Zilver voor Lorenz, brons voor Ruben en 2 finaleplaatsen op KVV Kampioenschap van Vlaanderen Cad/Schol

KVV Brons voor Ruben, Zilver voor Lorenz!Helse regenbuien en fikse tegenwind afgewisseld met aangenaam warme temperaturen vormden de alles behalve ideale omstandigheden op het KVV Cad/ Schol. Vier van onze clubgenoten gaven er het beste van zichzelf, en dat deden ze met groot succes!
De jongste van de 4, Ruben, ging een eerste maal van start in de reeksen van de 100m. Uitkomend naast “de te kloppen man” liep hij naar de 4de beste tijd. Goed voor een finaleplaats later op de dag. In die finale werd het razend spannend! Ruben nam een zeer goede start en streed volop mee voor een podiumplaats. Hij zette een nieuw PR neer van 11.84 maar toch nam de ontgoocheling de bovenhand want hij strandde op amper 2 honderdsten van brons (van de eerder vernoemde te kloppen man) en op 1 honderdste van het clubrecord.
Met deze gedachte in het achterhoofd vatte hij terug de opwarming aan voor de 200m. Hierin besloot Ruben te pokeren: gokken en verliezen of gokken en (voor zichzelf) ‘winnen’. Vanuit baan 2 ging hij er voluit voor: nam een goede start, zat onmiddellijk in het spoor van de man voor zich en ging verder op zoek naar de koplopers. Doorbijtend tot op het einde leverde het opnieuw een spannend gebeuren op! Ruben werd beloond voor zijn gok met jawel, een bronzen plak! En verwees hiermee, diezelfde favoriet van de 100m met 1 honderdste naar de 4de plaats. Totaal onverwacht komt dit nog zo mooi aan, Proficiat!

Net als Ruben ging Jordi van start in de reeksen van de 100m maar dan bij de scholieren. Voor hem was het belangrijk een goede start te nemen. Dit deed hij behoorlijk en finishte in 11.72 Nu maar afwachten of dit zou volstaan voor de finale? Uiteindelijk bleek hij de 7de tijd te hebben neergezet, 2 plaatsten beter dan op de inschrijvingslijst en goed voor de finale! Tussendoor maakte hij even een uitstap naar de  110mHorden. Mits het opkrikken van het hordegevoel en het daarmee samengaande zelfvertrouwen was hij er volledig klaar voor. Na een behouden start zette hij pas na de eerste horde echt door maar toen was hij wel vertrokken. Hij snelde nog naar een goede 16.34 en deed hiermee ook 1 plaatsje beter dan bij de inschrijving. Als afsluiter was er voor hem dan nog de finale van de 100m. Hierin had Jordi niets te verliezen en kon dus zonder enige stress of druk lopen. Helaas liep hij tijdens deze 100m een blessure op en moest nog even langs de EHBO-post. Hopelijk valt het al bij al nog mee en kan hij deelnemen aan het BK binnen 2 weken.

(meer…)

ACG stapt mee in Giesbergse Processie van Plaisance op zondag 24/8

Processie PlaisanceTraditiegetrouw gaat in Geraardsbergen op kermiszondag de PROCESSIE VAN PLAISANCE uit en dit jaar is dit op zondag 24/08/2013.Deze jaarlijkse rondgang in de stad wordt gekleurd door deelname van alle Geraardsbergse verenigingen, vergezeld van hun clubvlag en  hun mannekenpis, getooid in de kleuren en de kledij van de vereniging.
Op deze processie mag ook ACG mét ons mannekenpis in zijn ACG -kostummeke niet ontbreken (reklame voor onze mannekenpistrail op 31 augustus!).

Hierbij doen wij een warme oproep aan eenieder die zich zondagmorgen 24/08/2013 tussen 9u30 en 12 uur kan vrijmaken. Wij spreken af om 9u30 uur aan het clublokaal ‘De Presse’, op de Markt, graag in clubkledij. Na de rondgang nestelen wij ons nog even op het terras van De Presse voor een drankje U graag aangeboden door de club.
Wij rekenen op jullie allen voor deze plezante uitstap.

Sportieve groeten,
Het clubbestuur

NB : deze deelname telt ook mee voor deelname aan de jeugdstage.

Oordegem 5 augustus en Aalst 10 augustus

Een kwartet sprinters en 1 werpster trokken afgelopen dinsdag naar Oordegem om zich nog eens te testen. Ruben slaagde hierin met grote onderscheiding door als enige zijn PR op de 100m scherper te stellen. Met 11.86 en een goed gevoel kan hij zich opmaken voor het KVV komende vrijdag. Ook op de 200m deed hij het niet onaardig maar het vrij lange wachten zorgde voor een matigere 24.13. Shari hield het bij een mooie ‘onderscheiding’ door haar seizoensbeste neer te zetten op de 100m. Daarmee strandde ze op 3 honderdsten van haar PR (14.31). Jordi en Egon gingen op diezelfde afstand in dezelfde reeks van start maar beiden hadden de lijm van hun spikes vergeten halen met een moeizame (lees maar: slechte) start tot gevolg. Hierdoor zat een echt goede tijd er niet in en leerden we nog maar eens dat een training niet hetzelfde is als een wedstrijd. Jordi wist alsnog de reeks te winnen in 11.80 terwijl Egon met 12.16 vrede moest nemen. Egon liep nadien nog de 200m maar ook daar viel geen goede start te noteren. Technisch gezien verliep de rest van de wedstrijd wel heel goed wat uiteindelijk belangrijker was dan de tijd. Tenslotte was ook Elke present in het discuswerpen. Zij kende geen superdag maar leek me gezien de beperkte trainingsmogelijkheden best tevreden met haar 31m41.

(meer…)

Mooie namiddag voor onze jeugd in Oordegem!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp enkele spatten regen in het begin van de namiddag na, kenden we zeer mooie omstandigheden om heel wat PR’s neer te zetten. Onze jongsten gaven alvast het goede voorbeeld. 2 verlegen benjamin meisjes toonden hun snelle benen op de 60m. Laura ging er als een speer vandoor en bouwde in haar reeks een mooie voorsprong uit. Ze verbeterde zich opnieuw tot 10.02(!!) en werd in totaal knap 5de. Maartje volgde in diezelfde reeks het spoor van Laura en liep op haar beurt als 3de over de finish in 11.07 Met deze tijd verbeterde zij zich met maar liefst een halve seconde!! Super gedaan meisjes!

Even later waagden ze hun kans in het hockeybalwerpen. Maartje deed dit niet onaardig met 10m95 terwijl de 1 jaar oudere Laura met 13m90 haar eerste hockeywedstrijd afrondde. Tenslotte namen beiden nog deel aan de 600m. Voor Laura opnieuw de eerste keer maar ze hield knap stand met 2.35 als resultaat. Maartje ging snel van start, moest nadien de rol even lossen maar sprintte in de laatste rechte lijn nog een atleetje voorbij om zo met ruim 4seconden haar PR scherper te stellen, trainer Christophe mag alweer fier zijn!

Bij de jongens ging Louis, in een spannende 60m reeks met winst aan de haal en werd daarbij beloond met een PR (10.02), Jonas nam een zeer goede start maar moest nadien de rol wat lossen en strandde op 10.63. Niet veel later sprong Jonas alles van zich af in het hoogspringen. Met een verbetering van 22cm  tegenover vorige jaar werd hij knap 10de met 1m02 (zelfde prestatie als de 7de). Eerder nam hij ook al deel aan het hockeybal waar hij zijn PR verstevigde met bijna 30cm tot 22m96. Nadien was er nog de 600m waar vooral Tijs indruk maakte. Goed halfweg wedstrijd gooide hij alles en iedereen van zich af om solo naar 2.01 te snellen, 5seconden sneller dan voorheen. Ook Jonas liep ondanks krampen naar 2.13.

(meer…)