PK veldlopen Deinze 2015 Jeugd: Het PK van net niet

Onze jongens en meisjes waren klaar voor dit PK. Dat hadden ze bewezen de afgelopen weken in Hamme en Bornem. Deze afsluiter van Blok 2 moest dus spektakel en spanning bieden en alle atleetjes waren er dan ook op gebrand hier hun kunnen te tonen. Onder een aangenaam winterzonnetje en op een snel parcours zagen we onze kleinste ACG atleetjes het beste van zichzelf geven. Febe (7de!!) en Toon (10de) haalden op een prachtige manier de top-10 van dit PK en Hanne (14de), Maartje (23ste), Thomas (21ste) en Lars (54ste) liepen een meer dan verdienstelijke wedstrijd.

Bij de pupillen meisjes was er naast Kaat bij de jongste (42ste) een sterk ACG team present. Lisa eindigde knap 8ste iets verder gevolgd door Felien die er zin in had en na een sterke remonte beslag kon leggen op plaats 17. Hanne (24ste), Emma (28ste), Liza (29ste), Mie (in haar debuutrace direct mooi 32ste) en Fien volgden in haar kielzog. Bij onze pupillen jongens kon Milan Collijns met enige ambitie (winnaar in Bornem) aan de start verschijnen. Hij liep een heel sterke en regelmatige wedstrijd en was lange tijd op weg naar een bronzen plak, doch werd in de laatste meter voorbij gesneld en eindigde als ondankbare 4de. Een ontroostbare Milan mag desalniettemin terugblikken op een puike prestatie. Falke en Jonas eindigden 41ste en 43ste.

Bij onze miniemen meisjes Continue reading

PK Deinze 2015 Van kadet tot master!

In een stralend Deinze was het uitkijken naar de prestaties van de atleten die al een ganse winter gericht aan het trainen zijn naar de provinciale en nationale kampioenschappen. Zoals altijd in de sport reageert niet iedereen gelijk op dezelfde trainingsarbeid en zijn er kleine ongemakken die de opbouw en de afwerking verstoren. Het voornaamste was dat iedereen met goesting aan de start stond en dat na de wedstrijd de ganse groep weer verzamelde om de ontgoochelden te troosten en de blijen te feliciteren. Schitterende groepsgeest, jongens en meisjes !!
In de provinciale kampioenschappen worden de rangschikkingen opgemaakt per geboortejaar, de behaalde plaats wordt dan ook per geboortejaar vermeld in onderstaand verslag.

Emma VD Stockt startte als eerste van de groep bij de kadetten meisjes en in haar gezwinde stijl snelde ze naar de 14de plaats bij de 2de jaars (op 22 deelnemers). Bij Emma staat alles in het teken van triatlon maar het siert haar dat ze tijd maakt om ook ACG te vertegenwoordigen op dit PK.

Bij de kadetten jongens 1ste jaars waren er in totaal 26 deelnemers. Daan Beernaert wist zich heel mooi te plaatsen binnen de top 10 (9de plaats), dit na een week van ‘zware benen’. De broertjes De Smedt bleven zoals steeds in elkaars buurt, ze gaan samen met rasse schreden vooruit. Michiel spurtte zich naar een 12de en Maxime naar een 13de plaats. Joachim Gerain is de man die dit seizoen waarschijnlijk de grootste stap voorwaarts heeft gezet, opnieuw bevestigde hij met een 17de plaats. Jordy Van Lierde wilde kost wat kost deelnemen aan dit PK ondanks zijn verminderde trainingsarbeid ten gevolge van slepende hoestproblemen. Hij voelde zich beter en werd 20ste en was daar heel tevreden mee.

Bij de kadetten jongens Continue reading

Team Vandewattijne zowel in het veld als indoor

IMG_0540Op zondag 25 januari ging in het verre Hannuit het tweede luik van de Lotto Crosscup van start. De combinatie van modder en sneeuw toverde de Haspengouwse velden om tot een loodzware omloop van deze topcross. Bij de senioren mannen tekende Stijn De Vulder zoals steeds present voor deze vijfde manche. Van bij de start ging Stijn goed mee met andere Belgische toppers waaronder Kim Ruell, Abdelhadi El Hachimi, de broers Basemans enz. Naarmate de ronden afgehaspeld werden, begon het parcours steeds meer op een schaatsbaan te lijken. Dat zorgde natuurlijk voor ongewenste uitschuivers alsook opgaves, maar Stijn vocht tot de laatste meters. Letterlijk tot op de streep want hij kwam als snelste uit een spurt tegen een Keniaan en een Ethiopiër! Dat leverde hem niet alleen een knappe 13e plaats (7e Belg) op, maar ook welverdiende complimenten van zijn verslagen tegenstanders. Diep vanbinnen zit er zeker een spurtbom verscholen in ons “beast van Giesbeirgen”!

Stijn was nog niet goed bekomen of Nele De Vleeschauwer stond al klaar voor haar korte cross. Nele nam een goede start en trachtte dat tempo zo lang mogelijk vast te houden. In de tweede wedstrijdhelft zagen we kleine tekenen van verzwakking maar ze probeerde de schade zoveel mogelijk te beperken. Ook zij won, net als Stijn, een spurtduel in de laatste rechte lijn. Ze kaapte de zevende plaats weg! Na afloop gaf coach Marnix nog even mee zijn atlete nog nooit zo sterk gelopen te zien hebben.

Zo’n goede 100km westwaarts deed de Gentse Topsporthal dienst als locatie voor de Vlaamse indoorkampioenschappen. Daar Continue reading

Bornem: ACG jeugd toont zich

De winterse omstandigheden hebben enkele moedige ACG-jongeren niet weerhouden om af te zakken naar het Antwerpse slijk in Bornem. De puike organisatie van deze club overhaalde ons deze wedstrijd op te nemen in onze winterkalender en het mag gezegd worden … Ook dit jaar leverde SPBO een vlekkeloze organisatie met een mooi niet te onderschatten en toch heel overzichtelijk parcours. Uiteraard konden onze atleten ook eens de strijd aangaan met het Antwerpse veldloopgeweld.
Onze benjamins Febe en Maartje mochten alweer als eersten aantreden en maakten er weer een leuk onderonsje van met een 18de en 19de plaats als resultaat. Bij de jongens kwamen Toon en Kylian aan de start. Toon had er heel veel zin in en moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de heel onfortuinlijke 4de plaats. Maar toch een knappe prestatie, proficiat. Bij onze pupillen meisjes laat Lisa tegenwoordig niet enkel een snelle start zien, maar ze blijft haar inspanning verder zetten. Een sterke prestatie werd beloond met een super 6de plaats. Moedige Kaat knkte zich door de Bornemse modder en Felien knokte met een offday. Milan Collyns toonde bij de pupillen jongens zijn klasse en nam van in de eerste meters de wedstrijd in handen. In de 2de ronde wist hij zich met een splijtende versnelling te ontdoen van zijn laatste belager om uiteindelijk makkelijk zijn 1ste overwinning binnen te rijven. Jonas en Louis volgden even later.

Milan gaf duidelijk Continue reading