Kampioenschap van Vlaanderen veldlopen in Rotselaar

In het voorprogramma van het KVV veldlopen was de ACG deelname in het verre Rotselaar begrijpelijkerwijs beperkt. We zagen enkel Shari Van Lierde (miniem), Thibaut Schietekatte (pupil), Louis Frère (miniem), Xiana (pupil) en Xant (miniem) Crucke, Mauro Van Gaver (pupil) en Aukje Haak (benjamin) aan het werk.

In het KVV wordt er bij de cadetten en de scholieren gestreden voor de Vlaamse titel per geboortejaar, enkel atleten die bij een Vlaamse club lopen komen in de uitslag.

Bij de cadetten meisjes zagen we na een mindere start van Laure en Elise nog een mooie remonte, zodat beiden als eerstejaars nog rond de top 10 te eindigen (Elise 9de, Laure 12de), wat een mooie prestatie is in het verlengde van de uitslag op het PK vorige week.

Luna liep ook opnieuw een goede wedstrijd bij de scholieren meisjes en kwam over de streep als 16de eerstejaars.

Bij de cadetten jongens nam Kobe een slechte start en moest reeds van kort na de start aan een lange remonte beginnen. Op het niveau van een KVV is dat echter moeilijk en hij strandde dan ook op de 6de plaats. Lars liep zowat zijn beste wedstrijd van het seizoen, hij schoof de ganse wedstrijd op en werd zeer mooi 13de. Joppe heeft de smaak te pakken, hij werd 30ste bij de eerstejaars.

De scholieren kwamen met 4 aan de start. Michiel toonde opnieuw zijn topvorm en in hoog gezelschap klasseerde hij zich prachtig als 6de eerstejaars. Broer Maxime had weer last van steken in de zij en werd 20ste. Jordy heeft het wat moeilijk maar bijt altijd door, hij werd 29ste. Sjef deed zijn wederoptreden in een cross en deed dat heel behoorlijk, hij eindigde op de 28ste plaats.

We zien elke cross dat er flinke vooruitgang gemaakt is deze winter, ook op een nationaal niveau zoals vandaag. We zijn in de laatste rechte lijn naar ht BK op 12 maart 17.

Uitslag Acg atleten

Eric Van Hijfte

De jeugd van ACG op het PK in Beveren

Op 5 februari 2017 een mooie cross gezien te Beveren. Al onze atleten gave het beste van zichzelf. Dat ACG zich heeft laten opmerken, kunnen we zonder twijfel bevestigen!

Als eerst liepen de Benjamin meisjes van 2009. Waarbij Mogan een mooie 4de plaats liep. Nadien startten de Benjamin meisjes van 2008. Daarbij liep Aukje een mooie 9de plaats. Ook Jenna en An-Sofie kwamen vol uitputting maar met een glimlach over de lijn.

Bij de Benjamin jongens van 2009 liepen enkel Mauro, die wel een mooie 12de plaats wist te bemachtigen. Bij de Benjamin jongens 2008 hadden we Rune die een mooie wedstrijd liep en zich in de rangschikking als 24ste wist te plaatsen.

Dan onze Pupillen meisjes van 2007. Vooraan liepen onze 2 atleten Febe en Xanthe mooi voor op de andere atleten. Een spannende strijd, die op de laatste meters gewonnen werd door Febe De bolle. Natuurlijk haalde Xanthe Mathys een mooie 2de plaats op het podium, naast haar teamgenoot en goede vriendin. Claire en Lize vulde de top 10 op met een 6de en 7de plaats. Daarbij haalde Xiana een 14de plaats en Maartje een 29ste plaats. Samen haalden onze pupillen de Provinciale ploegbeker!

Bij de Pupillen meisjes van 2006 hadden we Louise en Laura aan de start. Louise nam van in het begin de leiding van het ‘peloton’, ze liep een prachtige wedstrijd maar kon haar plaats op het podium niet bemachtigen. Maar heel tevreden was ze met haar 9de plaats. Ook Laura wist zich op de 22ste plaats te vestigen.

Bij de Pupillen jongens hadden we 1 atleet aan de start. Namelijk Liam die een mooie wedstrijd liep en eindigde op een 38ste plaats.

Van lierde Shari behaalden een 31ste plaats bij de minieme meisjes 2005.

De minieme meisjes 2004 kenden weer een moeilijke start. Felien was als laatste weg, maar haalde elke 10 meter wel 2 atleten in en kwam uiteindelijk op een 16de plaats. Liza liep kort bij Felien maar kreeg op het einde pijn, waardoor ze enkele plaatsen verloor. Liza strandde op een 25ste plaats. Ook haar zus Hanne eindigde op een 29ste plaats.

Als laatste stonden de minieme jongens 2005 aan de start. Dit waren Servaas, Louis en Xant. Servaas strandde net buiten de top 20, maar was tevreden met een 21ste plaats. Louis eindigde op een 43ste plaats en Xant eindigde op 58ste plaats.

Na al deze mooie prestaties en extra trainingen, zijn we ervan overtuigd dat ze ook zullen schitteren op he Belgisch kampioenschap!

Darlien van Wittenberghe

Provinciaal Kampioenschap te Beveren

Bij de kadetten en de scholieren lopen beide geboortejaren samen in de reeks maar de rangschikkingen worden per geboortejaar opgemaakt.

De meisjes kadetten (1ste jaars) bevestigden wat ze al een gans jaar in hun mars hebben : Elise miste op enkele seconden het podium (werd 4de), Laure en Marieke spurtten tegen elkaar voor de 10de (Laure) en de 11de (Marieke) plaats.

Bij de jongens kadetten (1ste jaars) had Thijs afgemeld wegens ziekte, daarmee verloren we een zekere medaillekandidaat, maar de anderen deden meer dan hun best : Milan werd 10de, Jordy werd 22ste, Sverre 25ste, debutant Joppe 28ste en Robin legde met een eindspurt de 32ste plaats vast.

De jongens kadetten (2de jaars) hadden heel wat podiumkansen. Kobe maakte de wedstrijd en liep met een voorsprong van een 10 tal meter de laatste rechte lijn in, maar in de spurt moest hij zich gewonnen geven, hij werd 3de. Lars liep zich in  een beresterke wedstrijd naar de 7de plaats en Jaron verbetert ook elke week, hij eindigde 23ste. Pechvogel van de dag was Kasper die een voetblessure opliep en de strijd moest staken.

Bij de scholieren meisjes hadden we met Luna één deelneemster aan de start, in een wedstrijd die gedomineerd werd door de 2de jaars. Ondanks een zware verkoudheid deze week werd Luna als 1stejaars mooi 6de.

De verrassing van de dag kwam bij de scholieren (1ste jaars) van Michiel die na een mindere start steeds verder oprukte en op het eind zelfs de kopgroep in het vizier kreeg, waarbij hij onderweg de gelosten opraapte. Dit bracht hem de zilveren medaille op, die hij achteraf mocht gaan uitleggen voor de micro van de speaker van dienst. Maxime liep lang in het spoor van zijn broer maar moest gas terugnemen en werd uiteindelijk 9de. Joachim liep zijn beste cross van het seizoen, hij verbetert ook week na week en werd nu zelfs 8ste. Ook Jordy vond het goeie ritme en hield goed stand, hij werd 11de.

Bij de scholieren (2de jaars) zoekt Raf nog een beetje naar de goeie conditie en werd 16de.

Verslag: Eric Van Hijfte

Uitslag alle ACG deelnemers

Foto’s: Daan

2 medailles op PK Indoor

Op 8 januari stond het PK indoor op het programma. Voor ACG Geraardsbergen waren Ruben D’Hondt, Nel Dewilde, Michiel en Pieterjan Larmuseau de deelnemers.

Michiel behaalde de bronzen medaille in het kogelstoten met een worp van 10m56. Hij verbeterde hiermee als eerstejaars scholier ook het indoor clubrecord. Pieterjan nam deel aan het verspringen. Hij bevestigde zijn progressie van de voorbije maanden met een reeks goede sprongen. Met een sprong van 5m47 mocht hij de zilveren medaille in ontvangst nemen. Hij scherpte met zijn sprong ook zijn eigen clubrecord verder aan.

Rebekka Werniest

1 2 3 4 88