Alle aanwezige atleten van groep Eric verbeteren hun PB aanzienlijk op de Putbosmeeting in Oordegem

Het leek wel magic daar op de memorial Leon Buyle, waar alle 6 atleten die deelnamen hun besttijden verpulverden. Het heeft natuurlijk niks te maken met magic, maar wel met goed trainen en elkaar in groep naar mooie prestaties stuwen. Joachim deed in de namiddag op de 400m in een rechtstreeks duel met broer Jonas al 2 sec beter (55.40) dan zijn vorig PB en Jordi trok zich op aan de sterke reeks om zijn al sterke vorige bestprestatie met 1sec21 te verbeteren tot 2.07.59.
De mannen van de 1500m zaten met Daan, Maxime en Michiel in dezelfde reeks en het was Daan die het tempo maakte en zo Maxime (4.22.73), Michiel (4.23.37) en zichzelf (4.24.28) naar sterke tijden bracht. Lars zat in een andere reeks en ging vlot mee in de groep. Het was slechts in de laatste 300m dat hij de rol moest lossen en uiteindelijk uitkwam op 4.37.19.
De uitslag van de andere aanwezige ACG’ers vindt u in bijhorend overzicht.
Eric
20170603 Oordegem

Atletiekpromotie op strand van Oostende met ACG Jelte De Cock op de Urban Memorial Van Damme Discus

Op zaterdag vond de Urban Memorial Van Damme Discus in Oostende plaats, een initiatief van de Memorial Van Damme organisatie om over het gehele land een aantal showcases te doen rond verschillende disciplines in de atletiek. De formule bestaat er in laangdrempelig jongeren te laten kennis maken met de atletiek en tegelijk een programma aan te bieden met internationale toppers dit in een ontspannen sfeer hun prestaties tonen. Zo was er gisteren discus aan de beurt met een voorprogramma voor de scholieren en cadetten en daarna de senioren met onder andere Philip Milanov. Jelte De Cock was uitgenodigd om deel te nemen, de uitnodiging vermeldde duidelijk dat de afstanden niet gehomologeerd worden vanwege de specifieke setup, gooien vanop de stranddijk naar het strand toe, een unieke setting! Het ging er aan toe zoals op grote meetings, een callroom, één toegelaten begeleider, … Jelte wist er met een gooi van 54m64 de 2de plaats te bemachtigen na Lars Coene, die net de 60m grens behaalde. Geen officiële afstand maar heel bemoedigend voor de rest van het seizoen! Het was een leuke dag met veel promotie voor de sport en voor de jeugdatleten de gelegenheid om letterlijk vanop een meter afstand van de ring de toppers aan het werk te zien! Philip Milanov won de meeting met een gooi van 64m68.
Sfeerbeelden.

Gezocht helpers voor Challenge Geraardsbergen Womens Run powered by ACG

Op zaterdag 1 juli steken we als ACG onze schouders mee onder het Challenge Geraardsbergen initiatief door de Womens Run te organiseren. Hiertoe zijn we op zoek naar een 15tal vrijwilligers om dit mee te organiseren. We hebben enkele medewerkers nodig aan de start (Gavers), enkele seingevers, een voorfietser, een nafietser, enkele medewerkers aan de aankomst (Markt). een paar medewerkers om het parcours uit te pijlen.
Graag een mailtje naar ACG of afspreken met Jan Van Lierde of Trainer Jo.
Elke medewerkers wacht een leuke verrassing!

11e plaats voor ACG-heren op Bvv AC te Brugge

Voor het 2e jaar op rij mocht onze Acg-herenploeg optreden in landelijke 2.
Het grote doel dit jaar was de prestatie van vorig jaar te bevestigen en het behoud te verzekeren.  Dit ging echter niet geheel zonder slag of stoot.
Heel wat afzeggingen zorgden ervoor dat we met een fel vertimmerde ploeg moesten aantreden. Maar bij elk nadeel is er een voordeel. Zo konden we hierbij rekenen op heel wat jeugd, en ook de ondersteuning uit onze nieuwe kern Acg-Zottegem zorgde voor een surplus.
Eerste jaars kadet Jonas Gerain opende de wedstrijd met hoogspringen en deed dit met 1m60 heel behoorlijk. Parallel ging ook het 400h van start waar invaller Timothy Vandewattijne jammer genoeg niet verder kwam dan 68sec maar toch goed was voor 4 punten.
Ansel Vandertrappen, startte eveneens op het speerwerpen en deed dit met 47m zeer voortreffelijk. Citaat Ansel: Hoe meer intensief hij niet traint, hoe beter hij wordt.
Het grote voorbeeld van de ploeg – Luc Dauw, nam het kogelstoten op zich, en lukte net niet de kaap van de 7m.
Ondertussen was het de beurt aan Ruben D’Hondt die knap 3e werd op de volle baanronde in een tijd van 52″19 en zich zo langzaam ontpopt tot sterkhouder van de ploeg. Op de 100m kwam inmiddels kadet Emile De Winne aan de start. Emile die als voormalig zwemmer die 1,5 jaar terug de overstap maakte naar atletiek liet dit niet blijken en klokte mooi af in 12″35
Bij de dubbel baanronde was het de beurt aan Master Stefaan Paridaens die tevens zijn eerste wedstrijd in zijn nog prille carrière op de piste liep.  Hij finishte in 2’07″86 en selecteerde zich hiermee voor de deelname bij de bvv-Masters volgende maand in Oudenaarde.
Ploegmakker Wazo De Rouck nam traditioneel de 1500m voor zijn rekening.  Wazo die op tactische wedstrijden steeds op zijn best is, deed zijn naam eer aan, en legde de wedstrijd 1000m lam, om dan de laatste 500m te ontploffen en knap een 3e plaats uit de wacht te slepen.
Op de 3000m was Juliaan Van Lierde van de partij.
Juliaan die vorig jaar zijn seizoen op de bvv met 9’09” opende, deed dit jaar 5 sec beter. Juliaan had desondanks echter op meer gehoopt en herpakte zich mooi op de afsluitende 4x400m.
Op de 5000m zorgde Stijn De Vulder voor de enige Acg-overwinning van de dag, dit in een beklijvende millimetersprint met collega Stijn Garain van acp.

Jordy Van Lierde, tot nu toe enkel bekend van de cross, toonde zijn sprinterskwaliteiten door als eerste jaars scholier een sterke 200m te lopen in 24″83 en later als finisher de 4x100m kleur te geven. Deze 4x100m belooft voor de toekomst. Met Emile, Jonas en Jordy kwamen respectievelijk 2 kadetten en 1 scholier aan de start, aangevuld met supertalent Ansel die de jonge gasten perfect op sleeptouw nam.
De afsluitende 4x400m was bepalend voor de totaaluitslag en wie zou dalen. Acg vocht een fel duel uit met buur acp, maar moest jammer genoeg nipt de duimen leggen. Het inbrengen van Jonas Spitaels kon het resultaat niet meer veranderen.
Hierdoor hadden we het lot niet meer in eigen handen en waren we afhankelijk van de resultaten in de hogere landelijke 1., dat gelukkig in ons voordeel uitdraaide en waardoor we hierdoor volgend jaar opnieuw de Acg-kleuren mogen verdedigen in landelijke 2.

resultaten acg atleten bvv mannen landelijke 2b

Trainer Marnix

1 2 3 4 92