Liza De Backer en Pieterjan Larmuseau pakken brons op PK Meerkamp

UnknownHet is een moeilijk jaar geweest, fysiek én mentaal. Begrijp me niet verkeerd, we zijn onze vrienden uit Deux-acren super dankbaar dat we hun accommodatie mochten gebruiken maar toegegeven jongens, het is toch maar een patattenveld he?! En toch, enkele rakkers stonden er zo goed als altijd en met de glimlach. Geweldig toch? Voor het derde jaar op rij trokken Liza en Pieterjan naar het PK meerkamp. Twee jaar geleden haalden ze allebei zilver, nu allebei brons. Critici zouden kunnen denken dat je achteruit gaat dan maar bekijk gerust de foto van het podium, met je 1m60 win je niet zomaar van kerels van 1m82, zeker niet op vijf proeven. Brons, het hoogst haalbare dus.
Liza begon haar medaillekoers met een record op de 60m. Met 9.26 won ze haar reeks en werd ze in totaal derde. Alles wat met springen te maken heeft, is wel naar de bek van ons Liza. Ze sprong 4m02 ver wat net geen PR betekende (2e plaats). Op naar kogel en daar wou ze liefst zo snel mogelijk vandaan. Met 6m76 kon ze de afsluitende 1000m in derde stelling aanvatten. Die medaillekans gaf haar een boost van jewelste, want zo zagen we ons Liza nog nooit een 1000m lopen. Ze heeft de concurrentie op de hielen gezeten, kon nog versnellen en vocht tot op de streep. Kortweg: een verbetering van haar record met bijna 10 seconden (3.37). Haar puntentotaal? 1852 punten, een nieuw clubrecord, ze pakt ze gewoon allemaal de laatste weken! Dikke, dikke proficiat! Liza moest het voor het eerst (wegens kwetsuur) zonder Hanne stellen, ze heeft ze ongetwijfeld gemist. Wij allemaal waren verstrooid naar een tweede opzoek. Volgend jaar terug van de partij? Continue reading

Jelte De Cock pakt zilver in discus en brons in speer op NC Nijvel

IMG_0277Het Nationaal Criterium in Nijvel is misschien niet voor alle nummers een topper maar voor discus en speer waren alle atleten die dit zomerseizoen kleur gegeven hebben afgezakt naar Nijvel. Het moment dus om zich eens te meten met de besten. Er mocht gestart worden met discus. Zoals al het ganse seizoen onbetwist leider, was het ook hier Lars Coenen die de discus het verst gooide en net niet de 50m haalde. Jelte werd mooi 2de met een nieuw persoonlijk record 42m96. In de namiddag was er nog het speerwerpen. Hier beloofde het heel wat spannender te worden. Op papier waren er 4 kandidaten voor de overwinning. Wat verwarring doordat 6 deelnemers ook nog tussendoor horden liepen resulteerde in feite in 2 groepen die elk hun reeks worpen afwerkte en men had niet alle kanshebbers op de overwinning bij mekaar gezet. Jelte maakte deel uit van de eerste groep en gooide zijn 3 worpen met een beste van 42m69. Daarna kwam groep 2 aan de beurt met Jef Misplon en Sander Milloen. Jef en Sander wisten pas in hun laatste worp verder te gooien dan Jelte, Jef pakte de overwinning met 43m89 en Sander de 2de plaats met 43m26. Resultaat een mooie 2de en 3de plaats!

5 Vlaamse en 8 Provinciale kampioenen voor ACG op KVV + PK Masters in Heusden-Zolder

KVVAls seizoensafsluiter mochten onze masters naar het verre Heusden-Zolder voor hun Kampioenschap van Vlaanderen – tevens PK. Maar liefst 6 heren en 1 dame gingen op zoek naar een of meerdere titels. Het zou een mooie dag worden met veel zon en dan blinkt enig eremetaal nog zo veel meer.
Enkelen moesten al vroeg aan de bak en zo mocht Gilbert Maesschalck al meteen als eerste aan de slag op de 5000m bij de M70+. Hij deed dit meer dan voortreffellijk want hij pakte goud en werd zowel Vlaams als provinciaal kampioen. Dit werkte blijkbaar aanstekelijk want in de volgende wedstrijd kwamen Nico Van Damme en trainer Marnix Vandewattijne aan de start. In een tactische wedstrijd was het tot in de voorlaatste ronde wachten vooraleer er enige afscheiding kwam. Met een sterke laatste halve ronde maakte Nico zich los van zijn concurrenten om zo zijn eerste Vlaamse en provinciale titels te pakken. Marnix moest tegen een sterke lichting opboksen en kwam door het gemis aan wedstrijdritme net iets tekort voor het podium maar was nog goed voor Oost-vlaams brons. Intussen gooide Julianne Maesschalck zich naar Vlaams brons met de kogel bij de W65+. Zij werd hiermee wel eerste Oost-Vlaamse en dus PK. Zij deed bij het discuswerpen nog net iets beter door zilver te pakken op het Vlaams wat opnieuw goud opleverde voor het PK.
Net na de middag kwamen de mannen van de kortere afstanden hun opwachting maken en Pascal Rijdant trok de lijn van de andere acg-masters door op de 110mH. Hij werd ondanks de stevige tegenwind zowel Vlaams als Provinciaal kampioen en zou daar later op de namiddag nog Vlaams brons aan toevoegen. Continue reading

ACG talrijk aanwezig op Scott offroad trail in Lombeek

Na een zware zaterdag (spaghetti -eting) trokken we met de masters naar lombeek voor de Scott ofroad trail een wedstrijd met een traditie zeker als je als trainer op de cover prijkt….Al was dit volledig buiten mijn wil om ! Normaal hadden we zaterdag afspraak in Berlare waar het BK halve marathon werd beslist maar dit viel moeilijk door het eetfestijn….vandaar werd de beslissing genomen om zondag naar Lombeek te gaan.
Aan het weer zou het niet liggen,een stalende zon was van de partij….Om 12.45 werd het startschot gelost en vertrokken we voor een prachtige wedstrijd doorheen het Pajottenland Christophe ,Terry,Guido,Jan,Maarten,Katrien,Liesbeth,Emmely en ikzelf kozen voor de lange afstand 26.5km Nico en Annelies kozen voor de 15km waar ook de dochter van Christophe aan deelnam.Het was een mooi maar zwaar parcours ,modder, bergop,bergaf,bossen en allerlei veldwegen kwamen we tegen.Iedereen liep de wedstrijd vlot uit,dit op zich was reeds een prestatie gezien de moeilijkheid van het parcours; Christophe eindigde in de eerste tien ….Proficiat aan de volledige groep voor de prestatie en zeker voor de gezelligheid achteraf.
Alle resultaten vind je op site van de Scott trail.

Jo