ACG grijpt net naast de medailles op het BK veldlopen

bk veldlopenMet 2 vierde plaatsen voor Kobe Van Rie en Febe De Bolle vielen onze beste vertegenwoordigers net naast het podium. Beiden liepen tijdens de wedstrijd in de kopgroep maar moesten slechts op het eind wat terrein prijsgeven.

Zowel bij de jeugd als bij de cadetten en scholieren was ACG talrijk vertegenwoordigd, we zagen veel mooie prestaties, maar ook ontgoochelingen, want zoals steeds op een BK ging het er heftig aan toe.

Een overzicht van de prestaties van alle ACG’ers vindt u in bijlage: Resultaten BK veldlopen ACG atleten

Het winterseizoen is afgelopen, het is goed geweest. Iedereen snakt naar de zomer, vandaag was alvast een goede start.

Bedankt aan iedereen voor de bijdrage, atleten, trainers, bestuursleden en supporters, bedankt voor de inzet !!

Eric Van Hijfte

ACG Jogcriterium in nieuw jasje!

Vanaf dit jaar zit ons jogcriterium in een nieuw jasje. Er werd beslist om af te stappen van het concept dat iedereen vrij was van deelname aan eender welke jogging/stratenloop waar ook ten lande. Na overleg tussen de verschillende trainers zijn we tot het besluit gekomen dat er vanaf 2017 zal gewerkt worden met een VASTE KALENDER.
De kalender voor 2017 kan je hier vinden (en ook op het secretariaat op het Adriaansstadion). De kalender werd evenwichtig samengesteld door de trainers en de criteriumcommissie. Hierin moet eenieder zeker zijn gading kunnen vinden. Alle wedstrijden kregen een waardering mee en hierbij kunnen deelnamepunten verdiend worden. Nieuw dit jaar is tevens dat de gelopen afstand eveneens in rekening zal gebracht worden.
Het vernieuwde jogcriterium staat open voor iedereen (wedstrijdatleet en jogger) vanaf Cadet tot en met Master. Na elke wedstrijd zal er door de criteriumverantwoordelijke een stand opgemaakt worden die online te volgen zal zijn op de ACG-website. Hierin zal iedereen deelnamepunten krijgen (in functie van belangrijkheid van de gelopen wedstrijd) en prestatiepunten (1 km = 1 pt). Het volledige reglement kan je hier vinden.
Er zal gewerkt worden per kalenderjaar (Jan – Dec). Het nieuwe criterium zal uitzonderlijk starten op 18 maart met de 1e wedstrijd van de kalender. Bij wijze van overgang zal iedereen op het einde van het jaar 2017 de mogelijkheid krijgen om nog 5 extra wedstrijden die niet tot de vaste kalender behoren toe te voegen. Deze dienen wel bewezen te worden aan de hand van een uitslag.

Namens de criteriumcommissie,
Pascal.

Nieuwe overwinning voor Febe De Bolle in Dour

Febe mag met een gerust gemoed richting BK trekken, ze won opnieuw met ruime voorsprong haar wedstrijd in de crosscupmanche in Dour. Ook Maartje (20ste) was van de partij. Voordien hadden ook de benjamins al een mooie wedstrijd gelopen, Aukje (6de), Jenna (11de), An-Sophie (25ste). Ook bij de jongens benjamins hebben we een vaste top 10 loper met Mauro die 7de werd. Thomas werd bij de pupillen 33ste.

Bij de miniemen meisjes 1ste jaars werd Shari 15de, bij de 2de jaars hadden we Hanne (6de) , Felien (7de) en Liza (9de).

Bij de cadetten en de scholieren waren we wat minder talrijk dan gewoonlijk door ski- en  andere vakanties. Bij de cadetten jongens was er pech voor Kobe die een spike in zijn hiel kreeg en hevig bloedend moest opgeven. Jordy G. vocht voor wat hij waard was en werd 29ste, Sverre werd kort daarachter 33ste, Joppe 35ste.

Bij de scholieren zorgden kleine kwaaltjes voor iets mindere resultaten.

Maxime was de uitzondering, hij overwon zijn steken in de zij en werd prachtig 17de, broer Michiel, deze week nog ziek geweest, forceerde niet en werd 29ste. Heel hoopgevend was het wederoptreden van Daan, hij werd 39ste. Een zware hoest hield Jordy op de 46ste plaats en Joachim, juist hersteld van griep, eindigde 47ste, Sander tenslotte werd 50ste.

Bij de meisjes liep iedereen op (hoog) niveau, Laure liep lang in de top-5 maar werd in de lange eindspurt nog naar de 10de plaats verwezen, Marieke werd na een lange remonte 14de. Luna liep een heel goede wedstrijd bij de scholieren en eindigde halverwege het pak 20ste. Heel mooi voor iemand die nog maar een paar maand traint.

Eric Van Hijfte

1 2 3 4 89