Maurine Ricour knap vierde op BK 10km te Lokeren

Na heel wat regenbuien vooraf gingen Maurine Ricour, zus Margot en Sara van Cleemputte van start in een uitzonderlijk BK dat omwille van COVID-19 in een aparte reeks voor dames met een gelimiteerd aantal deelnemers gelopen werd. Reeds van in het begin van de wedstrijd nam Maurine in een zeer sterk deelnemersveld haar positie vooraan in om tegen heel wat nationale toppers uiteindelijk een supersterke 4e plaats te behalen. Dit in een zeer mooie tijd van 34’35”. Zus Margot legde met een al evenzeer sterke prestatie beslag op de 10e plaats en bezorgde ACG een mooie primeur door samen met Maurine met 2 acg atleten in de Top-10 van een BK te eindigen. Margot deed met 36’38 liefst 45sec beter als vorig jaar. Sarah liep in haar eerste BK en ook haar eerste 10Km na Margot als 41e over de streep en haspelde de afstand in 39’33” nog steeds sneller af dan 15km/u!!
Bij de heren was onze club zelfs met 4 atleten vertegenwoordigd: Juliaan Van Lierde, Lars Van Gansbeke, Jeroen Van Geyte en Chris Vanden Eycken. Een zeer snel gestarte Juliaan behaalde een knappe 52e plaats en verbeterde hiermee zijn persoonlijk record met meer dan een minuut naar 32’14. Lars (nog steeds junior) debuteerde op de 10km in de geleende roze Vapor-flys van trainingsmaatje Stijn en vloog net niet naar een 42e plaats in een al even schitterende tijd van 31’45. Jeroen pas hersteld van blessure en nieuwkomer in het team Chris liepen de 10km nog steeds aan een tempo sneller dan 16km/u en eindigden veelbelovend als 143e en 150e in de sterkst bezette 10k van de voorbije jaren. Eveneens een dikke pluim voor de organisatie om deze wedstrijd in de meest veilige omstandigheden mogelijk te maken. 
Voor wie er niet kon bijzijn vind je hier de link naar de livestream. https://www.facebook.com/runnerslab.be/videos/2482753995350775

Marnix