AC Geraardsbergen promoveert twee maal in interclubstrijd BVV!

Unknown-2Onze dames waren op zaterdag 9 mei reeds de zevende hemel nabij. Zij promoveren naar tweede landelijke. Maar ook op zondag was het feest: onze ACG-mannen mogen pronken met hun titel in derde landelijke en stijgen hiermee, net zoals onze dames, naar tweede landelijke! Op zondag 10 mei vertrokken onze 10 mannen omstreeks 11uur met een BUS4YOU-bus naar het verre Alken. Vergezeld van enthousiaste supporters, trainers, trainster, bestuursleden en een frigobox vol champagne waren we klaar voor de rit. Onder een stralende zon reden we sportplein “De Alk’” binnen en kon de interclubstrijd beginnen.
Om 14uur beet onze “Poolse parel” Patryk de spits af in de 400m. Hij streed voor wat hij waard was en klokte bij zijn debuut op de baanronde af in 58”36, goed voor een twaalfde plaats. Tegelijkertijd ging Guy van start in het hoogspringen. Zonder training ging hij over 1m65, goed voor een vijfde plaats. Het scheelde niet veel of de lat bleef ook op 1m70 liggen, maar die hoogte zal hij volgend jaar zonder twijfel overschrijden! Aan de andere kant van het terrein verging het Ansel fantastisch in het speerwerpen. Het was alweer een jaar geleden dat hij een speer van dichtbij gezien had en toch slaagde hij erin de vierde plaats weg te kapen met een uitstekende 44m48. De afgelopen jaren presteerden we eerder matig in het kogelstoten, tot nu! Maak kennis met Wim Schiettecatte, de man die ons een mooie zevende plaats bezorgde met een worp van 8m97!
Twintig minuten later kwam Jordy eerder traag uit de blokken tijdens de 100m. Gelukkig waren zijn beentjes nog lang niet “naar de kl..ten” en klokte hij af in 11”63, een mooie seizoensopener! Daarmee liet hij ook alle andere atleten achter zich en kaapte hij het maximaal aantal punten weg. Lorenz verbaasde vriend en vijand in de 800m door als enige achter Nicky Coemans aan te hollen. Ter info: de Kortenbergenaar klokt in goede omstandigheden in 1’48”00 af op de dubbele baanronde. Ze kwamen na 400m door in 54” en toen begon de lijdensweg… Lorenz beet door en dat leverde hem net geen PR (1’56”76), maar wel een knappe tweede plaats op.
Om 15uur werd het startschot van de 1500m gegeven. Wazo bewees twee weken eerder tijdens de Provinciale kampioenschappen al in goede doen te zijn, en deed dat nu netjes over. Hij deelde zijn race goed in spurtte in de laatste 100m alsof zijn leven ervan af hing. Hij moest net de duimen leggen voor Zottegemnaar Tim Kielemoes. Dat deed echter niets af aan zijn prestatie want hij klokte af in 4’07”48, goed voor een persoonlijk record en een vierde plaats. In de 3000m nam Juliaan de atleten op sleeptouw. Hij wou de wedstrijd immers hard maken. Een harde en lange strijd was het zeker. Eigenlijk net iets te lang voor onze Jul, de laatste twee ronden zagen we hem afzien als een beest. Een beetje teleurgesteld liep hij over de streep in 9’03”63. Daarmee haalde hij het vooropgestelde doel –onder de 9minuten lopen- net niet.. Ook hij werd vierde. Toch zijn we als team heel fier op jou Jul! En dat doel haal je zeker nog!
Iets voor vier ging Stijn Continue reading

ACG Heren Kampioen in Beker Van Vlaanderen AC!

Nadat de dames gisteren al zorgden voor een promotie van Landelijke 3 naar Landelijke 2, deden de heren dit nog eens over vandaag! De heren werden in Alken kampioen in de Beker Van Vlaanderen AC in Landelijke 3 en promoveren dus net als de dames naar Landelijke 2! Een superweekend zonder voorgaande voor onze club! Nele zorgt binnenkort voor een verslag. Hier alvast de eerste foto’s!

BVV AC: En onze dames werden….2de!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVoor het 2de jaar op rij trokken we met de dames naar Hamme voor de Beker van Vlaanderen. Met 11 gemotiveerde atleten stonden we alvast voor een middag vol sfeer!

Chloé, Eva, Elke en Ikzelf schoten de wedstrijd op gang. Chloé deed dit op de 400, voor haar een niet alledaagse opgave maar vanuit baan 6 ging ze alsnog met de zege lopen in 62.52. Eva hielp ons uit de nood op het hoogspringen. Na 2 jaar zonder specifieke training sprong ze heel nipt geen PR maar haalde wel een 4de plaats binnen met 1m40. Elke nam dan weer het speerwerpen op zich. Ze had het wat lastig met de wind maar knokte zich nog naar een 5de plaats met een worp van 23m22. Ikzelf nam, bij gebrek aan andere vrijwilligers, opnieuw het kogelstoten op me. Het ging aanvankelijk niet al te best maar wist bij de laatste poging nog een 4de plaats uit de brand te slepen na een alles of niets worp: 8m62.

Even later was het aan Nel op de 100m. Toch wel wat zenuwachtig voor haar 1ste 100m ooit nam ze een voorzichtige start maar beet zich vast in de tegenstanders naast zich en liet zich meeslepen tot 13.62 goed voor een 4de plaats. Nele DV. nam dan weer de 800m op zich. Ze ging vlot mee maar kwam de laatste 300m, met de wind op de kop, alleen te zitten. Op het einde moest ze nog knokken om haar 3de plaats vast te houden, met succes: 2.31. Lindsey startte dan weer op de 1500m, deze wedstrijd leek aanvankelijk uit te draaien op een gezondheidswandeling (de eerste 300m werd afgelegd in 1.15) maar na 1 ronde was Lindsey het beu en trok het tempo op. Al vlug viel het deelnemersveld uit elkaar en bleven ze met 2 over. Lindsey sprintte de laatste meters haar concurrente nog voorbij en won in 5.29.

Intussen was Shari begonnen aan het verspringen. Was het de stress of gewoon een mindere dag, het bleek niet te lukken. De laatste poging haalde ze er nog eens alles uit, helaas een nipte 0-sprong. Met een 8ste plaats wist ze toch nog 5 punten te sprokkelen. Elke stond dan weer paraat in de discuskooi. Na een 1ste worp buiten de sector, gooide ze een 2de save worp om uiteindelijk te stranden op een 4de plaats in 30m04.

Nele A. mocht zich dan weer bewijzen op de 200m. Vanuit de binnenbaan trachtte ze voeling te houden met de atlete voor zich. En dit deed ze zeer goed want ze verbeterde zich opnieuw tot 29.51 goed voor een 7de stek.

Tenslotte was er nog de afsluitende 4 x 100m. Shari nam er revanche voor het verspringen en lanceerde Nel als 3de na een mooie stokwissel. Nel gaf het stokje opnieuw door aan Aki die nog steeds deze 3de positie wist vast te houden. Bij de laatste aflossing, die eveneens perfect verliep, gaf Fien het beste van zichzelf om als 3de ook effectief de finish te bereiken!

In spanning was het vervolgens wachten op de eindstand. Hierbij werden we, zoals sommigen hoopten, toch wel een beetje onverwacht 2de !!! En dwongen op deze manier promotie naar 2de landelijke af. Proficiat en vooral een welgemeende dank u wel aan iedereen die deelnam of supporterde! Voorzitster: we denken nog even na over een gepaste beloning maar we houden je zeker op de hoogte ;-)
Foto’s, Filmpje, Uitslag.
Dorothy