Geen superdag voor Stijn De Vulder op Vlaams kampioenschap te Rotselaar.

Na een eerdere sterke wedstrijd te Hannuit waren de verwachtingen op een goede prestatie voor Stijn zeer hoog. Het snelle parcours met veel bochtenwerk was echter ditmaal niet de bondgenoot van Stijn. Na 2 ronden in de voorste gelederen vlot mee te lopen, moest Stijn toch de rol lossen en liep diep ontgoocheld als 17e (10e pl. Vlaams) over de streep.
Bij de seniores dames deed Lindsay De Couck met haar deelname vooral een goede zaak voor het ACG-wintercriterium. Een dag eerder was Lindsay eveneens present op de Indoor te Gent, waar ze samen met manlief “Kristof” de 1000m voor hun rekening namen en respectievelijk een tijd van 4’12” en 3’04”  lieten optekenen.
Freddy Van Lierde die momenteel aan de leiding staat in het crosscriterium behaalde een 10e plaats en verstevigt hiermee zijn leidersplaats.
Uit de groep van Eric kwam Sjef Crociamont aan de start bij de cadetten en behaalde een mooie 43e plaats op 58 deelnemers. Sjef schuift hiermee op naar de 2e pl. in het ACG-criterium.

Dit weekend werd voor de eerste maal de “Valentine – Run & Bike” op de flanken van het Boelaere- en Arduinbos georganiseerd. Hierin behaalde het valentine team “Stijn Fonck & Lindsey Haak” een mooie 3e plaats. Net zoals het team bij de mannen “Timothy Vandewattijne & Wazo De Rouck”. Dit nipt gevolgd door het duo “Bart De Turck & Guy De Blander”.
Wazo werd een week eerder ook al prachtig 2e op de 35km trail in Braine le Comte. Deze wedstrijd werd eveneens gekleurd door collega Juliaan Van Lierde die op de 45km-afstand stevig aan de leiding liep. Juliaan werd echter door de vooroprijdende fietsers verkeerd gestuurd en kwam na 3km omweg pas als 7e over de streep.

Marnix

ACG te gast bij Hugo De Praatpaal op Radio Delta 106.9 tussen 12-14 vandaag!

Vandaag is ACG te gast samen met de padstappers in het Club & Co programma van Radio Delta. Gedurende twee uur worden de clubs in de schijnwerpers gezet.Dit alles wordt in goede banen geleid door presentator Hugo De Praatpaal. Op het einde van het programma wordt de vertegenwoordiger van de club of vereniging ook nog onderworpen aan een (gemakkelijke) quiz met twee meerkeuze antwoorden. Er worden vijf vragen gesteld over de meest uiteenlopende onderwerpen. Bij ieder goed antwoord ontvangt de club of vereniging een ticket voor de clubkas. Meer info op http://www.deltaradio.be/club-co/

ACG loopt op 4 juli de Montafon-Arlberg bergmarathon!

ACG organiseert ook dit jaar weer een trail zomeruitdaging. Na 3 jaar Swissalpine willen we ook in 2015 een uitstap organiseren waar elkeen zijn uitdaging kan in vinden.
Dit jaar trekken we naar Oostenrijk om er op zaterdag 4 juli deel te nemen aan de Montafon-Arlberg Marathon.

Reisplan: afreis op woensdag 1 juli, terugreis op maandag 6 juli.
We logeren in de buurt van St. Anton am Arlberg (900 km). Ken je een goed adres geef dit dan zeker door aan Jan die zorgt voor de accommodatie!

Op het programma staan verschillende afstanden, voor elk wat wils.
Marathon: 42km, 1330 +hm, 800 -hm, max hoogte 1900m, Garminprofiel, 44-65 euro, alle infofilmpje.
33km: 1190 +hm, 36-56 euro, alle info.
16km Panoramatrail: 20-31 euro, alle info.

Ga je mee ?
Schrijf je dan hier zo snel mogelijk in (zodat we kunnen zorgen voor de nodige accommodatie en vervoer).
Stort 200 euro per persoon op rekening van ACG BE54001016860797 GEBABEBB met vermelding van je naam en Montafon 2015.
Schrijf je zelf in voor de wedstrijd op deze link.
Alle verdere info bij Jan, Peter of Mario of via mail.

Veldloop Lokeren zet Blok 3 in met 2de overwinning voor Kobe Van Rie!

DSCN1543Twee blokken zijn reeds verwerkt en met de veldloop van Lokeren wordt de laatste rechte lijn richting BK te Wachtebeke ingezet. Met 20 ACG-atleetjes waren we present in het Park ter Beuken, de ene al enthousiaster dan de andere. Verkoudheden en winterse kwaaltjes maken het onze kinderen namelijk niet makkelijk om 100% fit aan de start te verschijnen.
Toch weerhield het onze benjamins niet om er weer stevig tegenaan te gaan. Febe en Maartje bij de meisjes en Toon, Kylian en Thomas bij de jongens liepen aan de oevers van de Durme voor wat ze waard waren en ook onze pupillen gaven het beste van zichzelf. Fleur en Kaat, Lisa, Hanne, Felien, Liza en Charlotte en Jonas en Louis lieten inzet en doorzettingsvermogen zien en zorgden daarbij nog voor de nodige spanning binnen het ACG-kamp.
Onze miniemen meisjes maakten er voor de verandering waar een ACG-onderonsje van met deze keer Laure op 9, Marieke op 10 en Elise op 12.
Thijs kreeg vandaag af te rekenen met de naweeën van een zware verkoudheid en werd na een moedige wedstrijd 8ste, enkele plaatsen voor Milan.
Bij de oudste miniemen kwamen Kobe, Pieterjan en Matthias Tribout aan de start. Kobe nestelde zich direct in de kop van de groep en aan het einde van de 1ste ronde dunde hij die uit tot een trio. Even later vond hij het welletjes en liep weg van zijn laatste tegenstanders naar zijn 2de seizoensoverwinning. Pieterjan bouwde zijn wedstrijd goed op en met een snedige eindspurt finishte hij nog mooi als 8ste.
Volgende week trekken we naar Uitbergen. Allen daarheen!
Koen

Meer dan 600x Dank u!

uitnodiging_Steak_2015WebdocWe mochten ook dit jaar weer meer dan 600 maal dank u zeggen aan de aanwezigen op ons steakfestijn van het afgelopen weekend! Dankzij jullie kunnen we de werking van onze vereniging ondersteunen en uitbouwen! De organisatie van dit steakfestijn zou niet mogelijk geweest zijn zonder de talrijke helpers, dus ook voor Lut, Luc, Christophe, Ilse, Peter, Marc, Anne, Mie, Liesbeth, David, Noah, Mario, Koen, Herman, Jan, Marnix, Albert, Juliaan, Kathleen, Soetkin, Carine, Iebe, Hinke, Stijn, Marijke, Felien, Sofie, Rosette, Luc, Lorenz, Vincent, Nancy, Petra, Inge, Chloe, Sverre, Patryk, Jonas, Raf, Sjef, Joachim, Manu, Mirko, Marnik, Joris, Wazo, Bart en Stefan een welgemeende dank u!