Status werken atletiekpiste

De komende weken zal er intensief verder gewerkt worden aan de nieuwe atletiekpiste. De huidige schatting is dat we tegen eind juni terug gebruik kunnen maken van de atletiekpiste! Toch wel heel goed nieuws! Blijf zeker de website volgen om de laatste updates en details te krijgen naarmate de werken vorderen!

Nieuwe pasmomenten voor clubkledij op 23 en 28 april

ShortsleeveHeb jij nog geen clubkledij of mis je nog iets dan kan je de pasmomenten op donderdag 23/4 en dinsdag 28/4 gebruiken om het passend maatje te vinden. Naast onze officiële clubtrui, die steeds gedragen worden bij deelname aan wedstrijden, bieden wij een gamma van clubkledij aan. Op deze manier willen wij laten zien dat wij samen tot dezelfde club ‘ACG’ behoren en ook deze met de nodige fierheid vertegenwoordigen op allerhande wedstrijden en activiteiten. We hebben voor een ruim assortiment gekozen. Al deze kledij wordt voorzien van het nieuwe ACG-logo en de ondersteunende sponsors.

Wij hebben gekozen voor het merk Erima. Er zijn modellen voor zowel kinderen, dames als heren. Deze artikelen worden verkocht aan een zeer schappelijke prijs. Je kan ze hier al op foto bewonderen.

Op volgende data kan deze kledij worden gepast en besteld.
Donderdag 23 april 2015 van 19u30 tot 21u
Dinsdag 28 april 2015 van 19u30 tot 21u
Locatie: Sporthal ‘De Veldmuis’, Fel.Cauwelstraat, G’Bergen

Bestellingen kunnen enkel gebeuren als ook de betaling ontvangen is.
Met vragen hieromtrent kan je terecht bij Kathleen.

Beker Van Vlaanderen pupillen miniemen 18-19 april

logo_trofeeBeste jongens en meisjes, ouders,
Het winterseizoen is nog maar afgewerkt, of we zijn het nieuwe zomerseizoen al aan het plannen. Op zaterdag 18 en zondag 19 april gaat namelijk de jaarlijkse Beker Van Vlaanderen door voor pupillen en miniemen jongens en meisjes, waarbij de Vlaamse clubs een onderlinge confrontatie aangaan op de verschillende voorgeschotelde disciplines.
Voor de meisjes zal dat zaterdag afgewerkt worden in Ninove en de jongens gaan op zondag naar Huizingen.
Volgende nummers moeten afgewerkt worden:
Pupillen jongens en meisjes: 60m, 60H, 1000m, Hoog, Ver, Kogel, Hockey en 4 X 60m
Miniemen jongens en meisjes: 60m, 60/80H, 150m, 300m, 1000m, Hoog, Ver, Kogel, Speer, 4 X 80m

Als club moeten wij dus 4 ploegen kunnen afvaardigen en daarom vragen we aan al onze atleetjes nu al deze dag vrij te houden.
Ondertussen kunnen de atleten hun voorkeursnummer(s) doorgeven aan hun trainers Koen en Tiffany. (men mag aan max 3 individuele nummers deelnemen (+ estafette) en de miniemen mogen niet dubbelen met 150m, 300m en 1000m)
Koen

ACG jeugd op BK veldlopen in Wachtebeke!

Voor het 2de jaar op rij werden de Belgische Veldloopkampioenschappen betwist in het Provinciaal Domein Puyenbroeck te Wachtebeke. De eerder rustige natuurtaferelen in dit domein werden even opgejaagd door het vele veldloopgeweld. Het begon reeds vroeg met de benjamins, waarbij ploegjes van telkens 3 atleetjes de clubkleuren kwamen verdedigen. Bij onze meisjes had trainer Christophe zelfs 2 ploegjes afgevaardigd, bij de jongens was er één trio. Bij de meisjes liep ACG 1 naar een 29ste stek en ACG 2 liep iets later als 37ste team over de meet. Onze jongens legden beslag op de 45ste plaats. Voor onze allerkleinsten zeker niet onaardig, vooral omdat het voor enkelen de vuurdoop was binnen het veldloopwereldje.

Bij onze pupillen meisjes 2004 zou het weer spannend worden binnen de ACG rangen. De vorige crossen legden ze elkaar het vuur aan de schenen en ook nu was het niet anders. Liza beslechtte het pleit in haar voordeel met een 46 plaats, even verder gevolgd door Lisa (50ste), Hanne (56ste), Felien (57ste) en Emma (65ste) en dit allemaal binnen een handvol seconden. Bij de pupillen jongens wou Milan zijn kunnen laten zien. Met een prachtige 13de plaats kon hij een meer dan uitstekend eerste veldloopseizoen afsluiten. Ook Jonas had goede benen en kon als 60ste een regelmatige race afwerken. Louis had het iets moeilijker en eindigde als 104de.

Bij onze meisjes Continue reading