Drie podiumplaatsen voor ACG-jeugd in Zottegem

Traditioneel trekken heel wat ACG-leden in januari naar Zottegem voor de jaarlijkse veldloop. Ook 14 jeugdatleten maakten de verplaatsing. Dit jaar geen plassen en modder zoals vorig jaar op het PK, maar toch was het parcours heel uitdagend. De sneeuw was op veel plaatsen nog niet weggesmolten en hier en daar was het opletten geblazen voor gladde plekken. Een bij momenten snijdende wind maakte de wedstrijden extra lastig.

Bij de kangoeroes en benjamins kwamen drie ACG-ers aan de start: Jules en Louis Van den Daelen en Finn Van wilderode. Ze liepen allemaal een mooie cross en mogen tevreden terugblikken op hun prestatie.

Bij de pupillen meisjes was er opnieuw een grote ACG-delegatie opgedaagd. Bij de eerstejaars liep Florentine Dhaeyer van bij de start mee voorin. Even leek ze op weg naar een podiumplaats, maar finishte uiteindelijk als vierde. Misschien een ondankbare plaats, maar toch heel knap gedaan! Ook Roos De Vulder liep een mooie wedstrijd en werd 15e. Bij de tweedejaars was het onder meer uitkijken naar Annefleur Larmuseau. Na een snelle start, alweer, liep ze een heel verstandige wedstrijd. Ze wachtte geduldig af en kon de directe tegenstanders duidelijk goed inschatten. In het laatste wedstrijddeel zag ze haar moment ze van zich af te schudden. Met kleine voorsprong veroverde ze zo haar eerste gouden medaille in de cross. In dezelfde reeks werden Tess Van wilderode negende, Anna Van Wijmeersch dertiende en Anna-Louise Antheunis 25e.

Ook bij de eerstejaars pupillen jongens liep Egon Van Huffel in zijn eerste wedstrijd van het seizoen naar een 19e plaats. Bij de tweedejaars toonde Lander De braeckenier zijn stijgende vormpeil. Hij maakte mee de wedstrijd en kon zijn inzet verzilveren met een tweede plaats.

Bij de eerstejaars miniemen meisjes begonnen Jana De Taeye en Jitse De Groeve aan hun wedstrijd van 1.600 meter. In haar eerste cross hield Jitse goed stand en liep naar een mooi vijfde plaats. En ook Jana liep een sterke wedstrijd en finishte als tiende. Bij de tweedejaars was Ilona De Bruyne terug op post. Ze nestelde zich meteen in de kop van de wedstrijd. Het was dan wel strijden tot het einde, maar het leverde haar een knappe derde plaats op.

Proficiat aan alle deelnemers, jullie waren top! Bedankt aan trainsters Lotte en Els voor de begeleiding. Bedankt aan de vele supporters om de atleten enthousiast aan te moedigen!
Sfeerfoto’s.
Rebekka