Kristof De Smet wint in Knokke!

ACG’er Kristof De Smet heeft in Knokke de Argenta Running Tour over 6,5 km gewonnen. De 40-jarige Kristof is aangesloten bij Atletiekclub Geraardsbergen “team Vandewattijne” waar Marnix Vandewattijne, Werner Mory en topatleet Stijn De Vulder de trainingsschema’s voor hem opstellen. Echtgenote Lindsay De Couck werd er mooi 4de in de 4km race in 16:37. In de 10km werd Stephan Van Onacker 20ste bij de M45 in 43:30.

 

Jelte De Cock pakt 2 zilveren medailles op het PK, Ruben Dhondt is goed voor brons, net als Elke De Vleeschauwer

Bij de groep van Eric was het uitkijken naar het resultaat van een aantal gerichte snelheidstrainingen na een uitstekende winter.
Zaterdag was de afspraak in Gent achter de topsporthal. Het weer was winderig en fris en de 800m stond op de planning van de ganse groep.
Iedereen verbeterde ruim zijn tijd van vorig jaar, Joachim zelfs met bijna 10 sec. Jordy krijgt zelfs het minimum voor het BK in zicht met zijn 2.15. Maxime won zijn reeks in 2.19 (verbetering van meer dan 7 sec), broer Michiel haalde in zijn spoor 2.20 (verbetering van meer dan 2 sec). Pieterjan strandde op 2.25.
Jonas bij de scholieren verbeterde met meer dan 6 sec naar 2.13. Jelte pakte uit met een discusworp van 41m73 goed voor zilver.
Michiel bleef lichtjes onder zijn PB met een kogelstoot van 8m73.

Zondag was ACW St Niklaas de gastheer, maar het weer was niet van de partij, het was winderig, koud en af en toe een kletsnatte bui maakte het er niet beter op. Jordy en Joachim traden aan op de 400m, onder de minuut was het streefdoel. Beiden slaagden ruim in hun opzet met 58.63 (Jordy) en 59.25 (Joachim).
De 1500m bij de cadetten was er één om van te smullen als ACG supporter. Met 4 atleten op 12 aan de start van de snelste reeks miste Kasper op een haar de bronzen medaille (4de in 4.40.95), de broertjes De Smedt verpulverden hun besttijd van vorig jaar met 15 sec (4.47 en 4.48) en Lars bleef als debutant direct onder de 5 minuten, een mooie prestatie als 1stejaars.
Bij de scholieren was het een groot pak deelnemers, moeilijk dus om positie te kiezen voor Raf, die uiteindelijk toch met een mooie verbetering van 7 sec uitkwam op 4.49.
Net als in het discus behaalde Jelte ook in de speer zilver, het was pas met de laatste worp dat de winnaar voorbij Jelte ging.
Ook Elke zorgde voor een medaile, brons in het discuswerpen.

Elke en Shari presteerden in het verspringen naar behoren met 4m38 en 4m27 (PR) als eindresultaat. Pascal nam deel aan de 100m maar met een rugwind van 4m/s werd geen geldig resultaat neergezet. Ruben, Anton en Jordi gingen dan weer voor de 200m. Continue reading

2 overwinningen voor ACG op BVV Pup/Min Jongens in Huizingen!

Vooraf wil ik alle atleten proficiat wensen met hun prestaties en alles supporters bedanken voor de vele aanmoedigingen. We waren met een kleine delegatie maar we hebben met trots onze clubkleuren verdedigd. Net zoals bij de meisjes werden ook de jongens af en toe getrakteerd op een regenbui.
Bij het eerste nummer, 80m horden (miniemen) hebben we verstek moeten geven. Alsook bij het hoogspringen (miniemen) en in extremis bij de 4 x 80 meter (miniemen).

Lars (hockey pupillen), Roel en Thomas (verspringen pupillen) openen de dag voor onze club. Ook Robin stoot voor de eerste maal de kogel (3kg). Kort daarna volgt Jonas (60m horden pupillen) met een eerste overwinning (13 punten) en een persoonlijk record. Hannes gaat voor de eerste maal van start op de 300m. Hij loopt een mooie egale wedstrijd. Nadat hij uitgepuft was, komt hij nog eens aan de start voor de 80meter samen met Robin.
Om 15u werden werden Lars, Louis en Thomas aan de kogelstand verwacht. Zowel Lars en Louis missen hun eerste worp . De tweede worp lukt voor iedereen. Louis en Thomas haasten zich voor de 60 meter waar ze ook Roel tegenkwamen. Louis lukt zijn 3de worp nog maar de wissel bezorgt hem spijtig genoeg geen verdere worp.

Ondertussen zijn Sverre (speer miniemen), Jonas (hoog pupillen) en Hannes (ver miniemen) begonnen aan hun wedstrijd. Jonas blijft bij de laatste 3 over bij het hoogspringen en Hannes springt zijn eigen benen voorbij. Sverre gooit voor de eerste maal de speer in het veld. En doet dit met 3 geldige pogingen.
Na deze prestatie mag hij aantreden voor de 150m en wordt knap 2de in zijn reeks.

We zijn ondertussen aangekomen aan de reeksen van de 1000m. Jarno en Roel lopen in de eerste van de 2 reeksen. Jarno loopt van start tot finish aan de leiding en klokt af met een zeer scherpe tijd waar de tweede reeks niet meer aangeraakt. Goed voor onze tweede overwinning. Roel perst er in de laatste rechte lijn nog een spurt uit.
Milan start in de eerste reeks, maakt in de eerste bocht extra meters en finisht uiteindelijk als 6de van zijn reeks. Robin loopt in de tweede reeks, blesseert zich onderweg maar finisht op karakter.
Als laatste nummer lopen 4 pupillen (Roel, Thomas, Jonas en Louis) in een spannende wedstrijd naar een derde plaats in hun reeks.

We eindigen met een totaal van 113 punten en mogen tevreden naar huis keren.
Trainer David

Uitslag BVV Pup-Min 20160417

Organisatie trainingen vanaf 12 april 2016

Vanaf dinsdag 12/4/2016 zal de miniemengroep van Koen getraind worden door Tiffany Van Leuven, Shari Van Lierde en Darlien Van Wittenberghe. Shari en Darlien zijn op dit moment bezig aan de cursus initiator atletiek in combinatie met hun sportgerichte opleiding. Voor de trainingen volgen ze alle drie hetzelfde schema, in onderling overleg opgesteld, zodat ze op elkaar afgestemd zijn en elke tak van de atletiek evenredig aan bod komt. Dit is beslist op een vergadering met de andere trainers en een afvaardiging van het bestuur.
We zijn er zeker van dat het enthousiasme van de 3 trainsters een positief effect zal hebben op de atleten.
Wij hopen stellig op de steun van de ouders bij deze trainerswissel.
Trainers en bestuur Atletiekclub Geraardsbergen.

Eerste oefenmeeting op nieuwe piste, eentje om in te kaderen

We keren even terug in de tijd. Een jaar geleden was er van enige atletiekpiste in Geraardsbergen geen sprake maar er waren mooie vooruitzichten. De aannemer was gestart met de aanleg van onze tartanpiste die net voor de winter plechtig geopend werd tijdens de kampenmeeting. Spijtig dat de installatie van de voorbereidingen voor de electronische tijdopname niet tijdig klaar waren, dus maar handgestopt werken. Maar een piste is natuurlijk gemaakt om ook loopwedstrijden te houden en dat was tot op heden nog niet gebeurd.

Daarom was het hoog tijd dat wij als club een eerste test hielden in de vorm van een oefenmeeting voor onze eigen jeugd. Aangezien deze net in het paasverlof viel was het een beetje afwachten hoe groot de opkomst zou zijn en het moet gezegd: alle verwachtingen werden ruimschoots overtroffen.
Er kwamen niet minder dan 74 moedige atleetjes opdagen voor een avondje atletiek van de bovenste plank. Ook de ouders waren in grote getale aanwezig want de tribune was bijna helemaal gevuld met enthousiaste supporters. Het weer was echt ideaal om te lopen, springen en werpen en dat vertaalde zich in enkele mooie resultaten.
Nadat alle proefjes van de 4-kamp doorlopen waren werden de kinderen nog eens verrast met een goodiebag ons geschonken door onze vele sponsors. Hiervoor een hartelijke dank.
Natuurlijk gaat ook een woordje van dank uit naar de talloze medewerkers die ervoor zorgden dat alles vlot verliep. Zonder jullie konden onze kinderen zich niet uitleven in hun favoriete sport.
Laat deze eerste test een aanzet zijn tot een mooi zomerseizoen die al beginnen met de BVV in het weekend van 16 en 17 april. Wij zien jullie allemaal graag terug bij een volgende organisatie.

De resultaten van benjamins, pupillen, miniemen, kad-schol zijn nu beschikbaar.
Pascal