ACG sprinters maken een sterke seizoenstart!

Na het PK en de BVV stonden er de afgelopen weken heel wat wedstrijden op het programma voor onze sprintende atleten. Hoog tijd dus voor een overzicht van hun prestaties.
De deelnemers aan de meeting in Gooik konden met een positieve boost terug naar huis. Nel en Pieterjan sprongen er respectievelijk 4m85 en 5m40 ver en Elke liep met 28.42 voor het eerst onder de 29” op de 200m. Jammer dat de wind een te belangrijke rol speelt bij deze disciplines maar toch was dit goed voor het zelfvertrouwen. Het speerwerpen diezelfde dag leverde wel geldige prestaties op. Jelte hoeft nog niet onmiddellijk schrik te hebben maar Pieterjan liet er wel een zeer degelijke 29m08 optekenen.
Enkele weken later liep PJ op de 100mHorden de BK-limiet in een nieuw CR: 17.23. Een weekje later verstevigde hij deze tijd nog tot 17.01. Een duik onder de 17sec behoort zeker tot de mogelijkheden, zeker wanneer er geen vallende collega’s in zijn baan tevoorschijn komen. Zet die koffer dus maar al klaar. En wie weet komt daar nog wel een limiet bij. Op het verspringen bijvoorbeeld, mits een minder wispelturige wind (en wat meer slaap) kan er bij de geldige 5m13 nog een ferm stukje bij.

FotoOok Nel mag zich al opmaken voor het BK. Op de Flanders Cup in Oordegem liet ze na 200m een tijd van 27.22 optekenen (ruim onder de gevraagde limiet). Ook na de examens en een weekje kamp wist ze met een tijd onder de 28sec te bevestigen. Verder komt ze op de 100m steeds dichter bij de gevraagde limiet van de 13”20 en verbeterde ze zich in het kogelstoten ten opzichte van vorig jaar. In het hoogspringen wipte ze reeds over 1m35, die 1m40 blijkt voorlopig vooral nog een mentale kwestie te zijn en in het verspringen wist ze haar PR officieel met bijna een halve meter scherper te stellen, 4m63.

Die andere scholier, Ruben, heeft niet 1, niet 2 maar reeds 3 BK-limieten op zak. Na de 100m in 11.45, de 200m in 23.21 heeft hij ook de limiet op de 400m (52.22) te pakken. Hij zal dus een keuze moeten maken. Vorige weekend was hij aan het werk in het Franse Beauvais, waar de internationale Fisec jeugd Spelen plaatsvonden. Hij haalde er een 6de plaats in de finale van de 100m en deed dit nog eens over in de dubbele afstand. Op de volledige baanronde haalde hij zelfs het podium met een mooie 3de plaats! En samen met enkele ander landgenoten kaapte hij nog het zilver weg op de 4x100m en in het ploegenklassement! Een meer dan geslaagde ervaring dus.

Continue reading

ACG-jeugd oogst 7 medailles op Provinciaal kampioenschap!

2 juli tekenden opnieuw heel wat jeugdatleten present op de PK piste in Aalst. De weergoden waren ons niet goed gezind, lange tijd wisselden zon en felle regenbuien elkaar af. Onze atleten lieten het niet aan hun hart komen. En dat er niet op alle nummers een overweldigend deelnemersveld was, doet niets af aan de prestaties van onze jonge atleten. Hun motivatie en inzet werden beloond met mooie resultaten, enkele PR’s en een oogst van 7 medailles voor Jonas, Kaat, Maartje, Jarno, Febe en Elise.

Bij de pupillen jongens beet Jonas Larmuseau de spits af op zijn favoriete nummer, de 60h. En het was meteen prijs. Ondanks zijn trainingsachterstand door blessureleed en dus een minder vlotte wedstrijd, eindigde hij met een tijd van 11”90 – dicht in de buurt van zijn PR – op de derde plek. Wat onwennig maar terecht fier, nam hij even later zijn bronzen medaille in ontvangst.
Op dat moment had Kaat De Mulder bij de pupillen meisjes al haar werperstalent getoond. Bij het discuswerpen haalde ze met een worp van ruim 23 meter – een stevig PR! – de gouden medaille. Met een voorsprong van bijna 5 meter, ben je een meer dan terechte winnaar! Even later vulde ze haar palmares aan met een bronzen medaille in het kogelstoten, op amper 1 cm van het zilver.

Traditioneel zijn de benjamins op het PK pas na de middag aan de beurt. Het was mooi om te zien hoe de 5 meisjes samen optrokken en genoten van de wedstrijden. Die startten onder de felste regen van de dag, maar dit kon hen niet deren. Op de 60m miste Febe De Bolle net de finale. In dezelfde reeks liepen ook Claire en Jenna een mooie wedstrijd. Aukje liep in de volgende reeks naar 10”48, de snelste tijd van de eerstejaars. Dat belooft voor de toekomst. Op het zelfde moment traden An-Sofie Larmuseau en Maartje De Temmerman aan in het hockeybalwerpen. In haar derde poging veroverde Maartje met een worp van 21m40 de zilveren medaille. An-Sofie eindigde op een mooie 5e plaats als eerste eerstejaars. Continue reading

116 lopers trotseren regen in 8e jogging Zandbergen

Slecht weer en voetbal … het was even bang afwachten hoeveel lopers zouden opdagen. De vrees was onterecht. De organisatoren klokten af op 116 deelnemers. Net als de voorbije jaren, stond ACG in voor een vlekkeloos verloop van de start en aankomst van de verschillende wedstrijden. Al bij de eerste start om 19u30 viel de regen overvloedig uit de hemel. De jonge atleten (-8 jaar) lieten het niet aan hun hart komen en ging vol goede moed van start. Bij de jongens haalde David Serafinski (ACG) het voor Jonas Vandenhoeck en De Vlaeminck Lennon (Vita). Bij de meisjes ging de overwinning naar An-Sofie Larmuseau (ACG) voor Liene Bogaert en Annefleur Larmuseau (ACG).
Bij de jongens tot 12 jaar gingen de podiumplaatsen met Milan De Coppel, Tijs Stassijns en Jonas Larmuseau naar 3 clubgenoten van ACG. Ook bij de meisjes tot 12 jaar ging de overwinning met Charlotte Vandenberge naar ACG. Zij haalde het voor clubgenote Xiana Crucke en Van Weyenberg Aline (Vita).
Om 20u weerklonk het startschot voor de langere afstanden, al waren die door de weersomstandigheden noodgedwongen wat korter dan voorzien. De regen van de voorbije weken had het vernieuwde parcours op sommige plaatsen herschapen tot een moeras en modderpoel. Omdat de veiligheid van de lopers niet gegarandeerd kon worden, voerden de organisatoren in laatste instantie nog een parcourswijziging door.
Op de 2,6 km gingen de podiumplaatsen bij de mannen naar Stijn Vermeersch, Stefaan Paridaens en Patryck Serafinski (ACG) en bij de vrouwen naar Nina De Coster (ACP), Els De Schuytteneer (Vita) en Nathalie Arijs.
Op de 5,2 km waren de bekers bij de mannen voor Davy Vanderroost, Kasper Van Dycke (ACG) en Mario Penne en bij de vrouwen voor Kim Monseur (ACG), Kathleen De Medts (ACG) en Bernadette Vekeman (ZA).
Op de 10,4 km ging de overwinning bij de mannen naar Wazo De Rouck (ACG) voor Patrick Van Petegem en Rudi De Coster (ACP) en bij de vrouwen naar Cindy Van Den Bossche (ACP) voor Lisbeth Van Lierde (ACG) en Jorie Soltic.

Wat het resultaat ook was, alle atleten werden voor hun inspanning beloond met een mooie attentie. Na de match konden de aanwezigen op het grote scherm de wedstrijd van de Rode Duivels volgen.Dank je wel aan alle medewerkers, deelnemers en supporters! Bijzondere dank aan ACG voor het vlot verloop van de wedstrijden.
Rebekka
Uitslagen 8e jogging Zandbergen

Na de Cadetten-Scholieren nu ook promotie voor Masters naar 2de landelijke!

IMGL2309Een nieuwe lente een nieuw geluid moeten ze bij de VAL gedacht hebben toen ze het nieuwe systeem voor de masters voorstelden. Vanaf nu worden de ploegen gemengd samengesteld….dit zorgt natuurlijk voor een waaier van nieuwe mogelijkheden maar anderzijds ook wel voor wat problemen.Mannen en vrouwen vormen een ploeg waardoor het belangrijk wordt dat je zowel een voltallige vrouwenploeg als mannenploeg hebt. Bij deze nog eens een dikke mercie aan alle deelnemende atleten want anders …..Die bewuste zondagmorgen rond 11 uur vertrokken richting Bornem met een bijna nieuwe bus van onzen Danny(bus for ACG) want reclame maken is wat verboden zeker?Na een uurtje rijden daar aangekomen ,tent opgezet en rustig beginnen opwarmen…..Alles verliep opperbest zelfs het weer hield stand tot de 3000 m voor onze dames er aan kwam. Sofie had wat verkoeling nodig waarop de sluizen hierboven opengedraaid werden met als nevenverschijnsel dat onze tent stilaan onder water kwam te staan….Niet getreurd echter want korte tijd later stopte het onweer en kon alles rustig verder verlopen.Het bleef spannend tot de laatste proef,zes ploegen mochten stijgen…..zouden we erbij zijn???? Grote teleurstelling toen bleek dat we met twee ploegen op de zesde plaats stonden en dat we minder eerste plaatsen hadden waardoor we op de zevende plaats terecht kwamen. Weg promotie….weg droom en vooral weg champagne….Groot was onze verbazing toen we een mailtje kregen waarin stond dat er een fout in de optelling geslopen was …..waardoor we dan in extremis toch nog zesde werden en naar tweede klasse promoveerden.Zo zie je maar het venijn zit altijd in de staart….Bij deze nogmaals mijn oprechte dank aan allen die meegingen van atleten tot supporters….jullie waren fantastisch!!!!!!
Jo

1 2 3 4 80