ACG pakt 7 medailles en heel wat persoonlijke records op jeugdmedaillemeeting VITA

Op de medaillemeeting in Ninove kwamen, mede door de vakantie, slechts 8 ACG-jeugdatleten aan de start. Maar deze kleine delegatie trok de positieve lijn van het PK door en liet zich zowel in de loop- spring als werpnummers meermaals opmerken. Met 2 gouden, 1 zilveren en 4 bronzen medailles en heel wat persoonlijke records, konden de atleten en hun supporters terugblikken op een geslaagde atletieknamiddag.

Bij de benjamins jongens verbeterde Jonas Larmuseau in het verspringen opnieuw zijn PR, dit keer met bijna 20 cm. Met een sprong van 3m27 eindigde hij op een 6e plaats. Ook op de 60m sprint liep hij met 10”70 een nieuw PR.
Op de 600m kwamen met Jonas en Tijs Stassijns 2 benjamins aan de start. Tijs verbeterde voor de tweede week op rij zijn PR. Zijn tijd van 2’06”71 was goed voor een vierde plaats. Jonas eindigde op een verdienstelijke 7e plaats.

Bij de pupillen meisjes ging Laure Van Snick van start op de 1000m. Haar tijd van 3’38”48 is meteen ook een nieuw PR. Op hetzelfde moment eindigde Phoebe De Pessemier met een worp van 24m39 op een zevende plaats in het hockeywerpen. Eerder op de namiddag realiseerde ze in het verspringen een nieuw PR.
Bij de pupillen jongens bevestigde Pieterjan Larmuseau zijn uitstekende vorm. In het verspringen haalde de kersverse Oost-Vlaams kampioen de overwinning binnen met 4m13. Jonas Gerain behaalde met 3m94 het brons. Op de 60m werd het een spannende strijd tussen de 2 ACG-ers voor het zilver. Uiteindelijke finishte Pieterjan met een nieuw PR van 8”90 als tweede. Jonas eindigde met een klein verschil op de derde plaats. Met 8”96 realiseerde hij wel een nieuw PR.
De twee clubgenoten gingen nadien ook nog van start in het kogelstoten. In zijn eerste wedstrijd op dit nummer liet Pieterjan met een worp van 8m32 de tegenstand duidelijk het nakijken. Hij mocht voor de tweede keer het hoogste schavotje beklimmen op het podium. Jonas Gerain eindigde met 6m43 op een zesde plaats.

Bij de miniemen jongens ging Michiel Larmuseau van start in het kogelstoten. Met een worp van 6m07 eindigde hij op een mooie negende plaats. Dezelfde plaats haalde hij in het hoogspringen. In het speerwerpen verbeterde hij dan weer zijn PR met bijna 1 meter naar 18m72. Ten slotte bewees Jordy Van Lierde zijn sprinttalent door zowel op de 80m als de 300m de derde plaats te pakken, telkens in een nieuw PR. Zijn nieuwe besttijden zijn 11”36 op de 80m en 47”83 op de 300m. Ook het in het hoogspringen sprong hij met 1m30 een nieuw PR.