ACG MannekenPisTrail goes international met 350 deelnemers!

IMGL0906Na veel voorbereidend werk met een zeer enthousiaste ploeg was het vandaag eindelijk zover. Onze 3de editie van de Mannekenpistrail werd op gang geschoten onder een stralende zon.
Trailrunning staat voor ‘off-road hardlopen’: door de natuur, over smalle paadjes (Trails) rennen en natuurlijke hindernissen zoals heuvels/bergen, rotsen en beekjes bedwingen. Steeds meer lopers zoeken deze uitdagingen op, ten bewijze de 350 atleten die deze editie kleurden waaronder enkele atleten uit het buitenland (Nederland, Luxemburg, Letland, Spanje, Australie). Op zoek naar meer beleving in plaats van de massalopen over asfalt. Dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te genieten van de omgeving, dit met het nodige respect voor de natuur. Nieuw dit jaar was een Teamtrail waarbij elke atleet een deeltje van het parcours aflegt en op die manier een estafetteloop doet.

De weergoden hadden het parcours de voorbije dagen zacht gemaakt, enkel de Boelaremeersen zorgden voor wat modder. Dit keer mochten de atleten na de start onmiddellijk de Steenstraat trotseren om daarna de Vesten en Dierkost te smaken. Daarna trokken de atleten richting Dender om daarna de gevreesde beklimming van de Muur aan te vatten! In deze 3de editie mochten zowel de atleten die kozen voor de korte afstand (M15) als de atleten die voor het volle pond gingen (M25) onze trots beklimmen. De deelnemers werden door het park en de hondenschool naar “ongekende” hoogtes geleid, om nadien na een welverdiende afdaling richting Wambas en Raspaillebos af te zakken. Ondertussen hielden Juliaan Van Lierde (ACG) en Petra De Walsche (Runners Evergem) het tempo hoog en kwamen eerst door op  de kapelmuur.

Elkeen heeft zijn verhaal in deze trail. Jorge Gonzalez de Matauco (Palma) maakt een journalistieke reportage rond de Muur en dan past een deelname aan onze MannekenPisTrail daar natuurlijk in! Oliver Mestdagh (Melbourne, Australia) deel uitmakend van de Melbourne Dandenong Trail runners kwam eens proeven van een “Belgian trail”.

De korte afstand mocht na de doortocht aan de Wambashoeve onmiddellijk richting Gavers om daarna de boelaremeersen te trotseren.  Net als vorig jaar wist Gianni Allebosch (GETT)  de overwinning te behalen over de goed 15,5Km in net geen 1u03m! Bij de dames ging de overwinning naar Isabelle De Poï (T2rail-Raidlight).

Ondertussen bleven onze kinderen ook niet bij de pakken zitten en zij werden er op het terrein om en rond het Openluchtzwembad op uit gestuurd om tijdens de Kidsrun het beste van zichzelf te geven. Met het eerder geaccidenteerde parcours kregen zij een “minitrail” te verwerken. Over een afstand van 750m waren Jef Dierickx en Louise De Jonge de besten, over 1500m waren dat Milan Collyns en Laure Van Snick.

Na 1u37 en met een gemiddelde van net geen 15 km/u en 300 positieve hoogtemeters kwam ACGer Juliaan Van Lierde als eerste aan de aankomst, kort gevolgd door Wazo De Rouck (ACG) en Sammy Van De Ven. Petra De Walsche (Runners Evergem) wist na goed 2u te overwinning binnen te halen bij de dames voor Griet De Geyter (Stax) en Liesbeth De Saedeleer (ALVA).

Mannen, vrouwen, jong en oud, iedereen was vandaag top en allen zorgden ze er voor dat dit weer een topeditie was!

Om af te sluiten willen we zeker alle vrijwilligers en partners bedanken, want zonder hen is dit alles uiteraard nooit mogelijk. Om en bij de 100 vrijwilligers zorgden ervoor dat deze trail veilig kon verlopen voor onze atleten! Proficiat aan hen en bedankt in naam van alle atleten!

Foto’s, de 2015 aftermovie, Uitslag.

Het MannekenPisTrail team.

Team Eric goes steeple !!

Met 8 kadetten van ACG aan de start van het PK steeple in Ninove zorgden we met zijn allen voor een unicum in de ACG geschiedenis. Het was een ACG gekleurde meute die in de wedstrijd van start ging.
Tegen de specialisten van de steeple was het een ongelijke strijd maar Raf bleef toch niet zo ver uit de buurt. Ook de anderen bleven mooi binnen het vooropstelde doel, namelijk beter doen dan 30 sec meer dan de beste 1500m tijd.
Pechvogel van de dag was Jonas bij de scholieren, die door te korte en afgesleten pinnetjes slachtoffer werd van een valpartij en daardoor moest opgeven.
Met deze meeting rest voor het zomerseizoen nog enkel de teamtrail komende zaterdag en in september nog enkele joggings.
Bedankt voor de mooie atletiekzomer !

Eric

ACG neemt deel aan de 500ste processie van plaisance!

7032432Traditiegetrouw gaat in Geraardsbergen op kermiszondag de 500e PROCESSIE VAN PLAISANCE uit en dit op  zondag 30/08/2015. Deze jaarlijkse rondgang in de stad wordt gekleurd door deelname van alle Geraardsbergse verenigingen, vergezeld van hun clubvlag en  hun mannekenpis, getooid in de kleuren en de kledij van de vereniging. Op deze feestelijke 500ste editie mag ook ACG mét zijn manneken  pis in zijn ACG -kostummeke niet ontbreken. Hierbij doen wij een warme oproep aan eenieder, atleten en sympathisanten, die zich zondagmorgen 30/08/2015  tussen 9u30 en 12 uur kan vrijmaken.
Wij spreken af om 9u30 uur aan het clublokaal ‘De Presse’, op de Markt, graag in clubkledij. Na de rondgang nestelen wij ons nog even op het terras van De Presse voor een drankje jullie graag aangeboden door de club.
Wij rekenen op jullie allen voor deze plezante uitstap.
Sportieve groeten,

Het clubbestuur

NB : deze deelname telt ook mee voor deelname aan de jeugdstage.

Brons voor wederoptredende Nico Van Damme op PK 10000m

11921627_1471036589888313_2613506104055441792_nNa 2 jaar loopinactiviteit bond Nico terug de spikes aan met succes. Samen met de maten Bart De Turck, Kristof De Smet, Guy De Blander en Stijn De Vulder vertegenwoordigde hij ACG op de provinciale kampioenschappen 10000m te Ertvelde. De inmiddels 37-jarige Nico, woonachtig te Lierde, vrijgezel, fervent fietser en tevens hevige voetbalsupporter van KV-Mechelen haspelde de 25 ronden tegen gemiddeld 18km/u af en was met 33’18” slechts 3 seconden van zijn persoonlijk record verwijderd. In dezelfde reeks hield Bart het na 5km met steken in de zij noodgedwongen voor bekeken. Guy De Blander deed bij de 45+ nog beter door  een 2e plaats te verzilveren in tijd van 34’58”.
Bij de seniores was het Oost-Vlaamse goud opnieuw weggelegd voor Stijn De Vulder. Ditmaal kon hij zijn stunt van vorig jaar niet herhalen door iedereen minstens 1x te dubbelen. De zware marathontrainingen van de voorbije weken eisten namelijk hun tol. Na een 5km-doorkomst aan een tempo van meer dan 20km/u begon plots de energievoorraad te slinken. In de voorlaatste ronde moest hij de Westvlaming en kersvers Wereldkampioen 35+ “Alexander Rodriguez Diaz” nog laten voorgaan.

In de tweede reeks kwamen eveneens 30 atleten aan de start. Kristof De Smet behaalde hierin een mooie 5e plaats. Hij werd met zijn tijd van 36’33”zeer verdienstelijke 6e bij de 35+ over de twee reeksen. In het voorprogramma debuteerde nieuwkomer Jonas Colyns op de 1500m in 4’20. Wazo De Rouck moest halfweg de wedstrijd staken met krampen in de dij.

Met het BK voor beloften, het BK halve marathon alsook het Vlaams kampioenschap voor masters zijn de belangrijkste wedstrijden voor september bepaald. Vooraleer we het veld in duiken zijn er ook nog het BK marathon te Eindhoven en het BK Ekiden te Brussel als voornaamste wedstrijden in oktober. Maar eerst zijn er nog de voorbereidingswedstrijden met de ACG-trail en de muurloop. Alsook de Moryloop als laatste voorbereiding op de Ekiden te Brussel.

Marnix