Jeugd Jongens schitterend 4e op BVV in Tielt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We waren niet met velen, maar onze deelname aan de BVV is zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan. Jonas moest nog net geen handtekeningen uitreiken na zijn 1m52 (CR) in het hoogspringen en was lang niet de enige ACGer die jaloerse blikken moest verdragen. Door sommige grote clubs werden we naar voren geschoven als een van de favorieten en hoewel we een club zijn bruisend van talent, waren we dat zeker niet. Bij het begin van dit verslag wil ik dan ook graag de tijd nemen om iedereen te feliciteren met zijn prestaties: jongens, jullie waren één voor één top!

Aanvoerder van de ploeg was ongetwijfeld bovenvermelde. Met winst in het hoogspringen, het verspringen en een tweede plaats op de horden, bracht Jonas in zijn eentje liefst 37 punten in de het mandje. Zijn overwinningen deden hunkeren naar meer en waren voor menig atleet ongetwijfeld bron van inspiratie. Van talent naar talent en dan kom je al snel bij Thijs uit. Na een ellendige start van de 1000m begon hij aan een immense inhaalrace en werd uiteindelijk tweede. In zijn zog Milan die luttele minuten eerder nog 7 punten sprokkelde in het hockeybalwerpen (29m49). Voor het kogelstoten bij de pupillen jongens moesten we net niet tossen, al dan niet vrijwillig, was Arne onze hoop in deze discipline. Bij het ingooien ging de kogel nog voorbij de 7 meter, tijdens de wedstrijd moest Arne zich tevreden stellen met 6m60 (5 punten). Ook deze laatste ontpopt zich stilaan tot een groot talent: met een toptijd van 9.15 hoefde hij maar drie concurrenten voor zich te dulden.

(meer…)

Recreanten behalen mooie 9de plaats in Vlaanderens mooiste marathon

ACG heeft recreanten in de club die veel meer in hun mars hebben dan ze dachten. Dit bewezen ze met de aflossingsmarathon in Zwalm waar we met twee teams konden aantreden. Aangezien ik vorige week ziek werd en moest afhaken voor deze wedstrijd, moest ik naar een oplossing zoeken voor mijn team Oké-koffie. Stephane nam daarom twee aflossingsbeurten voor zijn rekening.

Het Team Oké-koffie behaalde uiteindelijk een mooie en verdiende 9de plaats (op 28 teams) in 3u37″35. Myriam moest de spits afbijten (5.1km). Aan aflossing twee wachtte Sofie voor haar 5.9km. Aflossing drie was voor Koen (10.1km). Stephane liep voor twee (vierde en vijfde aflossing), goed voor in totaal 12.5km. Als zesde en laatste was Sofie, beter bekend als Sofie Oké Koffie, aan de beurt voor haar 8.395km.

Het tweede team, Team Grupello, legde beslag op een mooie tiende plaats in 3u38″12. Veerle was (meer…)

ACG ondersteunt meetings voor basisonderwijs en mensen met een beperking !

ACG ondersteunt de sportdienst van de stad Geraardsbergen bij de organisatie van een interscholenmeeting voor het basisonderwijs op 14/5 van 13u tot 16u en een meeting voor mensen met een beperking op 24/4. Dit jaar zal dit een hele dag omvatten nl. vanaf 10u zullen er allerlei spelletjes doorgaan en dit tot de middag, met in de namiddag vanaf 13u de klassieke meeting.
De sportdienst heeft ons gevraagd om indien mogelijk aan beide mee te helpen, wel met de nadruk op de namiddag. De beide, zowel de spelletjes als het atletiekgedeelte zullen zeker doorgaan want er is ook een regenscenario voorzien in sportzaal De Veldmuis ! Bij goed weer gaan beide natuurlijk door op het Stedelijk Sportstadion.
Langs deze weg een warme oproep om mee te helpen op deze meetings en er een fijne dag van te maken! Aarzel dus niet en druk hier om mee te helpen op de interscholen of de meeting voor mensen met een beperking en bezorg deze atleten een fantastische dag!

 

Eerste zomer jeugdmeeting in Oordegem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De eerste wedstrijd van het zomerseizoen genoot maar weinig belangstelling, niet alleen van onze ACG’ers maar ook bij de andere clubs was dit het geval. Jonas G. liet de tegenstand meteen voelen dat hij een van de te kloppen mannen is deze zomer. Niemand kon antwoord bieden op zijn 4m37 (PR) in het verspringen (de tweede beste van de dag haalde 3m70). Niet veel later toonde hij ook op de 60m de beste te zijn (8.95 en opnieuw PR). Ondertussen overtroffen onze miniemen zich in het speerwerpen. Joachim gooide de speer liefst 24meter ver, Michiel verbeterde zijn record met liefst 5 meter en ging voorbij de 23m en Pieterjan deed het met 22m ook lang niet slecht voor zijn eerste keer. Deze laatste mocht wat later de zilveren medaille in ontvangst nemen voor een sprong van 4m48 ver. Ook Michiel waagde zich aan de geliefkoosde discipline van zijn broer maar behaalde met 2m85 net niet zijn doel. Pieterjan kreeg het ten slotte zwaar te verduren tijdens de 1000m, hij was dan ook ontgoocheld met zijn tijd van 3.18. Joachim kon wel tevreden zijn, hij verbeterde zijn record tot 3.41. De volgende wedstrijd op ons programma is de beker van Vlaanderen, hopelijk kunnen we er dan een mooie clubprestatie van maken!

Tiffany

ACG Jeugd zomerkalender beschikbaar!

DSC_1697

De VAL heeft er ons lang laten op wachten, maar hier is hij dan: de zomerkalender 2014!!!
Bij het opstellen hebben we in de eerste plaats rekening gehouden met de verplaatsingen en hebben we verder getracht toch een gevarieerd aanbod te kunnen presenteren. Op deze meetings zal er ook begeleiding zijn van één of meerdere trainers die atleetjes én ouders kunnen bijstaan met raad en daad.
De komende weken zullen we op de trainingen zoveel als mogelijk de verschillende disciplines aan bod laten komen, zodat iedereen goed voorbereid zijn verschillende nummers kan aanvatten.”

Hier kan je de jeugdkalender vinden!

Koen