BK junioren & beloften – Jambes 10 september 2023

Het Belgisch Kampioenschap junioren en beloften vond plaats op 10 september te Jambes. Er kwamen 2 junioren en 2 beloften aan de start voor ACG: Valentine, Lisa, Audrey en Jordy. Zij gaven alle vier het beste van zichzelf en zorgden voor een top 4, top 5 en verdienstelijke 12de plaats!

Valentine Anyanwu (jun) mocht de spits afbijten en kwam in actie op de 100m bij de junioren. Met haar scherpe chrono van 12.48 eerder dit seizoen maakte Valentine kans op een plek in de finale. Een minder goede start zorgde echter voor extra zenuwen en ontspannen verder sprinten werd moeilijk. Valentine kwam toch nog als 4de van haar reeks over de finish in 12.91

Kort daarna was het de beurt aan Audrey Van der Haegen (bel). Zij kwam aan de start op de 400m horden in een finalereeks van hoog niveau. Audrey liet zich niet afschrikken door de sterke tegenstand en wou nog een laatste keer knallen dit seizoen. Vanuit baan 7 bleef ze gefocust op haar eigen tempo en ritme en bleef zo lang mogelijk mee in de wedstrijd met de top 4. Aan de tussentijden was te merken dat snel ging en dat de conditie goed zat. Ze werd uiteindelijk mooi vierde in een dik persoonlijk record van 64.88. Lisa Libberecht (jun) kwam aan de start op de 800m maar had jammer genoeg een off day en moest noodgedwongen uitstappen na 600m.

Valentine Anyanwu en Jordy Van Lierde sloten af met hun favoriete sprintnummer, de 200m. Valentine finishte in een mooie chrono van 26.34, haar tweede beste tijd dit seizoen en werd hiermee 12de in de eindstand. Jordy maakte kans op een plaats in de top 5, hij ging er vol voor en kon een 5de plaats in de wacht slepen in 22.78. 

We kunnen tevreden terugblikken op de prestaties van onze ACG atleten deze zomer. Proficiat allemaal! Geniet nog van de welverdiende rustperiode.