Bronzen medaille voor Ruben en Lorenz op BK !!

Het was dit weekend een schitterend BK voor onze cadetten en scholieren! Met 4 persoonlijke records, evenveel clubrecords en 2 podiumplaatsen werd het een fantastische 2daagse! De weersomstandigheden waren niet altijd even gunstig maar dat lieten Ruben, Jordi, Egon en Lorenz duidelijk niet aan hun hart komen.

Het begon al op zaterdag toen Ruben in zijn reeks van de 100m naar een zeer sterke tijd van 11.68 liep en daarmee zijn PR met maar liefst 16 honderdsten scherper wist te stellen (dit ondanks een lichte tegenwind). Tevens beloonde hij zichzelf met het CR waar hij stiekem toch al even op hoopte. Jordi mocht even later aan de slag op zijn 100m. Na een rampzalige start (hij was overduidelijk als allerlaatste vertrokken) snelde hij naar voor en wist zowaar nog als 3de te finishen in 11.52, wat ook voor hem een nieuw PR en CR betekende. Wat zou het gegeven hebben mocht daar een goede start aan voorafgegaan zijn?

Zondag was dan ook revanche dag! Jordi moest al vroeg aan de bak op de 110m horden. Het doel was zijn PR van 16.09 verbeteren. Mits een behoorlijke start en een goede 1ste horde mocht dit geen probleem geven, maar dan kennen we Jordi nog niet goed. Zijn volledige wedstrijd was niet super, hij had nadien ook niet zo’n goed gevoel maar bij het horen van de tijd was er toch wat plaats voor blijdschap: 15.71. Dit leverde hem een gedeelde 10de plaats op (meer…)

315 atleten trotseren de Muur en boelaremeersen in MannekenPisTrail

MannekenPisTrail 2014Na veel voorbereidend werk en enkele drukke weken was het vandaag eindelijk zover. Onze 2de editie van de Mannekenpistrail werd op gang geschoten en dit onder hoe kon het anders dreigende onweerswolken.
Trailrunning staat voor ‘off-road hardlopen’: door de natuur, over smalle paadjes (Trails) rennen en natuurlijke hindernissen zoals heuvels/bergen, rotsen en beekjes bedwingen. Steeds meer lopers zoeken deze uitdagingen op, ten bewijze de meer dan 300 atleten waaronder een 20tal Noorderburen die deelnamen aan de MannekenPisTrail. Op zoek naar meer beleving in plaats van de massalopen over asfalt. Dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te genieten van de omgeving, dit met het nodige respect voor de natuur.

De weergoden hadden het parcours behoorlijk zwaar gemaakt, de boelaremeersen deden hun naam alle eer aan. Na een eerder vlakke aanloop van 2km waren de lopers opgewarmd voor een eerste hindernis: de Muur van Geraardsbergen! In deze 2de editie mochten zowel de atleten die kozen voor de korte afstand (M13) als de atleten die voor het volle pond gingen (M23) onze trots beklimmen. De deelnemers werden door het park en de hondenschool naar “ongekende” hoogtes geleid, om nadien na een welverdiende afdaling richting Wambas en Raspaillebos af te zakken. Ondertussen hielden Valerian Dupont en Lindsey Haak het tempo hoog en kaapten de “First on top” prijs weg door als eerste door te komen op het dak van deze trail, de kapelmuur.

(meer…)

ACGer Lorenz Faveriau geselecteerd voor deelname Memorial Van Damme op 5/9/14.

12 jaar na Joris De Vulder, broer van … , mag ACG opnieuw een scholier afvaardigen voor deelname aan de prestigieuze atletiekwedstrijd “Memorial Van Damme” op vrijdag 5 september. Lorenz zal het in de discipline 1000m opnemen tegen de beste scholieren van Belgie op 800m en 1500m en tevens een aanval doen op het supersterke clubrecord van Joris. Joris deed er toen 2’30” over verbeterde dit als junior nog naar 2’25”.

Hopelijk zullen de weergoden en het wedstrijdverloop Lorenz goed gezind zijn. Maar eerst volgt er nog het Belgisch Kampioenschap te Oordegem aanstaande zondag, waar Lorenz uitkomt op de 800m.
Marnix

2X goud voor ACG op provinciale kampioenschappen 10000m te Ertvelde

AS-Rieme organiseerde voor de 2e maal op rij het PK 10000m. Op de nieuwe zachte piste en met weeromstandigheden die ideaal waren, waren 4 ACG-ers en evenveel begeleiders afgezakt naar Ertvelde.
Stijn De Vulder die in het voorjaar reeds brons behaalde op het BK-10000m ging er van bij de start vandoor, en deed een ongeziene stunt door het hele deelnemersveld op minstens 1 ronde achterstand te lopen. Hierbij ook niet de minsten oa. de kampioen van vorig jaar en van het jaar daarvoor. Ook zijn tijd van 29’42” solo gelopen is vrij uniek.
In dezelfde reeks verbeterde teammaat Bart De Turck zijn PR met 11 seconden (33’09”).
Beiden zijn de steunpilaren voor het Ekidenteam op 11 oktober waar we onze 3e plaats van vorig jaar zullen verdedigen.
In de 2e reeks liep Freddy Van Lierde in de ACG-kleuren naar goud bij de masters 45+ (tijd: 36’27”). Erik Leers stapte halfweg de wedstrijd uit.

Meerdere atleten opteerden om de kortere afstand te lopen een dag later te Oordegem.
Lorenz Faveriau in volle voorbereiding en laatste rechte lijn naar het BK scherpte zijn record op de 400m aan met liefst een halve seconde en duikt hiermee net niet onder de 51”. Patryk Serafinski debuteerde op dezelfde 400m met een tijd van 60”.

(meer…)