• Maurine Ricour verrast met knappe 4e plaats op BK-marathon te Eindhoven

  Een jaar na haar debuut in dezelfde marathon verpulvert Maurine haar persoonlijk record met bijna 50 minuten. Perfect gehaasd door teammakker Wazo liep Maurine een negatieve split waarbij ze haar 2e wedstrijddeel sneller afhaspelde dan haar eerste deel en ondanks de warmte en de wind in een scherpe tijd van 2u53 finishte. Haar 3-jaar jongere zus Margot deed het met luxehaas en toekomstig luitenant Juliaan al even sterk en kneep met een tijd van 3u11 ook nagenoeg 40 minuten van haar persoonlijke besttijd af.

  Uit de masters trainingsgroep konden we rekenen op Filip Florizoone en David Frere die beiden hetzelfde trainingsplan volgden.
  Filip deed het voortreffelijk en dook met een tijd van 2u57 onder zijn vooropgestelde doel. David lag tot halfweg eveneens op schema voor de 3 uur maar moest dan noodgedwongen met een dreigende kwetsuur wat gas terugnemen om te eindigen in een een respectvolle 3u17minuten.

  Ook bij de halve marathon waren met Sofie Nissens, Peter De Cock en Stephan Van Onacker nog 3 acg-atleten van de partij die deel uitmaakten van de marathon-trainingsgroep. Hierbij overschreed Sofie in een inmiddels opgelopen temperatuur naar 28° de eindmeet na 1u40minuten. Stephan moest na amper 5km het tempo fel verminderen door een opspelende blessure in de heup en bereikte de finish pas na 1u51minuten. Peter volgde zijn trainingsmakkers op een kleine afstand en realiseerde net niet de kaap van 2u.

  Enkele foto’s.

  Trainer Marnix

 • ACG stunt met Brons en Zilver in Brussels Ekiden marathon

  Een marathonestafette voor teams met 6 lopers strijden op een heuvelachtig parcours voor het Belgisch kampioenschap.
  Na Brons vorig jaar kon onze mannenploeg met Bart de Turck, Stijn De Vulder, Stefaan Paridaens, Wazo De Rouck, Timothy Vandewattijne en Juliaan Van Lierde ditmaal in hun sterkste bezetting aantreden en in een recordtijd van 2u18m46s, 2 minuten sneller als vorig jaar, de Zilveren plak meenemen naar Geraardsbergen.
  Voor de eerste maal konden we ook een damesteam aan de start brengen. Met Marieke de Backer, Maurine Ricour, Elise Frere, Margot Ricour, Kathleen Merckaert en Sofie Nissens deed ons damesteam het onverhoopt even sterk als de mannen en behaalden ze met een tijd van 3u00m16s eveneens Brons.
  Een prachtige dag met een fiere voorzitter die onze club zowel bij de mannen als bij de dames naast en op het podium zag schitteren!
  Trainer Marnix