• Maurine en Margot Ricour worden knap 2e in la course du souvenir te Ploegsteert.

  Jaarlijks wordt ter herinnering aan de vele gesneuvelde soldaten uit de eerste Wereldoorlog “la course du souvenir” gelopen. Een wedstrijd over een afstand van 8 of 21,1 km langs de Vlaamse velden en zijn indrukwekkende oorlogsgraven in en rond Ploegsteert.
  Feest ten huize familie Ricour waar dochter Margot knap 2e werd op de korte afstand. Dit op slechts 15sec van de winnaar. Zus Maurine deed met een 2e plaats op de lange afstand evengoed.
  Stijn de Vulder kon zijn stunt van vorig jaar op een haar na herhalen door tot in de laatste kilometer een 3e plaats te verdedigen. Met steken in de zij moest Stijn echter vrede nemen met een 4e plaats.  Dit achter Dame Tasama – vorig week nog podiumplaats in crosscup te Mol en Abdellah Hachimi – de sympathieke marathonspecialist.

  Teamcollega “Timothy Vandewattijne” koos voor de veldloop te Mechelen waar hij een mooie verdienstelijke 13e plaats kon behalen.

  Trainer Marnix

 • Tevreden atleten en trainers na herfststage in Tongerlo!

  Voor het 4de jaar op rij was Tongerlo in de Kempen ook nu weer  de bestemming voor de jeugdstage.
  Bus4you bracht ons ter plaatse, de busrit verliep vlekkeloos.De weersvoorspellingen waren niet rooskleurig maar al bij al viel alles goed mee.
  In het sportcentrum zelf was het een drukte van jewelste met 2 atletiekclubs en vooral een lawaaierige groep begeleiders in opleiding die soms iets te enthousiast hun creatieve ideeen ten uitvoer brachten vooral tijdens het eten. In onze groep waren er meerdere mensen die niet aan de volledige stage konden deelnemen, ze werden elk op hun beurt verwelkomd en uitgewuifd.
  In de groep van miniemen en pupillen waren Karen en Darlien de begeleiders. Er is voor de trainingen ten volle gebruik gemaakt van de plaatselijke accommodatie zowel binnen als buiten. De technische trainingen op de piste konden door het mooie weer zonder probleem doorgaan.
  De laatste dag werd wegens regenweer in de sporthal getraind als afsluiter van een geslaagde stage.
  De groep van Eric trok elke dag naar de Beeltjens of naar Westerlo, voor duurloopjes, intervaltraining en vermogentraining. De bootcamptraining in spelvorm werd intens beleefd met wisselende kansen en verrassende wendingen. Het afsluitende koordtrekken moest uiteindelijk de overwinnaar aanduiden.
  Tijdens de afsluitende frisbeewedstrijd (in zaal deze keer) was er van vermoeidheid weinig sprake, er werd intens gestreden voor de overwinning.
  Op maandagmorgen stond er traditioneel een vetloopje op het programma, iedereen was paraat om 7u20 in de morgen. Eric stelde een conditioneel sterke groep vast die een eind verder staat dan vorig jaar.
  Alle groepen trokken op maandagnamiddag naar het zwembad. Het was de bedoeling de spieren wat te ontspannen na de trainingsarbeid van de laatste dagen.
  De groep van Marnix

 • Uitreiking Cross- en Indoorcriterium op 8 november

  De uitreiking van het cross- en indoorcriterium zal plaatsvinden op 8 november aanstaande na de training om 19u30 in de cafetaria van het Adriaansstadion. Mocht je nog je lidmaatschap voor het nieuwe seizoen nog niet in orde gebracht hebben dan is dit het goede moment en ben je meteen klaar om het nieuwe cross- en indoorseizoen aan te vatten.

 • Vakantieregeling Trainingen ACG

  vakantieTijdens de herfstvakantie zal er geen training zijn voor de jeugd (Kangoeroes,Benjamins, Pupillen, Miniemen). Dit weekend is er ook de herfststage (vanaf cadetten) en volgend weekend is er de masterstage.  Op donderdag 1 november is er geen training voor alle groepen.
  Trainer Eric