• Maurine Ricour knalt naar zilver op Bk-marathon te Eindhoven

  Maurine die inmiddels aan haar 3e marathon toe is, werd opnieuw met succes gegangmaakt door vriend Wazo De Rouck. Na een zeer behouden start namen Wazo en Maurine een grote groep atleten op sleeptouw en maakten ze er een heuse afvalrace van. Iets na doorkomst halfweg in 1u21 kreeg Maurine zicht op de 2e plaats en ging vervolgens met een achterstand van bijna 4 min op jacht naar de latere winnares Karen van Proeyen. De laatste 10km die gekenmerkt werd door felle tegenwind en opkomende warmte werd alzo een ware thriller waarin de achterstand fel terugliep en ze uiteindelijk slechts een 50 seconden tekort kwam op de nieuwe Belgische kampioen. Met een tijd van 2u43m02 verpulverde Maurine opnieuw haar persoonlijk record met liefst 10min.
  Maurine die het wedstrijdlopen bij onze ACG-club succesvol combineert met duatlon en triatlon, won 3 weken terug ook al brons op het Bk halve marathon te Wevelgem en een week voordien zilver op het Bk duatlon te Herentals.
  Voor zus Sarah Ricour die eveneens

 • Welkom Anais, Els, Kobe, Sofie bedankt Christophe en Jo!

  Graag bedanken we vanuit ACG trainer Christophe en trainer Jo voor de jarenlange ondersteuning van de club in al zijn activiteiten. Christophe heeft onze allerkleinsten begeleid in hun eerste stapjes in atletiek, Jo heeft jarenlang de mastersgroep begeleid. Bedankt Christophe en Jo!
  We verwelkomen nieuwe trainers Anais Van Snick, Kobe Van Rie en Els Hendrickx die onze alsmaar groter wordende groep van de kleinste atleetjes gaan begeleiden in hun kennismaking met atletiek.
  Sofie Nissens neemt de fakkel over van Jo voor de begeleiding van de mastergroep.
  Veel succes Anais, Els, Kobe en Sofie!

 • Weekend 5-6 oktober Moryloop en ACG Kampenmeeting

  Het weekend van 5-6 oktober wordt een druk ACG weekend. Op 5 oktober is er voor de 20ste maal de Moryloop, alle info hier. Een dag later om 13u is er de ACG kampenmeeting, een unieke gelegenheid om op ons eigen terrein eens te kogelstoten, discuswerpen of speerwerpen. Alle info hier.

  Uitslag Moryloop Uitslagen 20ste Moryloop 5 oktober 2019

  Uitslagen ACG Kampenmeeting
  2019 Kampenmeeting Uitslag Hongaarse Tabel

  2019 Kampenmeeting Algemene Uitslag

   

 • 2 bronzen medailles voor ACG op BK cadetten en scholieren

  Moeskroen is een mooie locatie voor een BK. Als de zon dan ook nog 2 dagen van de partij is, wordt het een hoogdag voor de deelnemende cadetten en scholieren en hun supporters.
  En toch, misschien had ACG in stilte wel iets meer verwacht !

  Op zaterdag bezorgde Kaat De Mulder ACG een eerste medaille, brons in het discuswerpen.
  Lars Van Gansbeke vocht lange tijd mee voor het brons op de 3000m, maar moest in het slot nog 2 atleten laten voorgaan en werd mooi 5de, wel met een serieuze verbetering van zijn PR.
  Anna Baele liep een heel mooie 1500m met een PR verbetering van 2sec als beloning.
  Jasper De Geeter was gekomen om zijn PR te verbeteren en deed dit ook op de 400 bij de cadetten.
  Lisa Libberecht en Audrey Van Der Haegen verbeterden eveneens hun PR op de 400m, Lisa bereikte zelfs de finale maar moest daar spijtig genoeg voor afzeggen wegens andere prioriteiten. Valentine Anyanwu liep zowel de 200m als de 100m maar kon geen finaleplaats bemachtigen, evenals Jonas Gerain en Matthias Van Den Berghe op de 400m bij de scholiieren.
  Laurens Lecocq haalde wel de finale (op de 100m) en werd daarin knap 5de.
  Liza was klaar om voor het eerst dit seizoen zonder stress en met veel goesting haar wedstrijd op de 80mh af te werken. Jammer genoeg kon ze door een foutieve aanmelding niet tonen wat ze eigenlijk in haar mars heeft.

  Op zondag zorgde Jelte De Cock ook voor een bronzen medaille in het speerwerpen, dit wel met zijn allerlaatste worp !! In een taktische 1500m spurtte Thijs Roelen zich naar een ondankbare 4de plaats, Kasper Van Dijcke werd 10de. Onze getalenteerde verspringers, Pieterjan Larmuseau, Jonas Gerain en Ferdinand Nyokila geraakten dit keer niet bij de laatste 8.

  Eric

 • ACG organiseert herfststages voor de jeugd en masters

  Als voorbereiding op de winter organiseert ACG herfststages. Dit keer gaat de jeugd naar Oostduinkerke van 26 oktober tot 29 oktober, terwijl de masters naar Bokrijk gaan van 1 november tot 3 november.

  Alle info en inschrijving voor de jeugdstage kan je hier vinden.

  Alle info en inschrijving voor de masterstage kan je hier vinden.