Jeugd Oudenaarde afsluiting Blok 1

Blok 1 van het lopende veldloopseizoen zit er reeds op en we hebben al heel mooie dingen gezien. Met Halle, Deinze, Vilvoorde en Oudenaarde zijn er reeds 4 crossen gelopen en het moet gezegd worden, onze ACG-atleten hebben hun beste beentje voorgezet.
Overwinningen, zilveren en bronzen medailles, …  Elke wedstrijd stond er wel een ACG-atleet (of meerdere) op het podium en hebben we laten zien dat er met ACG rekening moet gehouden worden.

Het bleef echter niet enkel bij deze vele ereplaatsen, ook in de breedte wordt ACG meer en meer gezien en kunnen we altijd rekenen op vele deelnemertjes. Meer en meer vinden onze atleetjes de weg naar de veldloopterreinen en de piste en dat is iets wat de trainers enorm tevreden stemt. Elke keer weer proberen Christophe, David en Koen op een speelse opbouwende manier de jeugdatleetjes verder te ontwikkelen en dit zowel bij onze competitievelingen als bij de recreatieve lopertjes.

In Oudenaarde konden we zowat het sportieve kalenderjaar 2014 afsluiten en laat ons hopen dat we 2015 op dezelfde manier kunnen inzetten. De inzet, het doorzettingsvermogen en de plezierbeleving dat af te lezen valt van de gezichten van de kinderen zijn het beeld voor de toekomst. Laat ons op deze manier verder doen en SAMEN onze sport mooi te maken.

In Oudenaarde hadden we nog Thijs en Kasper die lieten zien dat de conditie beter en beter wordt en met hun 2de en 3de plaats enkel nog nationale toppers (meer…)

Jeugd trainingsplanning eindejaar 2014

Dinsdag 16/12/2014 is er voor de groep van David (niet competitie) geen training voorzien (wel op 18/12, 23/12 en 30/12).

Dinsdag 23/12/2014 is er voor de groep van Christophe (kangoeroes & benjamins) geen training voorzien (wel op 16/12, 18/12 en 30/12).
De groep van Koen traint op 16/12, 18/12, 23/12 en 30/12.

Tijdens het kerstverlof zal er geen training zijn op 25 december en op 1 januari.

David,Christophe en Koen.

Indoor seizoen van start voor ACG!

Vandaag werd het indoorseizoen op gang getrokken in de Gentse topsporthal. Zeven jeugdatleetjes waren present en zetten meteen twee nieuwe clubrecords op de tabellen. Nooit eerder durfde een pupillen meisje een wedstrijd 60m horden aan, op die manier vochten Hanne en Liza onderling uit wie de eerste clubrecordhoudster zou worden. Beide meisjes zetten bijzonder sterke tijden neer, Liza werd vierde (12.09), Hanne vijfde (12.11). Hier en daar werden nog pasjes te veel gezet waardoor ik ervan overtuigd ben dat die tijd in de toekomst nog sneller kan. Even later bij de 60m waren de rollen omgedraaid, Hanne sprintte net iets sneller 9.57 (een nieuw record), Liza 9.62. In dezelfde discipline zette Louis zijn reeks verbeteringen van vorig seizoen verder. Louis deed alweer een tiende van zijn tijd af (9.61).

Als eerste jaar miniem kon Elise voor het eerst proeven van de 150 meter. (meer…)

Indoorkalender beschikbaar!

De indoorkalender is beschikbaar op de website met 2 nieuwe kalender categorieën Indoor Pup-Min en Indoor Vanaf Cadet, op die manier kan je makkelijk de wedstrijden vinden die voor jouw groep van toepassing zijn en je zelfs abonneren op die kalender!

Tiffany & Dorothy