !!!
Uitslag

Eric Van Hijfte

Pupillen en miniemen jongens eervol vierde op beker van Vlaanderen

Afgelopen zondag was het de beurt aan de pupillen en miniemen jongens om in Dilbeek de clubkleuren te verdedigen. Hoe hoog mochten de ambities reiken? Moeilijk in te schatten… De tegenstand was sterk en op een aantal nummers hebben we nu eenmaal nog geen specialisten in huis. De prestaties van de meisjes evenaren, was dus zeker te hoog gegrepen maar dit jaar konden we alvast op elk nummer minstens 1 vertegenwoordiger inzetten en bijgevolg minstens 1 punt rapen. We zouden wel zien waar we konden eindigen … de eerste helft zou mooi zijn. De atleten hadden er in elk geval zin in en deden het meer dan behoorlijk. De prestaties van Louis in kogel, Yarne in het hoog- en verspringen en Kevin en Elias in de sprintnummers vielen het meest op maar ook de andere jongens deden zo vroeg op het seizoen reeds  PR’s sneuvelen. Ook de aflossingen verliepen vlot, de specifieke trainingen hierop werpen dus duidelijk zijn vruchten af. Uiteindelijk eindigde ACG op een mooie en misschien wel wat onverhoopte vierde plaats. Als je weet dat er tussen plaats 4 en plaats 9 amper 13 punten verschil is, is nog maar eens bewezen dat elk puntje telt. Proficiat aan alle atleten: Thomas, Thibeau, Simon en Yarne bij de pupillen en Jonas, Louis, Kevin, Hannes, Servaas, Seppe, Elias, Viktor, Jasper en Yoani bij de miniemen.

Samenvatting van de prestaties:
Eerste (13 ptn): Yarne (Ver, Hoog)
Tweede (11 ptn): Louis (Kogel), Kevin (300), Elias (80,150)
Vierde (9 ptn): 4×80 (Jasper, Louis, Viktor, Elias)
Zevende (6 ptn): Jonas (80H, 1000), Elias (Hoog), Thomas (1000), 4×60 (Thibeau, Thomas, Yarne, Simon )
Achtste (5 ptn): Simon (60H), Kevin (Ver)
Negende (4 ptn): Simon (Hockey, Kogel), Yarne (60), Jonas (Speer)

Rebekka & Tiffany

Pupillen en miniemen meisjes naar finale Beker van Vlaanderen

Pupillen en miniemen meisjes naar finale Beker van VlaanderenHet werd nagelbijten tot het einde maar onze pupillen en miniemen meisjes hebben hun schiftingen van de beker van Vlaanderen gewonnen! Reeds bij de eerste tussenstand stonden onze meisjes aan de leiding, een plaats die ze niet meer wilden weggeven. Proficiat aan alle meisjes, iedereen heeft het beste van zichzelf gegeven, jullie hebben verdiend gewonnen! Bedankt aan alle ouders om zo hevig te supporteren. Bedankt aan alle jeugdtrainers, zonder elk van jullie hadden deze meisjes het wellicht niet zover gebracht.

Houd zeker allemaal 16 september vrij, dan spelen we de finale van de beker van Vlaanderen in Merksem!

 Een kleine samenvatting van de prestaties:

Eerste plaats (13 ptn):Aicha (Hoog, 60), 4x60m (Rune, Anke, Anna, Aicha)

Tweede (11 ptn): Liza (60mH, Hoog), Anke (Ver, 60mH), Valentine (150), Febe (1000), Anna (1000), 4x80m (Shari, Valentine, Liza, Hanne)

Derde (10 ptn): Kaat (Kogel), Maartje (Hockey), Shari (300), Valentine (80)

Vierde (9 ptn): Liza (Ver)

Zesde (7 ptn): Kaat (Speer)

Achtste (5 ptn): Inge (Kogel)

Opvallend sterk waren onze aflossingsploegen: de meisjes uit Zottegem wonnen bij de pupillen in een nieuw clubrecord, de meisjes uit Geraardsbergen werden zelfs nog tweede! Ook bij de miniemen hebben we een zeer beloftevolle ploeg: Shari, Valentine, Liza & Hanne werden zeer knap tweede eveneens in een nieuw clubrecord. En het moet gezegd: de miniemen hun stokwissels waren ronduit schitterend, echt om fier op te zijn!

resultaten acg atleten bvv pup en min meisjes

Tiffany Van Leuven

 

 

 

 

1 2 3 4 91