ACG-jeugd oogst 7 medailles op Provinciaal kampioenschap!

2 juli tekenden opnieuw heel wat jeugdatleten present op de PK piste in Aalst. De weergoden waren ons niet goed gezind, lange tijd wisselden zon en felle regenbuien elkaar af. Onze atleten lieten het niet aan hun hart komen. En dat er niet op alle nummers een overweldigend deelnemersveld was, doet niets af aan de prestaties van onze jonge atleten. Hun motivatie en inzet werden beloond met mooie resultaten, enkele PR’s en een oogst van 7 medailles voor Jonas, Kaat, Maartje, Jarno, Febe en Elise.

Bij de pupillen jongens beet Jonas Larmuseau de spits af op zijn favoriete nummer, de 60h. En het was meteen prijs. Ondanks zijn trainingsachterstand door blessureleed en dus een minder vlotte wedstrijd, eindigde hij met een tijd van 11”90 – dicht in de buurt van zijn PR – op de derde plek. Wat onwennig maar terecht fier, nam hij even later zijn bronzen medaille in ontvangst.
Op dat moment had Kaat De Mulder bij de pupillen meisjes al haar werperstalent getoond. Bij het discuswerpen haalde ze met een worp van ruim 23 meter – een stevig PR! – de gouden medaille. Met een voorsprong van bijna 5 meter, ben je een meer dan terechte winnaar! Even later vulde ze haar palmares aan met een bronzen medaille in het kogelstoten, op amper 1 cm van het zilver.

Traditioneel zijn de benjamins op het PK pas na de middag aan de beurt. Het was mooi om te zien hoe de 5 meisjes samen optrokken en genoten van de wedstrijden. Die startten onder de felste regen van de dag, maar dit kon hen niet deren. Op de 60m miste Febe De Bolle net de finale. In dezelfde reeks liepen ook Claire en Jenna een mooie wedstrijd. Aukje liep in de volgende reeks naar 10”48, de snelste tijd van de eerstejaars. Dat belooft voor de toekomst. Op het zelfde moment traden An-Sofie Larmuseau en Maartje De Temmerman aan in het hockeybalwerpen. In haar derde poging veroverde Maartje met een worp van 21m40 de zilveren medaille. An-Sofie eindigde op een mooie 5e plaats als eerste eerstejaars.
Maartje, Jenne en An-Sofie traden vervolgens aan in het verspringen. Met respectievelijk een 6e, 10e en 13e plaats op 23 deelnemers waren ze meer dan tevreden. Aukje, Claire en Febe bereidden zich intussen voor op de 600m. Febe De Bolle behaalde de bronzen medaille met een sterke tijd van 2’00”16.

Roel startte zijn wedstrijddag in het verspringen. Daarna  stond hij samen met Louis aan de start van de 60m. Ondanks het slechte weer liepen ze een sterke wedstrijd. Hun tijd volstond jammer genoeg net niet voor een plaatsje in de finale.
Shari Van Lierde gaf het beste van zichzelf in het verspringen en stond daarna nog aan de start van de 1000m. Ze liep een regelmatige wedstrijd en dat leverde haar een nieuw PR op.

Op de 1000m was het vervolgens de beurt aan Jarno Colyns. De eerste wedstrijdhelft verliep nerveus en zeer tactisch. Jarno probeerde weg te geraken, maar werd hierin enkele keren gehinderd. In de tweede wedstrijdhelft wist hij met een concurrent toch te ontsnappen. Hij moest er uiteindelijk zijn meerdere in erkennen en eindigde tweede. Toch mag hij trots zijn op zijn zilveren medaille. Ook Laure Van Snick stond aan de start van de 1000m, een wedstrijd die lang gesloten bleef. Uiteindelijk behaalde ze een mooie 8e plaats.

Hannes behaalde in het verspringen een nieuw PR. Hij nam ook nog deel aan het kogelstoten.

En ACG eindigde de PK-dag zoals ze begon, inderdaad met een medaille. Elise Frère werd op de 300m beloond met een bronzen medaille. Met haar tijd van 46”27 eindigde ze heel dicht bij haar PR.

Proficiat aan alle deelnemers, trainers en supporters. Het was opnieuw een geslaagde en gezellige wedstrijddag!