ACG laat zich opmerken in Lebbeke

Onder een stralende herfstzon trokken zes ACG-ers naar Lebbeke voor hun eerste veldloop van het seizoen. Bij de tweedejaars benjamin jongens stond Lenn Keyaerts wat zenuwachtig aan de start voor zijn allereerste wedstrijd. Maar hij liep een puike wedstrijd en finishte mooi halfweg het deelnemersveld. 

Bij de eerstejaars pupillen meisjes startte Annefleur Larmuseau sterk. Ze zat onmiddellijk mee voorin en liep daarna bijna de ganse wedstrijd in derde positie. Ze kon die plaats ook vasthouden en mocht zo mee het podium op om een bronzen medaille in ontvangst te nemen. 

Daarna was het de beurt aan Lander De Braeckenier bij eerstejaars pupillen jongens. Ook Lander toonde onmiddellijk zijn loopkwaliteiten door de ganse wedstrijd attent voorin te lopen. Het leverde hem een tweede plaats op. 

Bij de eerstejaars miniemen meisjes stond voor ACG Ilona De Bruyne aan de start. Ondanks een wat moeilijkere wedstrijd, finishte ze nog mooi als vijftiende. Bij de miniemen jongens verdedigde Maxime De Paepe de clubkleuren. En met succes. Ook Maxime zat al snel in de wedstrijd vooraan en mocht uiteindelijk als tweede het podium op. 

Ten slotte stond Jonas De Turck voor zijn vuurdoop bij ‘de grote jongens’, de cadetten. Het is even wennen aan de grotere afstand, maar Jonas liep een mooie wedstrijd en finishte als zestiende. 

Proficiat aan alle atleten en een welgemeende dank je wel aan Pieterjan voor de begeleiding van de atleten, aan Lut en Luc voor de ondersteuning en aan alle meegereisde supporters voor de aanmoedigingen! 

Sfeerfoto’s hier.

Rebekka